返回列表 回復 發帖

BT求救!唔該

每次開BT初時都無問題但當過咗大約30分鐘到就越行越慢跟住就變Okb,而且不能開任何綱頁,如我關掉BT就回復正常,請幫幫忙,唔該
試一下用迅雷tvb now,tvbnow,bttvb+ n! U9 V1 Y: v  f8 C# j
設定上和bt有很大分別
8 ?  k4 m! d! j. J* Twww.tvboxnow.com有興趣or什麼問題的話 大家可以分享一下經驗和心得
0 t3 E! {7 S9 i8 Chttp://pstatic.xunlei.com/about/soft/index.htm?tag=1
thanks 版主 ,但我想先解決呢個問題,請問有無人知點解決?唔該
用防毒软件检查一下,看看有没有中毒。
[
有沒有用 router ?
+ [' l" m5 f! k% c/ Wwww.tvboxnow.com如果沒有..是不是用 adsl modem 上網?
原帖由 force2992 於 2007-11-30 04:04 PM 發表
& _& b6 ?; U8 v0 H2 I5 ztvb now,tvbnow,bttvb用防毒软件检查一下,看看有没有中毒。
6 B+ V5 ]+ U/ I' Y6 P
己檢査,没中毒
原帖由 mclarenfung 於 2007-11-30 04:11 PM 發表
& ?$ t! c4 `4 i# Y: ttvb now,tvbnow,bttvb有沒有用 router ?
- y1 {$ f% U+ o' o8 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。如果沒有..是不是用 adsl modem 上網?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; z& H; {: c" K% ?+ H" U; H9 W
有router但己用很久,以前無事,係唔係有野要set?Thanks
BT 是新用的吗? 电脑有format 过吗? 新的 AntiVirus 吗?tvb now,tvbnow,bttvb, D# u7 V2 g% `1 [$ D# @
, r# n( K% N0 }7 W# |0 v
[
BT不是新的,轉AntiVirus前己有問題,电脑無format 過
BT 的TCP/IP确 连接限制是多少? 有修改吗? Antivirus 是新的咯。那有在 antivirus 的 firewall 开一个port 给BT 吗?
9 X& ?0 a+ [6 J; ltvb now,tvbnow,bttvb
: l2 S) K2 W6 q" ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Modem 有开port 给 BT 吗? BT 最大下载速率不要设置“无限制”。设置一个号码。先用100吧。不能保证能解决问题,因
2 U" t1 W! Y7 Y/ _
( B5 a% ^+ N% dtvb now,tvbnow,bttvb为不知问题源头,但先试试吧。
[
更新BT软件或者改一下端口...:onion05:
唔用 router 睇睇
: ^1 L, Q3 \# M, k9 U' a# P- wrouter 係一個好關事嘅item
How can you find route?
原帖由 mclarenfung 於 2007-12-2 04:27 AM 發表 www.tvboxnow.com# V. }. t1 R8 j
唔用 router 睇睇公仔箱論壇/ V& U; c8 S  c4 j5 f2 V
router 係一個好關事嘅item
, ]1 u8 {0 B2 ?0 t* Z4 p
如要用router,點算?
原帖由 camby 於 2007-12-1 04:23 PM 發表
- a7 j+ B( l+ M更新BT软件或者改一下端口...:onion05:
0 w: X# V: J  W6 [公仔箱論壇0 R7 W7 l5 d1 {
己更新但問題一樣存在,請問點改端ロ?