返回列表 回復 發帖
估计好多业主都唔制吧
lhy92725 發表於 2019-4-27 11:33 AM
我個度d墳場係市區, 一d都唔陰深, 因為墓碑係訓係地下, 唔係企起身; 似花園多d!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
估计好多业主都唔制吧
lhy92725 發表於 2019-4-27 11:33 AM
如果規定左就會任你買唔買啫,而家有啲大廈有儲物室出租都係咁上下啦!
外星貓E生
可以摆系果度唔使钱?
lhy92725 發表於 2019-4-27 11:34 AM
可能要卦,因為見過佢地都會上香比骨灰不過好似飯盒咁細盒,用膠盒裝住,唔會收好多卦。
外星貓E生
我個度d墳場係市區, 一d都唔陰深, 因為墓碑係訓係地下, 唔係企起身; 似花園多d!

manyiu 發表於 2019-4-27 12:09 PM
行過唔好踩到要講借過
外星貓E生
行過唔好踩到要講借過
CC517 發表於 2019-4-27 01:16 PM
你相信呀? 我明天去墓場影野......
小小一盒骨灰,不佔位的,比你放一下還可以賻你下次再有人幫襯人總會死的。
CC517 發表於 2019-4-27 10:55 AM
还以为会有很多盒骨灰

站立的牌也省了?
站立的牌也省了?
4461 發表於 2019-4-27 01:42 PM
唔係, 係個牌訓係地下度, 所以貓e 生提醒我唔好踩到佢地....囉 !

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

外国人嘅想法同中国人系有D唔同
我睇剧,都有人将个盅放系屋企的
條骨都無佐lu
唔係, 係個牌訓係地下度, 所以貓e 生提醒我唔好踩到佢地....囉 !

manyiu 發表於 2019-4-27 02:08 PM
行埋去都系要踩住草地行咯?
條骨都無佐lu
可能要卦,因為見過佢地都會上香比骨灰不過好似飯盒咁細盒,用膠盒裝住,唔會收好多卦。
CC517 發表於 2019-4-27 01:15 PM
系甘上下嘅遮
我地呢边嘅木盒或者系瓷盅
都系30CM长方或者20CM圆形甘上下大的
條骨都無佐lu
你相信呀? 我明天去墓場影野......
manyiu 發表於 2019-4-27 01:31 PM
唔係信唔信,行過人地問口都要有禮貌架不過唔好咁大聲,唔係你啲朋友以為你儍左。
外星貓E生
还以为会有很多盒骨灰
4461 發表於 2019-4-27 01:39 PM
骨灰盅很貴的啊!暫放點會比個貴嘢你,到真有位時家人才買,長生店又多一筆進賬了
外星貓E生
系甘上下嘅遮
我地呢边嘅木盒或者系瓷盅
都系30CM长方或者20CM圆形甘上下大的
lhy92725 發表於 2019-4-27 03:13 PM
雲石或者貴啲,成五千一個算普通了,棺木都差不多價錢了
外星貓E生
條契弟自稱包斷尾其實係包你破產都唔知斷唔斷尾
CC517 發表於 2019-4-26 10:54 PM
即系开铺头,骗人落叠啦