返回列表 回復 發帖

KK、完美俠 及 各位水區老友 大家好!! Grace 返嚟啦!!!

有咩新搞作??冇咩啦!! 仲好乖聽醫生話,按時食藥添!!!

花園D最後收成到期啦!! 唔係遲D變冰啦!! 請大家食沙律啦!! 邊位鐘意生食四川紅椒呢??!

红色果只我就肯定顶唔顺架啦
條骨都無佐lu
lhy92725 發表於 2018-10-19 10:39 AM
全部捞在一起吃就不会很辣的
lhy92725 發表於 2018-10-19 10:39 AM

貓貓 好!! 呢隻四川紅椒品種,真係勁辣,就算去左種子都辣,不過真係超過癮!!!

呢三樣切絲,辣椒去籽,係非常正既沙律!!!

全部捞在一起吃就不会很辣的
4461 發表於 2018-10-19 11:54 AM

冇錯啦!! 去埋籽就一D唔辣啦!!!

冇錯啦!! 去埋籽就一D唔辣啦!!!

gracechanstuart 發表於 2018-10-19 12:32 PM
吃多点好料,让身体更健康
点解你仲食辣椒啊,甘刺激性嘅食物唔应该食架
條骨都無佐lu
lhy92725 發表於 2018-10-19 04:48 PM
有助防癌:研究也顯示辣椒素也具防癌作用。研究員證明辣椒素阻止攝護腺腫瘤生長,也就是說食物加辣,可能有助預防攝護腺癌。「抗癌研究」期刊1997年報導,科學家讓倉鼠吃菸草以助長肺癌,然後一群倉鼠也吃辣椒素,另一群倉鼠則吃安慰劑。結果吃辣椒素的倉鼠,肺部腫瘤長較少,顯示辣椒可能也有助預防肺癌。
真系架?我又真系無聽過哦
我知道西蘭花有呢個功效
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
簽名被屏蔽
吃多点好料,让身体更健康
4461 發表於 2018-10-19 02:46 PM

4461大哥 好!! 現在都非常注意飲食了!!!

為了少買 經加工 食品,更購買多個廚房煮食工具,連香腸肉丸等都自己製作啦!!!

lhy92725 發表於 2018-10-19 04:48 PM

貓貓 好!! 4哥答左啦!! 不過我都唔係食得好辣,因為老公唔食得辣,要就返佢!!!

有助防癌:研究也顯示辣椒素也具防癌作用。研究員證明辣椒素阻止攝護腺腫瘤生長,也就是說食物加辣,可能有助預防攝護腺癌。「抗癌研究」期刊1997年報導,科學家讓倉鼠吃菸草以助長肺癌,然後一群倉鼠也吃辣椒素,另 ...
4461 發表於 2018-10-19 05:37 PM

4哥 好!! 咁要叫老公食多DD辣!!!

西蘭花,豆類,蘋果都話防癌,不過依家啲人好似好容易就生癌,上個月有親戚胃癌走咗,剛剛又有親戚胰臟癌走咗,都係唔煙唔酒,正常生活,有運動嘅人,所以人生無常,活在當下啦! ...
perfectman 發表於 2018-10-20 03:00 PM

完美俠 好!! 好在我只係第二期,唔走得住;五年內唔返發,我就可能安全啦!!!