返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
# R7 }9 L* R2 X" Z" H9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
  F) l2 j! ^9 J
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
tvb now,tvbnow,bttvb$ i- y) h( n7 Q$ ^/ Y4 f7 J! M
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
  _; |* G5 @& e0 P( i9 |iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
2 Y- K, o, b  D; p- i& l: g7 qwww.tvboxnow.com下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
$ U% F" ^8 [7 s+ j- }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
8 Z. Z5 y( R* r- K  b7 Xwww.tvboxnow.comiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
' u' R+ ]; T. Z) ptvb now,tvbnow,bttvbs4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, c% |9 x2 k) J7 E
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎; }* h7 w" w- V+ p0 D- l' |
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
: Y9 i! F' T# C2 Z: A! A公仔箱論壇唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
5 N  s5 g( G" z8 j# q4 x仲要配合埋鏡頭等等架
' K& ~0 a: D, ~: J* h- g你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
( x% U4 R9 l6 u$ m% H# D6 G' J公仔箱論壇但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
3 m( d% }+ }) ]0 P$ Xtvb now,tvbnow,bttvb唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
4 T+ V1 U- }: C0 P4 Y9 P/ f4 U( pwww.tvboxnow.com仲要配合埋鏡頭等等架0 r; f2 [, W+ N$ v
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相公仔箱論壇9 m: k* q; V  R
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
- ?! l  S2 k$ D公仔箱論壇又好似幾有道理..哈哈; [) J$ `' x& V$ o
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐www.tvboxnow.com1 z! ?; x, x- U% @! F
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左# i8 h# H+ b, ?! x9 k8 g
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
9 {: F- c( \' K2 V% Z- l/ {- GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
www.tvboxnow.com3 }2 a- n% M! m4 T; H1 X
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?www.tvboxnow.com6 [/ x0 W; q5 ^9 N- n9 G
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 k- G8 m, H/ D5 Z9 B" O: s1 w9 a
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
8 X; [( o  }4 e9 ]
又好似幾有道理..哈哈www.tvboxnow.com7 D9 U0 G( |7 F3 u3 b! A
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
/ \. b$ c. f+ `5 `( {sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
8 F1 u- Y: w# E* J$ |" |多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
2 f2 G9 o! \- v
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱- b; p; x9 f# J2 r* d/ \9 u
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
4 N/ W4 u3 ]1 m; C4 atvb now,tvbnow,bttvb係呀, 我以前用s3試過燒左
tvb now,tvbnow,bttvb& Y3 |9 C9 O- @+ V' H5 }
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱tvb now,tvbnow,bttvb3 [" r* h$ D! z( [- K7 R: P$ L/ U
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
$ a/ q- }) O7 _0 H  s/ m& v
ic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
tvb now,tvbnow,bttvb) G$ I# S! `# b. A
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indextvb now,tvbnow,bttvb' }5 ^/ c* M1 l7 l+ n
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
$ P- q3 ]: u+ I# p7 }# I, Q; b! h: Ithx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget