返回列表 回復 發帖
車車請上座
mnb1123 發表於 2016-10-13 01:08 PM
比遙控飛機仲慘
广州食饭15蚊有交易,香港唔得嘅
lhy92725 發表於 2016-10-14 01:16 PM
一碗燉蛋都承惠28大元
话时话,深水埗我又真系未去过哦
lhy92725 發表於 2016-10-14 02:22 PM
呢個我有去到, 去收集米芝蓮嘅星星
大家早晨, 又係藍藍的星期一
why did you make a schedule like that?
Pedestrian_A 發表於 2016-10-15 04:37 AM
i went during the long weekend, i don't want to take leave mah
i'll buy you potato chips
Pedestrian_A 發表於 2016-10-15 04:38 AM
value HKD5,000?
you went to 中環to see 半山扶手電梯?
you know there is a mall called ifc that you can do all your shopping there?
Pedestrian_A 發表於 2016-10-15 04:39 AM
本來冇呢個行程, 係之前嘅行程比預期早完成, 後邊嘅行程又唔可以提早, 咁arm係附近, 就順便囉
條扶手電梯係世界最長扶手電梯, 絕對係個景點, 你覺得點解要去, 唔代表其他人冇興趣
我反而覺得點解我去HK一定要去shopping? 各有所好, 選擇不同遮, 所以你冇立場笑我嘅行程
唔好將你覺得理所當然嘅想法加諸係其他人嘅身上, 互相尊重好重要
老闆娘整到自己甘辛苦,好攰架
lhy92725 發表於 2016-10-15 12:15 PM
今年已經係第三個類似嘅行程
唔係我今年咁多行程, 年假點會夠用?
終於有两日可以瞓够本,好好休息。週末、週日愉快
mnb1123 發表於 2016-10-15 01:06 PM
結果出遊前朋友約左我星期六食飯, 所以又出左去遊蕩左成大半日
真正可以休息嘅係得星期日一日, 我已經係連衫都懶得洗
有時去玩赶時间係攰D,但值得
mnb1123 發表於 2016-10-15 01:09 PM
睇下去邊, 去HK呢類大都市絕對可以趕, 但如果去D比較大自然嘅地方, 我會想放鬆自己
所以我其實唔系甘願意去玩就系甘,難聽講,有時真系貼錢買難受
lhy92725 發表於 2016-10-15 02:09 PM
妳絕對可以安排輕鬆嘅行程, 行程係緊定鬆, 完全控制係妳自己手上
i'm ok if i have some sleep before the first day but 車車 only had 4 hours or maybe less sleep on the plane before visiting hk...

Pedestrian_A 發表於 2016-10-15 02:57 PM
ok lah, me sometimes only sleep for 3hrs per day
被人激親
大家早晨, 天氣開始變凍
请假冷静下
lhy92725 發表於 2016-10-19 04:04 PM
為左咁嘅人浪費我嘅假期, 唔值得