返回列表 回復 發帖
, i" @. h0 w; ?( iwww.tvboxnow.com  i5 S) Z' p' g
大文細佬對陳勉良有印象嗎?www.tvboxnow.com3 [+ C9 b3 |. r
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
咬文X字的X唔係粗口,咬文嚼字啊。
大文細佬對陳勉良有印象嗎?3 W# d; M/ l/ {. K7 |; `, R
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。tvb now,tvbnow,bttvb' s2 J' f; P& B! f+ |
leekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
公仔箱論壇" ]# y; a/ y  q: [& U
公仔箱論壇3 P9 R9 h- ?) q5 t
食飽飽...公仔箱論壇  `& @+ A! L; ^& @9 ~
hahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀
# P" c$ ]! X. E嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
% g1 z+ I" Y3 o& _9 @2 Otvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
; K$ Z+ N  k! ^! O. g8 J
, }2 B- x: @; Y; W0 p唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T 公仔箱論壇. x. m, f6 ~9 b6 y4 ~# p; \8 u
大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T 公仔箱論壇9 O  I! y. a- B8 B2 v7 F# Z
大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
) X) M: l# Z! ?& @1 N/ Q8 t/ l; dtvb now,tvbnow,bttvb电视狂 發表於 2013-3-5 05:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb, g3 T: [- a! e. O7 }# W. @0 h

% J% k4 K9 [& ?9 ^www.tvboxnow.com因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡時段播放的劇集,應該是多些注入正面及歡樂的元素,而盡量減少悲情的場面。

評分次數

• leekwoklam

冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡 ...
0 @1 N/ C; ]1 h; Q- sserrurier 發表於 2013-3-6 01:28 AM
! a! z( h, c: j0 A1 h  T8 d公仔箱論壇/ e" C6 x! y5 A( r
第三段故事.. 秋生實在太愛家偉喇
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ y6 c6 R6 @/ S* Y9 m+ ^3 `& c
tvb now,tvbnow,bttvb" X& v; C1 E" d+ ]# T! N
當然未投啦!我覺得睇多兩三集喇,應該就可以知道那一章會較為吸引!
冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?9 [# C% L  P' Z  S4 d. o3 N, ]6 L' I* Y% t6 O
leekwoklam 發表於 2013-3-6 10:33 AM
www.tvboxnow.com  S- P3 c, H0 }6 t+ m* q  W) i
公仔箱論壇7 C4 c/ \; U6 N. v5 p
投咗喇!.. 如無意外應該冬之章win出.. 不過我都只係睇劇情.. 咁神秘我like呀.. 我like推理..$ L: n; ?0 w, Z% q- }5 ?
- B3 q& o- R1 G) ~' w& o$ x
仲有呢... 想講好耐... serrurier 個 signature 好正--> 冷眼旁觀天下事,笑談細看風雲變! 好有旁觀者清個feel喎!
4 \) [. x: J! S. X- r" L

( O& s+ [. l! A8 k( o: v6 z公仔箱論壇因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohohotvb now,tvbnow,bttvb; d* ~3 Q' C! M( Q9 m6 B$ U
大文細佬 發表於 2013-3-6 12:42 AM
公仔箱論壇' G7 V6 v. r& s
公仔箱論壇" l4 G! r+ G2 L9 t  w% U. y: P
系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
1 V! k. M1 ^+ t' a
+ _9 g$ o# v) B$ `; m0 @冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 x" J, U# }7 Y

% x6 v8 [& V6 L" \( G# Twww.tvboxnow.com系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。 公仔箱論壇/ R* a7 V1 R7 Z
+ n% |1 x7 \& [) A. z3 `% c" I6 c
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
) n" p" p: R3 Y0 `* B+ f1 s0 L2 g6 G公仔箱論壇电视狂 發表於 2013-3-6 09:35 PM
  i. p7 o$ ?4 r% s: n
4 M" J' x  l5 y  U5 xhahahaha  住响外國都係同一類人呀! 冬之章YEAH!
電視狂, 個投票帖你仲未投冬之章喎.. 仲唔投既?? 得我一票only呀.. 幾陰公呀