返回列表 回復 發帖
打工仔永遠唔會企系老細嘅角度睇野,相反,好嘅老細應該時時從員工的角度去睇問題
畢竟,員工其實系老細嘅生財工具,無人同佢做野,佢乞米啦
lhy92725 發表於 2017-7-30 05:12 PM
我認同你嘅講法...如果無咗啲員工...
老闆接幾多JOB返嚟...唔通佢一個人做晒咩?
都要有人幫下佢手先得架...
charlie417 發表於 31/7/2017 11:02 AM
你唔做,大把人等緊嚟做

評分次數

認真睇真啲真係又真係
劳动力系好多,都要搵到人肯做先得
我公司就系请极都请唔到人
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
即系平时在冷气房太耐,想出下汗咯
條骨都無佐lu
呢個係價錢問題!
如果市價係5千,你公司只肯畀4千,眯請唔到人囉!
perfectman 發表於 2017-7-31 12:59 PM
我觉得有时除了钱的问题,都仲有其他原因嘅
條骨都無佐lu
但至少我真係唔係HEA佢...真係出盡飲奶嘅力去做...
但佢想要既唔止係100分...甚至係超過100分...
郭富城有首歌都有得唱啦...「沒結果...還是結果」
charlie417 發表於 2017-7-31 10:58 AM
江郎才盡
charlie417 發表於 2017-7-31 11:02 AM
員工作用是幫老闆解決問題...
員工不能解決問題=老闆不能賺錢
我觉得有时除了钱的问题,都仲有其他原因嘅
lhy92725 發表於 2017-7-31 02:28 PM
未來發展
員工作用是幫老闆解決問題...
員工不能解決問題=老闆不能賺錢
Pedestrian_A 發表於 2017-7-31 02:34 PM
所以,老细系要更加尊重员工同体谅员工
條骨都無佐lu
所以,老细系要更加尊重员工同体谅员工
lhy92725 發表於 2017-7-31 02:45 PM
所以,老细系要更加尊重员工同体谅有能力员工
要我幫你改
有无能力,睇你将佢摆系咩位置啦
條骨都無佐lu
good evening..........