返回列表 回復 發帖
; E% Z: c# q/ w9 B  ^* q: u
% p0 G: x" `5 ^0 M6 W啱嘞! 公仔箱論壇# `' H8 S8 u# P
公仔箱論壇0 m- F* B% {. ~  `! c% M0 {+ N
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?tvb now,tvbnow,bttvb6 g/ ?; C$ F# U* P  U$ X, O4 Y- }
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
" F# f: S" R: t) E8 z公仔箱論壇
! q) w6 v1 i! i, {4 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
2 X8 M* A2 N; P0 T& M+ r4 V4 H+ \tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
( E# Q3 s! I# F6 \3 z/ Swww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 n. {1 H  e- [5 j3 N. b
啱嘞! tvb now,tvbnow,bttvb4 T6 t6 I) k- s" ?$ J9 ~- h" f

% F6 F* d: N) t' |" w( v我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% k# n, Y8 M. x7 a5 B- d
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb5 n  N/ d  b0 F& O2 N  @
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
+ x' m1 o* j+ X
/ \/ |! H! p2 c8 U& Xwww.tvboxnow.com嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
4 e: @7 ?4 Q) G3 S: Z+ H- s8 swww.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 u9 i+ d6 \- T3 z% C6 p
" {5 `9 Y: @% Y& l8 H
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。$ G2 g0 L5 _2 B3 D, t" C
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住tvb now,tvbnow,bttvb+ U9 u$ ~1 f+ _6 K6 e$ G, Y
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
. G& w3 m: F% x4 b9 J4 h公仔箱論壇
7 ?! }0 P! d) p! Q3 Y公仔箱論壇mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
/ }9 z. W6 u3 V# p( K公仔箱論壇
1 ?* P; n  W" V  t" ytvb now,tvbnow,bttvb仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb3 ?+ o+ L  p8 e7 L* e: n! B
# O: {! H+ s* v# W9 i! ?: D' D
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
% M  f  n9 [. o+ I  K" n
6 V# s+ ~# C+ w9 X+ ]mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
; X* e/ N; S( N4 X! a( p* z& wwww.tvboxnow.com ; }3 B* J7 @1 ?! W- X+ w
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
8 I' ~  Y7 |7 B & d- h) I3 W  A8 L1 ]4 p
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
& l/ X: Y3 m2 k3 C9 O+ L- E( ftvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
+ D0 X1 f5 g5 [5 m! H+ v9 W3 O公仔箱論壇+ U0 U/ H% J& r1 `5 ?
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。4 u/ j- q; M' N* X; A8 O9 |
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
% ?8 O! S# H7 ~' b  b& fmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
# ?0 X2 g- c$ ^
2 `) x6 z% j9 @# x+ @+ r唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
4 J" m& E: @% q5 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 c& z3 N) L7 b2 e# z
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* J; \- [9 z) |; u& k, u/ J
公仔箱論壇4 W# o7 g. Z2 r& @8 P0 }7 A
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb/ m4 R: G  |$ i+ i9 ]8 h4 v

/ ?+ Y" s  b6 z1 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...tvb now,tvbnow,bttvb: t1 n) d2 |+ r
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加www.tvboxnow.com5 G3 g' h( p, z5 r0 a3 u  x- E' m
論壇學嘢,平時真係冇時间
' l- {2 ~2 _' N* M# H: N% {0 ]2 L  |
0 |) g% {. b, {. |公仔箱論壇唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
* k% s7 C9 P2 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
8 d" ~( e. J8 H8 j) b. P
5 e" j8 q" a  O  k$ f& Jwww.tvboxnow.com唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...公仔箱論壇* n; B5 l3 m) d9 v! w2 ~: m
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
) \6 q1 L6 H; s
* c" ]) x: p0 c8 y( A; p, Rwww.tvboxnow.com香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: j; W0 [) O+ ~2 G' ]3 L6 X9 P; i" ?( W
論壇學嘢,平時真係冇時间
- E3 O1 S+ ^4 c6 c( b( b+ W0 t  vmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
www.tvboxnow.com" {8 c1 O% K7 [0 _+ o! T
得閒就多啲回帖啦。
4 c1 o# w4 E6 `# ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* ]6 o1 @4 L* ^) p* h" K香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?tvb now,tvbnow,bttvb) x- D$ p5 }) e0 t  i
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
8 e; a! v% p0 c% h

% e+ H4 c! p8 m# h: H4 I: `啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
www.tvboxnow.com% M# y& b; f  G/ T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: t5 k0 C1 h3 P4 k5 T
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( |; _5 {; }" ?
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
# ?0 r2 S. d  v+ B; a公仔箱論壇 www.tvboxnow.com' ]. t7 }2 n* ]6 P  w4 n
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
" k/ q* c; t& g1 X- E8 G; H( @* a
/ Y9 s- e5 B/ N6 gwww.tvboxnow.com唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 f' C( g& a! b% _, t1 b
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體