返回列表 回復 發帖
# t! ?) H( z" L6 g% M
- F  j; u3 }3 P0 z' ^6 Q  A( v/ t2 dtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬對陳勉良有印象嗎?
0 \  x5 Y5 x: X! J/ l我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
咬文X字的X唔係粗口,咬文嚼字啊。
大文細佬對陳勉良有印象嗎?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; y* H3 p4 q3 F0 _" d. {# `( J
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。) l% u% \4 Y. Q0 E6 Y0 I, z; D8 f
leekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
0 e8 ?+ q* b: Y6 \% T
' |( s2 f/ M7 \( P5 b( M: TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。食飽飽...tvb now,tvbnow,bttvb+ F% n! s7 B1 [  T6 |5 j7 w$ O/ S4 k
hahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀
* q# M. ]; z6 Awww.tvboxnow.com嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. f7 Q( G6 p) ?4 w+ ?; A
leekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
% L' S: u! A/ q- |+ C3 W( S" Ywww.tvboxnow.com公仔箱論壇2 [5 d- w. e, a4 L! W1 R5 M
唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T " t: O* l* o8 b$ |+ @
大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T www.tvboxnow.com' B5 y+ l6 V" M# S6 h) C
大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
2 t" V6 A$ v( v- s+ r+ Q. fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。电视狂 發表於 2013-3-5 05:18 PM
/ h6 u# [( {) i( Z( p/ p" J% bwww.tvboxnow.com  d% X2 ~3 x) ^0 N
因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡時段播放的劇集,應該是多些注入正面及歡樂的元素,而盡量減少悲情的場面。

評分次數

• leekwoklam

冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡 ...
4 a8 Z  w: q6 }公仔箱論壇serrurier 發表於 2013-3-6 01:28 AM
- @! d, R0 ~7 x- M( Z
tvb now,tvbnow,bttvb: @! v& ^; A! }- U; q* a3 m9 n, }
第三段故事.. 秋生實在太愛家偉喇
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 f  U9 @4 w8 @6 o

% h5 B# X- h3 i6 u/ V6 Z% d) @公仔箱論壇當然未投啦!我覺得睇多兩三集喇,應該就可以知道那一章會較為吸引!
冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
2 c7 M6 B7 e4 q7 K) w! u( rtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2013-3-6 10:33 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ @. i% w0 }. B/ \0 f- n' M: u7 B

5 W, K% Q) w1 a4 v% ?9 y9 A公仔箱論壇投咗喇!.. 如無意外應該冬之章win出.. 不過我都只係睇劇情.. 咁神秘我like呀.. 我like推理..; s+ d( _/ C) a$ [0 G& T9 B

B9 J# W! V5 x# E( U/ Z, a' LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有呢... 想講好耐... serrurier 個 signature 好正--> 冷眼旁觀天下事,笑談細看風雲變! 好有旁觀者清個feel喎!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ n0 R/ I8 B5 S+ [1 |
公仔箱論壇" j& I' y" u* l' Z/ L+ K, j; i: j
因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
7 Y" e% w" j+ s; J4 I大文細佬 發表於 2013-3-6 12:42 AM
8 @+ y4 B5 @% {tvb now,tvbnow,bttvb/ ~* g8 B: n- x. P( U- x" M! ^
系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  K: }& T; l: q( E+ c  _$ P6 p

& K% b0 p$ z8 h. C9 Iwww.tvboxnow.com冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
9 ?) P, ?- Q. q( E& l8 }
tvb now,tvbnow,bttvb3 i) I) O+ Z7 k7 k8 ^2 ]
系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。 公仔箱論壇0 P' h; S' Q7 O4 B( S+ l5 X& S
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 ?" f( O0 ~, `, W8 V
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
7 A' s* }; d! d3 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。电视狂 發表於 2013-3-6 09:35 PM
公仔箱論壇/ T, [4 t- `$ I% l, x$ {( c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- x) C: o+ u) l0 u% j# H% C
hahahaha  住响外國都係同一類人呀! 冬之章YEAH!
電視狂, 個投票帖你仲未投冬之章喎.. 仲唔投既?? 得我一票only呀.. 幾陰公呀