返回列表 回復 發帖

太不合理的劇情

高探長受勛病發, 一眾警隊高低層在場, 無人打電話叫白車, 或利用現成的警車送院, 郤只有包平安揹着他狂奔..
( I* v4 R# `/ h8 o; [8 Z3 `公仔箱論壇) s4 D7 V- F# l3 V" r& r0 L
是添叔監製的啊!!
我想講呢.....其實你有冇睇過第一集既呢?( i; Y& X+ b! [; A" Z
根本成間差館都唔LIKE高倫布.....
$ j# w2 |  X5 i! d" }5 i公仔箱論壇重點會幫佢打電話同揸車送佢去醫院呢TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 Y2 m  M+ |# S$ v5 w
同埋一個人情急上黎其實係乜可以唔理
. [, c7 g1 X) s4 X; Dwww.tvboxnow.com所以佢背住高倫布就走...因為平安只係一心想高倫布快D去到醫院. ...
3 e7 l; u2 ?9 |9 w6 D丁傑 發表於 2013-4-10 12:38 PM
! w- L( A7 f  u9 X' }4 C3 J授勛咁大件事, 唔關like唔like佢嗰間差館事.
; u- l; U9 i2 R' h2 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。就算係關, 佢啲伙記都唔敢對受勛嘅上司見死不救啩, 唔驚上頭追究咩. 係警隊喎, 唔係街邊雜貨舖.www.tvboxnow.com7 A$ K# i3 ^! @2 f4 l1 [
此外, 就算有腦退化症都唔會以為揹佢去醫院會快過叫車啩. 除非醫院就喺隔離.公仔箱論壇: z5 O/ z" J4 X
情急上嚟都唔會咁...癲起上嚟就會囉....
! M# u: ?! I% s2 e6 W7 f( D' {3 l, A
5 ~% o. G: Z  Y$ Bwww.tvboxnow.com所以仲未破解...tvb now,tvbnow,bttvb; r3 W5 o2 G$ i" H: r
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* A( y8 I6 v! i- ]& L
不過我都知道自己多事咗D, 聽古唔好駁古嘛..sorry
無記啲劇集當然唔可以咁認真去睇, 但係都唔好離譜成咁嘛.
做戲就是做戲有什麼合不合理你都傻
8 g7 z/ b& d- F& T$ [www.tvboxnow.comhhuiyau 發表於 2013-4-16 10:16 AM
/ Z# L" M4 m/ N1 M" K& y
公仔箱論壇  x: [8 N. G9 m1 c* r4 `
tvb 有你這類觀眾, 實在是太幸福了, 也難怪劇集會如此水準了.恭喜恭喜.
不要跟TVB讲合理
9 h; h2 O7 K  Mtvb now,tvbnow,bttvbhejialiang456 發表於 2013-4-22 02:09 PM
/ g$ @9 {, R, ~% Z; ]公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 h: V' h4 A% N
是的, 當然明白這個要求太奢侈, 只是想佢唔好"太"唔合理而已. 點知咁都咁難....唉
本帖最後由 wk_leung 於 2013-5-3 10:06 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; m* r( P% b9 t  {6 m
& \# R( G" ]. O4 r% v
看剧就是要跟着导演思路走`你太执着的看剧`自己也吃力啊
2 Y2 G1 l% @& p6 O# H$ urowing111 發表於 2013-5-2 11:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb, A5 a8 J) J/ n5 f. a9 n
公仔箱論壇2 @0 Z' S7 h5 k3 a; J" e( x9 q* n9 W
只是要求稍為(注意: 是稍為)合情合理一點而已, 那裡是執着了. 要跟着這樣的導演思路走, 對一個正常智力的人來說, 恐怕是更吃力吧.