返回列表 回復 發帖
2# leekwoklam
$ K4 s# p% |! }6 g$ _公仔箱論壇我都好期待馬明既演出.. 希望佢好傷心既表情可以多變化啲.. 如果佢可以overcome呢點.. 佢將會好成功

評分次數

• leekwoklam

其實ending春之章仲可以變成另一條感情線... 林春芳+姜兆熊.. 呢段感情好似比較更touching9 n4 _& I  ~2 s2 `
今次李天翔响夏之章..當然演技唔會難到佢... 但佢個髮型好得人驚呀..
& L8 b# A  O) y. e& J雖然個人唔係咁認同徐子珊靚女.. 但講到演技.. 佢演得好過佢對手吳卓羲(只係個人感覺)..

評分次數

司徒法正師傅返嚟啦。0 x8 [. @; j& `. G4 Y& D5 H# T( }
leekwoklam 發表於 2013-2-22 01:36 PM
% h4 D3 [) S& s- r5 `
# B" v0 L- |7 [司徒法正師傅??? 唔識佢添
2 x5 Z6 O8 F8 j8 }公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb* `; p. h+ S, r& F8 u
呢套劇集的幾位男主角,以馬國明佔的出鏡比率最多,由一開始已經出現,按照劇情他會一路跑到完場,成敗就要睇他的表現如何啦!
6 A, L) d8 n8 Q0 k2 g) Pwww.tvboxnow.comserrurier 發表於 2013-2-23 11:24 PM
www.tvboxnow.com) Q& S- k+ ~/ Y! ?
9 p  }# p8 s& g, u
馬明做戲好好架.. 唯獨美中不足就係當佢表達好擔心同埋好sad既時候, 表情好似差唔多, 無乜變化.. 如果佢可以克服呢個缺點.. 就前途無可限量!.. 佢演活"型"," 奸", "有內涵", "幽默", "風趣".... 仲有好多不能盡錄.. 但最weak就係"sad"..好以得一個表情.. 希望佢盡快改善喇.. 好祈待佢呢套劇既表現!

評分次數

大文細佬,你都將馬明「解剖」得幾仔細吓喎。
& p4 Q6 z, T- }& P) J" g公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2013-2-24 03:56 PM
www.tvboxnow.com5 F( b' f7 k! `' U2 j' S1 d

2 ]' g4 G" Z  J+ o" z公仔箱論壇因為我夠八卦呀... hahahahahaha... 自從開始煲劇後.. 好留意啲人既演技... 除咗馬明, 仲有李天翔, 陳國邦, 楊怡都係我煲劇以黎勁欣賞既演員黎架.. 最慘其中兩個無乜機會咁

評分次數

以演員黎排序.. 我會like 冬,秋,春.. 最後先至夏.. 果然夏令我失望.. 可以唔睇.. 終於到秋&冬喇.. 好開心

評分次數

漏咗胡定欣添.. 佢都係一個好戲之人黎架 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ c7 Z7 G3 g+ b
不過啱啱睇完兩集秋之章.. 我發覺有一個綠葉[馬海倫].. 真係估佢唔到.. 佢可以做到鄉下人既味架喎... hahahahaha...

評分次數

39# mdboy888 * k" A3 @+ a/ G1 I4 A4 Z

/ a: r6 j, @3 v; Iwww.tvboxnow.com完全同意.. 最奇怪係七年患難既情況&地點無可能無愛出現過架嘛 .. 總結春之章好過夏之章!
20753804 j. H$ ~# E- k* `( r& H% b
回大文細佬,馬海倫後生還呈邵氏女星的時代是很索的。睇下可否揾張相分享?公仔箱論壇, {7 M; i+ L8 Y1 X, s
可惜以上一張都唔係最靚。SORRY.www.tvboxnow.com: E7 t: V4 H+ t% F" O8 v: m
leekwoklam 發表於 2013-2-28 07:19 PM
- {& E* k0 l7 S+ r! m' r% G

( V. z9 V) N) Z, ]1 m公仔箱論壇嘩... 事業線呀
對秋之章第一集有啲意見... 梁烈唯個角色性格好自私好奇怪... 婆媳關係一面倒咁向晒自己個阿媽.. 咁都唔計喇.. 可以話佢孝順.. 但之後佢老婆對佢阿媽咁好.. 佢仲同第二個女人周圍去.. 仲要同呢個女人去探佢阿媽.. 就算真係現實生活.. 都會跟住上床喇.. 一啲都唔愛佢老婆.. 勁自私.. 胡定欣呢個角色响呢套劇.. 好黑仔

評分次數

% u. B. H; {3 H& m+ nwww.tvboxnow.com# P" ?2 R5 A& {5 N" p, z
我唔同意mdboy888的分析,因為在劇集的對白中數次強調,他們兩人從小就相識,而且一路鬥到大家“分開” !兩人是有著深厚的感情基礎,雖然是分開,但還互相想念著對方!在劇集的尾般還交代吳雋楷斷腳的原因,足以証 ...
( u/ }) V. T# B! @# N7 v8 D1 Yserrurier 發表於 2013-3-1 01:53 AM
# l9 D% l* b) T! I' k
1 h) h1 L, w; X; s$ E  b  g* |) H0 t從小相識响一個無憂無慮只係互鬥互欣賞既環境下十幾年.. 點都唔可以同七年仲要响非洲拍攝既惡劣環境加上自己當時係人生逆竟(終生殘廢)來比較.. 正所謂.. 有時人真係有可能要切身處地先至可以感受到呢啲所謂既患難見真情架呢! 呢種先至係人生既難得愛情.. 相扶到老!
0 n( e. L6 }2 q7 g' [( f! y7 n, \* L- v
不過每個人都有佢自己既標準... 可能你覺 "人從小就相識,而且一路鬥到大家“分開”既感情難能可貴啲喇!.. 請唔好嬲我既見解! 多多包涵!

評分次數

秋之章第二段... 如果女人嫁到[馮修文]王浩信呢個角色就幸福到不得了.. 絕種好男人.. 唔好話佢有錢吖.. 對老婆同阿媽都好到不得了... 相反[何秋生]胡定欣呢個老婆就勁唔得喇.. 之前嗰段既[何秋生]好好多(即係同[方家偉]一對時)... 胡定欣演戲見真章!

評分次數

各位老友記請繼續回帖或發新帖討論,為答謝你哋派多幾日利是仔,好麼?1 K2 w& h- N5 C8 J* `
leekwoklam 發表於 2013-2-26 04:21 PM
公仔箱論壇) i  q2 d* l$ u$ I( \

$ f' x  ^; @; b  {) K; M5 itvb now,tvbnow,bttvb嘩.. 唔睇番之前個page都唔知你話派多幾日利是仔.. 舉腳讚成喇
大文細佬 ,乜原來唔派利是仔就唔支持架啦?咁衰架你真係吖。
1 R  C2 X6 M$ O" B; A& m+ p, b! xtvb now,tvbnow,bttvb講笑咋,千祈唔好嬲,其實你幫咗我好多,我知道的!
, t. }& b& F7 o4 z  V7 R6 v9 @公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2013-3-1 02:56 PM
3 ?1 @# m, Z) N2 H( M# m, J4 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 r3 @. G% {' ~( X6 \公仔箱論壇我真係勁衰架... hahahahaha .. 但因為係新丁.. 都唔知收到啲利是仔有乜用.. 當然話得利是.. 梗係正野黎架喇.. 越多越好.. hehehehehe  版主萬歲!.. 不過就算無利是我都會响度發表偉論架.. 因為我e+勁like煲劇!

評分次數

冬之章好神秘咁喎.. 你地估下馬明係咪一早識杏兒架喇? 定係有啲關係呢?