返回列表 回復 發帖
良兄。係時候換新相機。error99 意思係99%自己修理唔到
比人修理太貴唔值,加多少少錢買個新機就唔洗驚比左錢修理都整唔唔反。

評分次數

• WuSoLo

真匿名

周爷早好耐冇見你, 其实良兄已有部550D嘞

ob51330兄, 宜家枝鏡無事, 有壹年保養, 係架EOS 40D問題, 我用過幾次, 因為太重同唔識用, 先買架550D機身中意佢可以影MOVIE同細架, 看來師兄唔見意我番香港修理

評分次數

• WuSoLo

良兄。係時候換新相機。error99 意思係99%自己修理唔到
比人修理太貴唔值,加多少少錢買個新機就唔洗驚比左錢修理都整唔唔反。
chowold2 發表於 2013-10-5 09:48 AM
師兄你好, 好久不見你出現, 只係我用過幾次, 真有D唔捨得, 點解以前D咁實用, 用左幾拾年無壞過.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
周爷早好耐冇見你, 其实良兄已有部d550嘞
ob51330 發表於 2013-10-5 10:10 AM
OB爷好耐冇見,良兄有部d550做 spare 掂啦,我最鍾意係佢支50mm 1.4又平又正
真匿名
良兄你可以試下upgrade firmware。唔洗錢可以自己做,有時upgrade firmware可以解決一D不知名問題
http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos40d/eos40d-firmware-e.html

評分次數

• WuSoLo

真匿名
係喎,完全忘記了upgrade firmware可以番新舊model 一些不知名問題,周爷勁
良兄你可以試下upgrade firmware。唔洗錢可以自己做,有時upgrade firmware可以解決一D不知名問題
http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos40d/eos40d-firmware-e.html
chowold2 發表於 2013-10-5 01:10 PM
師兄, 我盡量學習

upgrade firmware點用, 真係難過種花種菜

評分次數

• WuSoLo

師兄, 我盡量學習upgrade firmware點用, 真係難過種花種菜
亞良 發表於 2013-10-5 09:35 PM
有 仔女可以幫手你睇下沒?

評分次數

• WuSoLo

師兄, 我盡量學習upgrade firmware點用, 真係難過種花種菜
亞良 發表於 2013-10-5 09:35 PM
個canon firmware 網頁已經有哂所有指示,你只是小心跟住黎做就得,不過真係要小心,做錯就會令到你嘅相機武功盡失

評分次數

• WuSoLo

真匿名
購買電子產品,需要看運氣!
Better luck next time.

評分次數

• WuSoLo

有 仔女可以幫手你睇下沒?
SweetLemon 發表於 2013-10-5 10:51 PM
佢唔叫我幫手看孫`算幫忙, 重叫佢地看咁多,( 釣魚話危險, 番大陸旅行小心點, 打波會扑到, 飲酒會傷身, 做花園會曬親), 食自己好過

評分次數

• WuSoLo

個canon firmware 網頁已經有哂所有指示,你只是小心跟住黎做就得,不過真係要小心,做錯就會令到你嘅相機武功盡失
chowold2 發表於 2013-10-5 11:33 PM
師兄`多謝你, 我放棄`把佢放置柜裹, 會用到550D先放生佢

評分次數

• WuSoLo

佢唔叫我幫手看孫`算幫忙, 重叫佢地看咁多,( 釣魚話危險, 番大陸旅行小心點, 打波會扑到, 飲酒會傷身, 做花園會曬親), 食自己好過
亞良 發表於 2013-10-7 07:45 PM
風水輪流轉,到d仔女鵝你。。都系好幸福ge。。。。

評分次數

• WuSoLo