返回列表 回復 發帖
J神仲未收得工?
lhy92725 發表於 2013-10-5 06:41 PM
收咗工,剛回家不久,現在做緊今天聆訊的手尾,

今天要返工無OT,假期要後補 ,真是想該人出去槍斃他
ken晚上好
开工只可以补假期,无补水架
政府工系甘嘅咩
lhy92725 發表於 2013-10-5 09:25 PM
是,例:1個月你返26日工是出糧$10000元,拿7天假期,這個月返21日都是出糧出$10000元,同補水無分別呀,

是多什麼?免費乘坐港鐵、一年14日有薪假、18日有薪労工假及特別假、有薪病假等褔利
J神审紧犯
lhy92725 發表於 2013-10-5 09:43 AM
今天做了"無間道"槍擊咗條友
即是你有26假放,就放囉,放假都係出一樣糧
J神 咁多錢派多幾億都唔覺啦。。。
SweetLemon 發表於 2013-10-5 09:46 PM
可以想一想,不過是下一次新遊戲
我拿了星期一補假放一天
甘米无佐个同事咯
lhy92725 發表於 2013-10-5 09:48 PM
第一該違反港鐵車務行車條例,第二上年度未能準時令班次到達車站要求,該車長有1%誤差(每位車長在一年中行車不能多於0.03%誤差)第三我們檢查過行車黑盒,該前職員未有適當廣播訊息及在車站超時停留,
所以發生該事件,就放 ,公司會請人,少一個唔會死
早就叫你一槍斃咗佢乾手淨腳,唔使咁麻煩
lckiong 發表於 2013-10-5 10:56 PM
所有事要按程序處理
失业都好惨架
lhy92725 發表於 2013-10-5 10:34 PM
這事件不是問題,問題在他係先前個幾底唔太好,加上自己放棄自己,所以把他乾脆槍斃
第一期億元金額
安慰獎送出獎金名單#6/84#

請按此

KEN兄早晨
搶帖發問小遊戲:

微軟公司於何年成立呢?

微軟公司總部位於美國華盛頓州邊到呢?

(每人只可參加一次)

知道答案者何PM我, 不要發貼,歡迎參加 !

答案中者我PM你。

搶帖發問小遊戲會除時停止,今天得名額8個

(估中者每人可獲得 TVB$ 2,500,000(250萬獎金)
檸姐早安
哈哈,J 神 我唸你都到 office 了。。。
SweetLemon 發表於 2013-10-7 09:00 AM
對呀,食緊個麥當當,飲Starbucks Coffee ,蛇下先