返回列表 回復 發帖
得"两個"名,我都唔知係乜球员。
利發兄,
Hleb侅进攻方面应该仲好过法仔,
但如果计中场嘅重要性,
我就觉得法仔仲多用途。

Denilson如果再勤练多几年,
有机会成为法仔接班人。。
原帖由 利發 於 2008-1-26 12:28 PM 發表
我覺得hleb  D技術好接近施丹  非常欣賞佢

Denilson我想佢很難成大器  但都希望佢努力

多謝各位意見
Hleb仲有個优点就唔会"嗮波",
而且我睇佢控波技术已经好接近Zidane,
旧年Wenger俾佢打CAM,
效果冇咁好,
而呢個Season,
佢嘅位置就比较靠边,
我可以见到非常有效,
而佢之前嘅位就由Adebayor来踢,
因为以Adebayor嘅身型,
的确接波接得比较稳啲。
原帖由 qqhk 於 2008-1-26 01:23 PM 發表
希比上腳較多....如果打法比仔既防中位會唔太合適...而且o係防守方面都唔夠法比仔強悍...
但o係邊線黎講....佢既腳法可以自己上...or hold波等疊瓦...o係好用既球員...
其實2人既位置唔同...好難一齊比較....但以精 ...
啱嗮,Hleb嘅防守概念的确冇法仔咁出色!
而我哋依家又有Flamini,
根本唔需要Hleb番出参与防守,
我可以睇到好多时,
当对方踢CornerKick果暂,
Hleb就埋伏侅右边线,
等Almunia喂波俾佢,
然后就利用佢嘅速度同控波技术来打反击。
原帖由 HONBITERU 於 2008-1-28 11:28 PM 發表
:onion03: 兩個各有各好, 不是誰重要過誰的問題! 我明白利發兄的
        意思! 但足球比賽是團隊性結構, 不是一人球隊! 法比加斯的玲
        瓏剔透, 希比的穿針引線, 法明尼的無名英雄, 如果再加一名有
         ...
哈哈,總督察遘得啱!
我哋中前场,如果能够再多位好似Bergkamp呢类型嘅球员就算最完美。
而依家我哋最大嘅问题就係出现侅中后卫!
万一Gallas真係伤咗,
Toure又话重伤(非洲杯)
大家可以Imagine到我哋真係要靠Senderos同Hoyte守中路?
原帖由 HONBITERU 於 2008-1-29 12:05 AM 發表

加拿斯係好, 正如你話, 萬一佢都傷埋, 就要靠大賽死火使者辛特路斯, 和演出滕滕震的賀迪, 即使兩邊防線幾出色, 也不能兼顧中路防守, 如是者, 曼聯拋離兵工廠的時機就在此刻!!! 唉! January不買人.....呢劑杰!!! ...
最近传出要买伍德盖特(Woodgate),
唔知總督察点睇呢?
Senderos+Hoyte嘅实力,
如果同曼联嘅Ferdinand+Vidic比,
都真係差几远!
原帖由 HONBITERU 於 2008-1-29 11:29 AM 發表

咁熟就咪鬼玩我啦Jackson兄, 總督察呢個位置都係處長比面
        0者!!! 話說回來, 以雲加的買人方針根本100%唔會買WOODGA
        TE!!! 而且WOODGATE個傷患紀錄咁厚, 我相信教授係唔會捉
        隻 ...
哈哈,唔好介意啊總督察
我觉得呢個名点都适合过Honbiteru啦,
都係一句姐,
阿仙奴俱乐部好荣幸有你坐阵,
因为有你呢啲专业球迷吤分析,
大家就有更多机会分享关于球会嘅种种资料。
阿仙奴俱乐部有你真係变得更强大。
如果總督察对俱乐部有乜宝贵意见,
希望可以提出,以便俱乐部有改善嘅空间。
遘番Woodgate,呢位球员嘅"高峰期"已经过咗,
而且佢嘅人工仲几高,
如果Wenger有办法侅非洲搵啲好似Toure或Eboute呢类型嘅后卫,
一定仲好过Woodgate。
哈哈,木閘一踢就烂,
我哋应该搵個"铁閘"(Steelgate)
稳暂啲。多谢嗮hkqq兄。。。
原帖由 qqhk 於 2008-1-29 04:20 PM 發表

結果都係買錯左...去左"南閘"....southgate
哈哈,南閘做迈教练添。。。