返回列表 回復 發帖
車車話鍾意Burger架
Anonymous 發表於 2015-9-19 11:06 PM
你竟然知道
以我的post圖經驗,車車不喜歡西餐
Pedestrian_A 發表於 2015-9-20 02:53 AM
基本上西餐我唔會唔鐘意, 但係因為我係日本比較少機會食到南方口味嘅中餐, 所以我先比較想食中餐
日本D中餐一係為左更加迎合日本人口味而改良過嘅, 一係就係中國東北口味嘅較多
我單單想食HK點心就除左燒賣之外基本上都搵唔到有得食
不過西餐入邊我確實比較唔鐘意burger
& 目前嚟講, 食過嘅唔同國家嘅料理, 我比較唔識欣賞墨西哥餐
出外跑腿的事還需要你負責啊
lhy92725 發表於 2015-9-25 12:11 PM
我一個月最少要去一次政府部門搞文件
次次都要等好耐, 今日尤其多人
请300嘛要回300个 ?
通常会回咩礼 ?
yxx01 發表於 2015-9-25 12:29 PM
所以日本D商家好聰明, 針對婚禮回禮呢件事, 有套系統
佢地會出一本目錄, 然後係婚禮後寄到各個有份出席嘅人客嘅屋企
然後再由人客係目錄上任揀一樣野, 目錄上會有回郵信件, 填上code no. 再寄返出去就得
過後負責嘅商家會自己再寄返個回禮嚟, 基本上, 新人只需要比錢買服務, 其他唔需要理
唔洗sell,你比錢贊助就得
Anonymous 發表於 2015-9-25 12:34 PM
而家窮窮地
點心
satoshi23 發表於 2015-9-25 12:58 PM
有心
話時話, 而家HK好食嘅點心, 妳會介紹邊間?
車車無字回复
Pedestrian_A 發表於 2015-9-25 04:24 PM
扣左

Pedestrian_A 發表於 2015-9-25 04:25 PM
真係好需要按摩, 今日著高踭鞋企左好耐
台灣人公開$$數字
Pedestrian_A 發表於 2015-9-25 04:27 PM
係囉, 包太少會冇面
so you like burger or not?  you told "banana" you like burger but tell me you don't like burger....
Pedestrian_A 發表於 2015-9-25 04:31 PM
oh, sorry, i was misreading
車車鍾意Burger架
Anonymous 發表於 2015-9-19 11:06 PM
don't know why my brain told me that word was "唔"

conclusion: me dislike burger
大家大早晨, 尋日中秋, 大家有冇去賞月??
冇話邊間特別好食
satoshi23 發表於 2015-9-25 04:55 PM
乜話?? 咁我去HK時, 應該去邊度搵食??
You like dim sum
satoshi23 發表於 2015-9-25 04:59 PM
呢個係真嘅, 因為日本冇得食
我之前去澳洲, 去美國, 因為HK移民較多有唔少點心茶樓, 所以10日入邊都有3-4日係點心日
去美國嘅時候食中餐嘅次數仲多過食西餐
明年去日本噶住宿搞掂咗
yxx01 發表於 2015-9-25 05:28 PM
住邊???
自選回禮
Pedestrian_A 發表於 2015-9-26 04:27 AM
我覺得幾好, 起碼自己揀嘅一定會比人地揀嘅更適合自己