返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
7 q' J# h4 U" O, T% XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) @2 F' ?0 W8 p7 I7 r公仔箱論壇未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
' T( `7 B- @, J& C5 N- o7 d! y6 xtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
3 O- I2 P; u5 j# ftvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇! I4 e/ o7 W) h2 ?/ y1 K
雪姐而家死埋,重感動呀
" |( X1 q+ P$ z9 h5 E% B; a
2 J& p& ]4 L7 E: ~! w" O0 c2 a) P
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
1 S& V8 @3 d! _/ i《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
! Z/ g7 v& L3 z6 b2 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
' ~' P2 \/ K$ ]+ wtvb now,tvbnow,bttvbtycn3320好有見地.
* _4 K. A# P. N4 i公仔箱論壇唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: m4 k( S8 y) x* s8 ^3 h% B/ w
0 O& F+ l# L! M0 e+ O
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。www.tvboxnow.com4 S6 J- r& r3 L4 {& R% \- e+ w
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
4 @6 u2 U, z# ^" z1 z9 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
; _, w% Z7 S# s6 Lwww.tvboxnow.com: Y" i% i1 c/ B) s, J9 W$ V
如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
7 ]  G5 m: r9 }  ~tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
公仔箱論壇& O; L* P1 s. w

9 {3 n8 z$ o! C4 e) U- x& \哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
0 P# f1 \. b8 P# W: Mwww.tvboxnow.com後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
8 t* ^5 H1 Z6 n) S& o6 g個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...tvb now,tvbnow,bttvb1 U* H$ u4 x' ]& r
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
. U! U  q: ~; ~4 @" \2 _

9 O" `" C6 t3 H哈哈,鐵達尼號,形容得好好。公仔箱論壇/ T& {; O, p' N8 d, u/ f8 v

: c" K+ p: t- L7 F' n3 cwww.tvboxnow.com本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
! K6 e, ]3 S# d" j: g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. {; y' Q' w9 p, g( \
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...' ~' L0 h& |, D! ^4 j, {
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
1 S+ q3 Q0 z, {+ v* j3 W
tvb now,tvbnow,bttvb2 H9 c4 a0 f' l* {8 x
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
& t5 g6 _2 k6 G/ q( H- t/ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 w0 R/ [: j9 h, x- ntvb now,tvbnow,bttvb【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
. j6 Z# R6 `- a9 j公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ n/ b% N# m0 A

h; p# Z% _- ]' ^1 h, R3 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
; a4 q" v% O. J8 B" F" n* X  Z唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
) u7 k7 E  s6 L* d1 ]3 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 : Y& l3 Y, Q" s

( W6 {. E' d) ?* L9 G1 M7 ^7 Vtvb now,tvbnow,bttvb但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!1 O+ T. c5 ^" C6 T+ G6 A, \
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
! v( B; d. ^+ |6 e* K* Q6 gtvb now,tvbnow,bttvb個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...tvb now,tvbnow,bttvb! A4 z  O7 z8 O0 q, F6 {
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
公仔箱論壇1 P+ a$ y# A' b" \
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
6 H" j$ ~  M, z9 e1 a3 G8 Dhjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
www.tvboxnow.com& D, U' @/ ^0 V' R% J1 M' N) A1 m; I

" O0 ?& e- H( _* B+ {9 R7 T) |tvb now,tvbnow,bttvb如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。