返回列表 回復 發帖

打工五字真言

,  描述: 特別係紀律部隊
推, 側, 閃, 避, 卸

sorry 寫白字添, 係「卸膊」个「卸」, 唔係「瀉」, 瀉係肚屙咁解

不過咋肚痛都係高招嚟咖, 特別係你唔想加班果陣用得着

回復 #1 jj99xx 的帖子

好似大陸當官都岩用喎!
男人就好比洋蔥,要想見到男人的心就得一層層地剝,
剝的過程你會不斷流淚,剝到最後才知道,原來洋蔥是沒有心的.

回復 #2 甘仔超 的帖子

响边處都用得着

做紀津都隊千祈唔好做英雄, 分分鈡会冚國旗咖

回復 #1 jj99xx 的帖子

嘩,乜咁獨特呀

不過又好實制喎

有冇朋友有意見呀?!發表下呀>>>>>>>

回復 #4 大頭貓 的帖子

多謝你踩下場呀,個場有翻d生氣啦,

回復 #5 甘仔超 的帖子

我不嬲都有踩塲架啦

這五個字真的很獨度

但是運用出來,一定要醒目,如果唔係好容易被同事排劑.......

對嗎??!發表下呀>>>>>>>>

回復 #6 大頭貓 的帖子

當然啦!打工政治好高深,你睇下我嘅『9招應付公司各類人!』笑裡藏刀...
來襯熱鬧:onion05: 又可學下推, 側, 閃, 避, 瀉
原来大家都跑来这里了:onion05:

按此加入爱与诚王国            
原帖由 大頭貓 於 2008-1-18 10:50 AM 發表
我不嬲都有踩塲架啦

這五個字真的很獨度

但是運用出來,一定要醒目,如果唔係好容易被同事排劑.......

如果,我出來做工,我不會用這五字,因為個個人出來做工,都用這五招,好似無曬自我,個個人都一個模式囉,對公司都不好喎.
原帖由 nesta0013 於 2008-1-18 03:47 PM 發表
原来大家都跑来这里了:onion05:
將愛與誠的版圖擴大嘛, 希望可以藉此招募有質數的網民参加愛與誠
原帖由 大頭貓 於 2008-1-18 10:50 AM 發表
我不嬲都有踩塲架啦

這五個字真的很獨度

唔用呢五招容乜易俾你支 AK47 打瓜咖
原帖由 月※月 於 2008-1-18 09:58 PM 發表

如果,我出來做工,我不會用這五字,因為個個人出來做工,都用這五招,好似無曬自我,個個人都一個模式囉,對公司都不好喎.
咁等你準備入黃竹坑受訓再考慮都未遲
呢种文化可能只適用於大机構, 好似有十二万大軍嘅正記, 六七万人嘅銀記, 同五六万嘅教記等等
推, 側, 閃, 避, 瀉这个真是5字真言啊

回復 #9 nesta0013 的帖子

嘩!掌门人都黎踩下呀?歡迎歡迎!!