返回列表 回復 發帖
原帖由 lux1261 於 2007-11-22 01:43 AM 發表
我要創業!
做人要人夢想!想去就去做!:onion05:
諗左好多年!:onion05:
我決定左明年2月開一間cafe比自己做生日禮物!
而家塭緊地方.
有無人開過.或者有セ好意見送出我!
請你留言支持我!:on ...
有好嘢响呢度講好易俾人捷糊咖
唔係潑冷水, 飲食業好難做, 淨係 location 就玩死, 又要同 starbuck 同茶餐厅 compete
冧到好路会發短消息你, 費事多个香爐多隻鬼

評分次數

• lux1261

回復 #163 lux1261 的帖子

歐洲就要去 d 懶人多嘅國家創業如法国意大利; 東歐国家 d 人捱慣可與東方人的勤奮比拼; 波蘭德国人強頑, 而且不樂意接受外來文化飲食, 所以你學会四个德国菜名就可走遍全國; 英国太多間題...孔布(寫白字方便 d) 分子及華人幫派等等

比利時不錯, 西班牙也不俗, 葡萄牙生活水準稍低

以上全屬小弟愚見, 當笑話一束未嘗不可

評分次數

• lux1261

回復 #166 lux1261 的帖子

過獎過獎, 大家研究吓啫:019:
後生果陣東奔西跑, :onion05: 呢 d 都只不過係孤陋寡聞, 獻醜獻醜:014:
原帖由 lux1261 於 2008-1-21 02:43 AM 發表

失敬!  失敬!  高人 大俠請賜教!
哗, 你擺得我咁高, 跌落離實仆崩我个鼻
原帖由 lux1261 於 2008-1-22 05:44 PM 發表

高人吾好太過自鎌拿!
有料之人就鎌虛.
無料既人就自大.
你係咪吾肯入錢落我袋度?
嘩, 你有成千幾万 tvb$, 我就摩蘿差彈琴, 你入 d 錢落我个袋度好 d
大家研究一下, 開心吓又過一日, excellent!!!!!!
原帖由 lux1261 於 2008-1-23 01:48 AM 發表

乜野叫做~~摩蘿差彈琴?
潮洲音樂我就識!
摩蘿差彈琴 ----- 穹到穠...穠到穹

d 印度音樂 ge 音韻

評分次數

• lux1261

回復 #179 lux1261 的帖子

大家都叫我做 JJ, 但唔記得幾時開始阿月叫我做「狗狗」

任你揀啦, as long as everybody is happy here

回復 #181 lux1261 的帖子

哈哈, 任你揀都開口中
我真的是「人之勉」

回復 #183 lux1261 的帖子

滿招損, 謙受益,  :onion10: 細個果陣讀三字經學來的

之不過另類三字經我重叻, 可以用三言两語甚至手語來表達

回復 #185 lux1261 的帖子

你咁叠水, 有成二千幾萬 tvb money, 寫乜嘢字都可以用「金」字做部首啦

回復 #187 lux1261 的帖子

你好叻女, 好醒目

回復 #189 lux1261 的帖子

il prend un pour connaître un.