返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2013-3-5 11:58 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb0 E) g  |) P9 K' c4 G  p
tvb now,tvbnow,bttvb4 ?& j) P3 z, K2 x" _+ m0 ^3 y/ ~
大文細佬對陳勉良有印象嗎?
5 \; p1 K0 N5 Mtvb now,tvbnow,bttvb我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
咬文X字的X唔係粗口,咬文嚼字啊。
大文細佬對陳勉良有印象嗎?
0 U" b) `/ \/ c% ]$ K6 Z我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
! l& Z; V/ M1 H: ~tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
# L1 z, p) [) [8 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& C" m: P; r0 y: q  ?: g) l7 Z, d/ |公仔箱論壇食飽飽...
/ c# t3 C* Y2 r公仔箱論壇hahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀( H" C5 ?) |0 U: k6 c
嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
4 T  ?1 j7 n3 X; ^, d; fleekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
6 s4 e. U# x8 [% b+ A+ I
8 E! ^- M, h/ B6 rwww.tvboxnow.com唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
! W9 b/ Z  }6 E  ^1 t' a大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, I5 O0 Q& `, t2 X0 d
大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XDwww.tvboxnow.com5 i2 J& X* y0 E" H* i; C+ J
电视狂 發表於 2013-3-5 05:18 PM
* M: t9 d- Z: k4 b! a( G, z! t# W
tvb now,tvbnow,bttvb9 ~  K2 j; Q' C! U% f, j8 }
因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡時段播放的劇集,應該是多些注入正面及歡樂的元素,而盡量減少悲情的場面。

評分次數

• leekwoklam

冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡 ...
! V! p: S0 \' i; w$ U( c, a9 wserrurier 發表於 2013-3-6 01:28 AM
  b5 P( E% G' p1 }3 u9 U; ^tvb now,tvbnow,bttvb. L: o9 J" n; D! M
第三段故事.. 秋生實在太愛家偉喇
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
3 q0 E; S5 ?* V9 b% j! E9 e( T
# Z/ b# M8 w: u  J; n5 W/ X0 n
當然未投啦!我覺得睇多兩三集喇,應該就可以知道那一章會較為吸引!
冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?tvb now,tvbnow,bttvb, |( t' i& m: Y2 t7 E
leekwoklam 發表於 2013-3-6 10:33 AM
& w, W* J+ K* B: M$ t4 Dwww.tvboxnow.com
  {" a! R8 b+ G! \9 itvb now,tvbnow,bttvb投咗喇!.. 如無意外應該冬之章win出.. 不過我都只係睇劇情.. 咁神秘我like呀.. 我like推理..
7 n0 r# d; \+ u9 T4 _) k9 z! Z' r公仔箱論壇
8 b. Z& i( z. D8 k% }( I仲有呢... 想講好耐... serrurier 個 signature 好正--> 冷眼旁觀天下事,笑談細看風雲變! 好有旁觀者清個feel喎!
: Y3 J; Q5 _+ r3 Z. M

* ^/ d  r$ f0 |www.tvboxnow.com因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
2 b7 G7 d7 }6 |3 A; f" t& J, T" s公仔箱論壇大文細佬 發表於 2013-3-6 12:42 AM
1 T0 o$ B- [! G; x

, A* w0 p0 L3 i$ K' E$ W系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
& d* r1 x% g& x( q: \5 Ftvb now,tvbnow,bttvb
2 D3 x5 |3 V& i0 J+ X! T1 N- btvb now,tvbnow,bttvb冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
9 n: O+ m+ s6 b% Z$ S2 I4 J; R

2 `6 r# Q, `, k: \www.tvboxnow.com系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
! X$ D; W- t/ G+ d6 O1 Q( Z- W+ ftvb now,tvbnow,bttvb3 k0 e# v  T" p7 M) k
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
* e; \  n. p# M* u公仔箱論壇电视狂 發表於 2013-3-6 09:35 PM
) M! i) G& |  j9 {+ t  l) B: M' M/ X# ]" q! {8 S1 e
hahahaha  住响外國都係同一類人呀! 冬之章YEAH!
電視狂, 個投票帖你仲未投冬之章喎.. 仲唔投既?? 得我一票only呀.. 幾陰公呀