返回列表 回復 發帖

[討論] 你地點睇今次部HTC One

講外型, 今次部one真係好靚仔, 搞到我都想轉會有冇人係諗住入手
一個字 靚( i. ^7 r. H8 U5 w9 _. a1 @' l
但未用過htc機, 唔知好冇用
對佢部相機有保留.
我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' P, G! H& _8 U  f8 w
htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~tvb now,tvbnow,bttvb: [0 S, i/ Z) v; l# a7 \+ L1 G* K
比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而samsung 很明显就是function 派的~
以前用過htc機, sense係幾好的, 但之後d款都冇咩新意, 所以轉左會, 今次部one我都好期待, 款真係靚仔左好多, 睇d科技網評測就唔錯, 可能都會入手
對佢部相機有保留.5 {  e3 ]# K! v" Y
slnb2001 發表於 2013-3-31 01:42 PM
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架5 {& D3 v! X' v  t
有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦
我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~ 公仔箱論壇3 |2 d! J0 k) r* I, c- l7 ?5 \0 D
htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~
6 }* R( b* d: @1 W比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而s ...
% \) U4 b2 Y4 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。south_panda 發表於 2013-3-31 05:35 PM
  l# G, p" E5 ~1 W" k7 t" ctvb now,tvbnow,bttvb我見ONE係金屬機殼, 點都一定襟用過膠殼既, 而且個款仲靚仔D
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架6 p3 ?2 T  C) D; s, {4 k9 Q% j
有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦 ...
+ h3 D3 O6 w1 Ptvb now,tvbnow,bttvb炸彈人 發表於 2013-4-1 07:49 AM
% w* ?1 W& ~0 U7 }. L1 L" O
我見D科技網比較過ONE同S4, ONE影出黎既相仲靚D: http://digital.sina.com.hk/news/-7-1347305/1.html?l=2165254
我諗住買呀,今次個mon好靚咁,有成468ppi
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
本帖最後由 炸彈人 於 2013-4-1 11:52 PM 編輯 9 c6 V5 B, O. S9 q$ i& G

* ]0 O9 b8 x: i6 z9 C1 ^% u
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
9 T0 H$ V, p! }! y& ltvb now,tvbnow,bttvb大口佬 發表於 2013-4-1 10:33 PM
3 A% f  l( s* C2 I. Z呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢
# }: u* U, [4 @7 y; D$ O2 Ltvb now,tvbnow,bttvb不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z-GS3
8 n8 U* O; d' `; w  \3 M6 U" ewww.tvboxnow.com呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢
! V2 D: c, W' A4 K2 d% ~7 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z- ...
' @4 u0 D! U8 G) z) a- p4 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。炸彈人 發表於 2013-4-1 11:50 PM
& d* F% w9 \9 ^9 W
如果係咁都買得過, 香港快d有就好, 可以試下實機
呢星期開始有機構攪試機會...希望早d出啦....% s- C) p: d' Z/ B8 J* {4 n
***出先..先機會盡失啦
http://chinese.engadget.com/2013/04/17/htc-one-preorder-china/公仔箱論壇- _$ L9 P6 p% K

3 |' n& x  i2 o呢部HTC ONE國內版會唔會好D,不過好似無4G
呢部應該可以為HTC 搶返一啲市場~公仔箱論壇1 V0 G1 N3 B: l5 f! }
整體性能不俗~公仔箱論壇$ W8 l2 ?2 ?; y7 x3 ^; W/ w; l; ?
但希望系統更新的速度快一點~