返回列表 回復 發帖
Made in China 會爆炸
HIDE 發表於 2017-5-19 09:52 AM
咁就冇咁誇張
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
華為,OPPO風評唔錯,可以考慮吓
我自己用緊華為P10,真係無咩好挑剔!

i8咪又係咁嘅死樣!同i7有咩大分別?都有嘅,前面無咗個touch ID囉
(咪又係抄Android!) ...
perfectman 發表於 2017-5-19 11:14 AM
冇所謂啊無可否認蘋果有死忠嘅市場。
同Samsung比,同樣嘅價錢,蘋果將來換電話易d又唔會虧咁多如果Samsung嘅價錢比蘋果平我會換繼續買Samsung嘅。
以為S8出現,S7會落價啦,點知一樣咁高,同i7一樣
大家早午晚
用華為P10lite版啦,好平,剛剛買咗兩部畀屋企人,@HK$2000

品牌
Huawei發表日期約 2017 年 4 月 推出日期約 2017 年 4 月 價格約 HK$2,380
更新日期:2017-04-29網絡系統4G FDD LTE B1/3/4/7
4G TD LTE B38/39/ ...
perfectman 發表於 2017-5-21 01:12 PM
都話只會買apple同Samsung囉
KK系時候轉變下啦
lhy92725 發表於 2017-5-22 11:46 PM
我係一個膚淺嘅人,只對大牌子有信心
爛果我唔掂嘅,Samsung A系列囉

Samsung 五系列 :
C:中國市場客製化
J:低階塑膠主打CP值
A:中階金屬主打外型質感和次旗艦的規格
S:年初高階小螢幕旗艦主打性能
NOTE:年尾高階大螢幕真旗艦、主打功能/手寫 ...
perfectman 發表於 2017-5-23 01:12 PM
Samsung我只會對s系列有興趣。
三星会爆炸,唔可以上飞机嘅哦
lhy92725 發表於 2017-5-23 01:40 PM
我唔多唔少都係因為依件事所以考慮買蘋果再加上Samsung電器方面最近好多負面嘅評論
陳sir好,我其實叫maria呀
底衫五粒鈕 發表於 2017-5-23 06:59 PM
乜低衫有5粒鈕嘅咩
睇黎我以後都冇得睇龍虎門,已經好耐冇人係網上分享高清版
以前的女性穿唐裝衫,而女裝唐裝衫褲都是沒有衣袋的
所以女唐裝底衫必定有兩個衫袋,而男雙女單,
男唐裝衫鈕是雙女唐裝衫鈕數目是單,
又以5粒鈕佔大多數 ...
底衫五粒鈕 發表於 2017-5-24 06:53 AM
唔明
哇,原來仲有出龍虎門㗎?
perfectman 發表於 2017-5-24 09:19 AM
有,我好耐冇追啦,因為追唔到。
好老實咁講啦,有邊個牌子可以獨善其身?
蘋果,三星,小米,LG,HTC 邊個未爆過先?

既然$1000會爆,$100都會爆,我會揀買$100算,所以我依家買電話都係買華為算喇,三星咁鬼貴,性價比低到嘔!

我剛剛先喺淘 ...
perfectman 發表於 2017-5-26 05:50 PM
依句我唔認同啦,雖然會爆炸,但係爆炸嘅幾率低d架嘛一分錢,一分貨,貴有貴嘅理由嘅。
貴嘅爆炸炸傷你,你可以告,會有賠償。平嘢話之你死,d人仲會話抵你死,鬼叫你貪小便宜買平嘢
15歲時有人話我似林家聲, 20歲時有人話我似馬榮成. 我覺得自己似張國榮.

林家聲

馬榮成
http://a4.att.hudong.com/07/70/01100000000 ...
chan200308 發表於 2017-5-27 12:33 PM
疴尿似呱
畀個白痴果迷笑死咗,
有一個朋友用緊HTC,
話個正面立體聲雙喇叭好正,
之後個白痴果迷話佢部iphone6S都有雙喇叭喎,
仲指畀我哋睇添,嗰一刻我真係忍唔住笑咗出嚟! ...
perfectman 發表於 2017-5-29 04:44 PM
的確好多人唔知個果係設計黎嘅由我用iPhone4果陣我就知道。
但係好奇怪,隔咗咁多代,依然有人唔知
尤其係iPhone7,係開始有雙喇叭,但係唔係左右,係上下,有啲傻仔真係去問人點解左邊喇叭無聲,笑死!
perfectman 發表於 2017-5-30 10:54 AM
d人冇去研究嗻,所以話蘋果有固定嘅市場,就係依d人啦。