返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
2 L  K% w1 K9 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
  P5 s! ?* D) s8 I' g, O) P' d
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
, Q6 C6 o- W5 [" A& i師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* D9 ?4 l  P3 b! j6 ~
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
! p: g6 Z7 \: E4 ]1 E" O# B下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 C% }3 a9 K' P  M6 @7 u, I
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
# t  P/ S5 W! ]3 Xiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
3 C( |! t( T2 R9 D9 `s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
8 z2 s$ [" G$ g( Q: HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎公仔箱論壇% N& E2 t8 S* o9 k9 D3 E
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
公仔箱論壇- ~$ \! z: A0 M3 e! n
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
: F4 L, \5 O* E8 A1 X仲要配合埋鏡頭等等架
; a3 v$ b- }8 G$ c. }5 E你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
7 ~1 d9 K) @! o8 [, p4 s9 P0 A公仔箱論壇但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
" }1 D) L( O1 {, @
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好www.tvboxnow.com9 g* E' J1 `- N, M% ]9 [  ?
仲要配合埋鏡頭等等架
; E- {; X; t: q4 g! M  {' p$ T( Z! ?9 P你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
3 R4 {7 A1 b2 s' A9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
www.tvboxnow.com1 d3 l$ h- g/ z4 h
又好似幾有道理..哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 Y  t2 v  ~0 e( a8 I9 O
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐! q. S& e  ^  Y& I
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
3 t* F/ f( ]* [3 E  N4 @0 H公仔箱論壇巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 o# b# S  ~9 f: Z
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
tvb now,tvbnow,bttvb# t$ z4 r. M8 ]& E' q9 N" A
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?公仔箱論壇( I# t) \% ]* A- V) J: l$ e% H
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 L9 `* y! G* l* ~& u
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
- {9 D) r- s5 C; Q8 ], @* [
又好似幾有道理..哈哈( K7 Z' P  Y; L: D* b* m; Y' k
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??tvb now,tvbnow,bttvb" m% W6 T2 |+ g2 P, m5 a8 U/ @
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
' o8 k, w# k) s* r
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
tvb now,tvbnow,bttvb9 X! l) B5 D$ j, T3 a4 C
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱% X* J6 a& S* r7 `3 T1 [
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
$ b& q5 x8 `. W) o4 r
係呀, 我以前用s3試過燒左
2 ^  P% O, Y+ {" t1 a
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvb now,tvbnow,bttvb: U3 _* w2 `& I
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
: F' k) W3 y, Zic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
) B9 {. H" V2 v' z公仔箱論壇多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index' n. X! z6 Z3 T( J
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb, o$ z0 ^  c& g7 z; A0 P5 O# X6 Y
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget