返回列表 回復 發帖
又係馬明首現夏之章,太正了,神秘人又話係私家偵探又好似唔係咁...,成功吸引了觀眾的眼球。
) v3 y$ h& ^: v4 S3 n公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2013-2-20 10:05 AM
公仔箱論壇/ D1 n9 M% S, q" T+ `
公仔箱論壇$ b% {/ [/ K& @* h( |/ Y* w
真係好搞笑.. 每個季節都係馬明出現先... hahahahahaha..
' Z/ ~1 j# B& @  ]( j. U公仔箱論壇) y- I; P9 Y7 |+ j+ }
夏之章同春之章比較.. 春之章比較簡單直接.. 雖然一貫無記既故事大剛(估到講乜)..但總算可以由頭帶到尾.. 相反夏之章第一集後令人好似唔係咁想睇落去.. 可幸仲有條線想跟落去(之前吳唱K為乜突然走去做義工)

評分次數

• leekwoklam

請老友記講吓Summer的好姊妹李天翔.
% Y& X: o3 v5 W+ [2 l; t1 bleekwoklam 發表於 2013-2-22 10:50 AM
+ C" r0 z5 Y* ]$ R6 ~2 z! P& [

7 Z& c1 i8 U. k% N4 p9 F4 P6 ]公仔箱論壇版主.. 夏之章只係睇咗兩集.. 忙溫書.. 有quiz.. 不過呢兩集已經睇咗李生既高表現喇.. 我個人覺得佢既演技好過蘇基.. 但佢無運啫.. hahahaha... 只係個人意見.. 蘇基fans唔好angry.. % R( n& g: m7 j/ s2 v
備註!!!!!!.. 李生响夏之章既髮型... 嚇死人呀
) t7 [* t6 N* _- ?( ]tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 N" a- X1 h5 M; n
睇完成個夏之章再討論過

評分次數

我覺得李天翔做得幾好,好搞笑
* |4 u# W- P; G2 ^. m& l/ W公仔箱論壇夏季故事雖然有d 老套.有d 似可能不會愛你,但係我覺得個故事最後有d 峰迴路轉,有d 刺激 4 x; V9 j6 e6 c/ _$ G" ~$ U- J
我有d 期待個ending ...  d9 V' v: l* g; Y! v! {6 C1 ~8 O- E
WhitneyChan715 發表於 2013-2-24 01:40 AM
: y0 s" F5 E5 i8 X8 g8 ~# PWhitneychan715, 翔哥一向都好好戲架

評分次數

春&夏比較..我like春之章既人物同劇情多啲.. 其實都有bias既.. 因為個人唔係咁like徐子珊&吳唱K... 雖然徐小姐做戲係OK.. 但始終唔係咁like佢既style.. 但劇情都係一個因素我唔like夏之章既原因.. 如果同一個人共患難咗七年.. 點都會由感情轉做少少愛情掛.. 好奇怪既一個男人...七年唔係一個短既時間黎架!

評分次數

為了一幅畫而唔上機,吳雋楷行為少少牽強.
. {& U  G, i' R0 t5 i2 d: Kbutyu 發表於 2013-2-27 02:22 PM
# o' v3 K* p/ u4 S2 a: s5 w6 l  C) |5 v/ b' e( A' Q
我都覺得.. 無聊!.. 可以叫香港既朋友keep住先架嘛..

評分次數

李天翔在大太監飾演胡定欣老公,做戲唔錯,到現在都未忘記佢演的奸樣.
4 i* U$ n0 z2 @& t) h3 W# Gtvb now,tvbnow,bttvbbutyu 發表於 2013-2-25 01:47 AM
/ ~7 r' @/ ?- a: `1 t, u: P9 S; a8 L( I0 [" H# ^
butyu, 翔哥做忠做奸都好掂架.. 我地一齊支持翔哥, 雖然佢好似無乜機會咁.. 希望佢同陳國邦會好似黎耀祥咁, 機會好快黎!

評分次數

秋生既做法根本就係好多人既諗法.. 人係自私架嘛.. foresee到有可能失去所有野.. 又點會take呢個risk呢.. 呢一段秋生真係好幸福有個咁好既老公.. 佢自己唔珍惜唔信任呢個老公好失敗

評分次數

33# mdboy888 www.tvboxnow.com& c, P; C2 h! w4 @0 C3 F; C! |9 a7 k# _
tvb now,tvbnow,bttvb( G8 s3 W4 {9 [
hahahaha 陳國邦做過三級片架? 真係估佢唔到喎
陳國邦又係慘,舊年明明有運,最终又敗在蘇基手,唉.........% w: g! `. m5 N" C' y
leekwoklam 發表於 2013-3-2 10:09 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ?, x" c/ v- w2 @# F* ^
  x1 n. W8 T  p* i; b' i1 j
係喇.. 我個人覺得邦少既演技好啲喇!
何秋生在幼時已有種不信任,不認輸的性格.細時候劃畫比賽不認輸,長大後有好丈夫又不信任.不懂自我檢討,只會怨天尤人.睇完春/夏之章痳痳.秋之章到現在是最吸引的. ...公仔箱論壇: M% T9 O, Y* j' s
butyu 發表於 2013-3-2 11:23 PM
  }$ N$ p' S: W7 M
0 W) |2 j3 D! I2 U0 |3 r! x- v9 o
同意, 到目前為止秋之章最好! 希望如我所料冬之章至正喇.. hehehehehe

評分次數

秋之章已經落幕了,秋生的兩個結局都是她的性格所做成,自私、任性和不信任身邊的人,好性及不認輸的性格,做成她不斷用謊言來掩飾自已的錯誤,最後令事件無法解決。其實故事的主角還是不停地在我們身邊出現!現今商 ...tvb now,tvbnow,bttvb, ^( y, t1 M( |' D/ Q8 p* y7 @
serrurier 發表於 2013-3-4 12:07 PM
1 N* q+ [, R3 G" V% [公仔箱論壇
$ V2 \$ d9 y# L$ gwww.tvboxnow.com嘩.. 原來呢個論壇啲大佬個個都咁有文化水準.. 我以後都唔可以咁白話化喇.. "我要用文章的文字來表達" <--- 版主, 我這樣用字合格麼? 可以麼? 你地個個都好勁呀!
42# mdboy888 www.tvboxnow.com% P& K5 l( x# u  h2 ~

* `7 {0 Y% ]8 t! {  L1 X9 Q6 n! k8 h8 V6 F公仔箱論壇我當然好同意你的講法.. 大家是中國人嘛! .. 但最好用多啲繁體喇.. 因為真係有啲簡體字唔係咁識睇.. 咁多位用簡體字的朋友..請多多包涵!
大文細佬,我求你拜你千祈唔好改變你回帖的作風,我喜歡你寫嘢直接爽快的文字,你睇,我最近寫嘢已經無以前咁拘謹,我唔想無人陪呀,救命呀......救命 公仔箱論壇& p. h7 Y  z' d6 \3 B/ r5 r
mdboy888兄的見解實在不謀而合,版主即是版主呢。 ...公仔箱論壇( f! u- P, w# L, Q( x1 i5 B
leekwoklam 發表於 2013-3-4 03:02 PM
tvb now,tvbnow,bttvb5 {2 h7 W% o4 I% O4 {2 D

8 l4 s( c3 S  h8 z9 `+ G6 p0 u. s, Xwww.tvboxnow.com版主, 其實如果要我好似你地咁有文采咁打字.. 我諗我要耐啲.. 都係打白話會快啲 hehehehehe tvb now,tvbnow,bttvb$ ?6 [$ W5 ~; e1 v2 h: k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 u( a8 t. [" X# k: J+ m
講返戀愛, 好野!冬之章終於可以出場喇
大文細佬對陳勉良有印象嗎?
0 h7 z$ x! y% f$ e0 S我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。www.tvboxnow.com( n/ [4 ~. A6 t' r: F; J
leekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 m* U' w7 Q9 d- Q( p
公仔箱論壇6 Y5 O' Y5 h0 P5 {) n! z- x
食飽飽...
0 T( f+ }' n' P9 I; ghahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀www.tvboxnow.com5 ~# Y& _$ i" x- t+ y$ B2 z
嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
; _+ u7 H5 i/ V# YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
公仔箱論壇) k  L) S: a4 A; \; a& Y! w6 f: I

) [& ~, h- Z* ]! i& ~, dwww.tvboxnow.com唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka