返回列表 回復 發帖
0 d# J3 C# n, d; c第1集 天下無雙
- {% f! Y* k, Y& k公仔箱論壇第5集 每一個明天   黑夜不再來
- h; c) o6 D6 W" y9 U第6集 人來人往3 A7 U9 Z+ Z" C1 j2 S
第7集 每一個明天" \$ j: O. V4 t+ T# _7 Y8 y
第8集 每一個明天1 \1 k8 E/ j- J2 t9 d

! {$ m' ^  D: \6 c公仔箱論壇真係好好聽~
4 _% l$ s+ x+ l9 z$ N. C& ~www.tvboxnow.comzzleezz 發表於 2014-4-10 07:36 PM
1 }/ C9 `) r! Y+ }
6 c; F. N+ |; x$ n4 h, F7 j
咁啲歌手嘅歌算係本劇嘅甜品囉,唔喜歡睇劇情都有第二個選擇,幾好......
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-12 12:40 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; _: Z6 p9 B- y! `. h7 f5 T

2 F* X$ q4 b# k; v7 D) W4 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔知係咪姚子羚個喊樣慘樣真係非常令人難忘,所以成日都遇上各種悲慘角色。就算喺《女警愛作戰》做癲婆蘇星佩,戲份少但一樣悲慘,睇完都有啲心酸。
5 V5 g5 Y3 k) C. L2 P
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
全對,劇中姚子羚中給觀眾一個新感覺,我也早前講過少少啦www.tvboxnow.com7 i) N! e+ {  V! T4 v8 h
由《我的如意狼君》的劇迷一定記得他們是同浩然演情侶檔,被浩然這個超級愛情騙子欺騙,最後因愛成恨,一刀插死浩然一幕啦,但《愛我請留言》中令夫妻之間備受考驗,
% O( Q1 j: ?+ i+ l6 ~' Xtvb now,tvbnow,bttvb最終子羚更患上抑鬱症。有一幕蹲下身靠向櫃玩自閉, 子羚該角你們睇時,可留意一下啦,演得好入格局架
  C4 L2 z6 |/ z( D& x公仔箱論壇
4 Q2 j) W( F: q5 r: m2 jtvb now,tvbnow,bttvb
我愛姚子羚 。請大家留意佢雙喊眼。同係喊戲,但由Elaine演譯真係悲苦百倍,真架!
) n- `3 V9 @5 Y8 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ {- Y+ ]$ b* U9 \
不過佢真人咁靚女,所以貼番啲靚相平衡一下。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀
+ Y+ h2 m- a9 c9 ^# G
天下無雙,今天我非常寂寞,男子汗,相愛很難,漫步人生路,我是癡情無限,快樂,陌上歸人,富士山下,每一個明天,黑夜不再來,人來人往,玻璃鞋,身外情,少女的祈禱,非走不可,心債,好多林夕同陳輝陽作品,體完呢部劇發覺原來真系以前d粵語歌好聽d
琴晚一次過睇咗1至6集, 真係估佢唔到, 6集裡面只係宋柳娟呢part我覺好睇好笑(並唔係因為leekwoklam係梁嘉琪fans), note:我唔係梁嘉琪fans!.. 坦白講, 梁嘉琪演戲好過女主角. 我指任何角色. 但值得一提係套劇講宋柳娟响咖啡店比店員誤會係國內同胞時, 因為我係土生土長香港人, 所以笑到肚痛, 但無可否認, 國內同胞會唔高興囉. 雖然e+仲有幾多國內同胞外表比較突出, 但佢地都有好多唔係咁娘架喇.. 唯一要佢地知道嘅係公民義務, 例如排隊&保持社會清潔.
公仔箱論壇( |4 U$ ]' O" a( ]0 B
睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......tvb now,tvbnow,bttvb( H3 d* T# }* a) w# F& X
leekwoklam 發表於 2014-4-7 08:35 PM
9 n" y) B5 ~( {' q0 S4 \5 X公仔箱論壇) W7 x. e1 F3 {' ~- V$ ]- Z$ |4 O
隻009响梳化企响度勁可愛呀!
公仔箱論壇7 J! C8 [# ]; b* j& F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' a0 O1 u' d  T' @1 Q6 {) K
隻009响梳化企响度勁可愛呀!
5 }9 {& x: {+ l! A7 H! _/ n+ wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-15 02:23 AM
# r/ p! z5 N6 A7 x# ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 \, j+ {# s% ?4 [. i
細佬,你又返咗嚟啦,太好了。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 e% w6 q% b" h" y: Q
tvb now,tvbnow,bttvb/ F# @4 N1 k; `6 v4 T
所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?公仔箱論壇( w( g' r/ X: R, ~' ?7 d# y" _7 P
2 `. C2 }' y6 I/ l$ J; z. y
劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。
回應宋柳娟靈體上身事件如下 ,不過...睇完記得要比TVB呀
# d! i1 K- ]" G: swww.tvboxnow.com2719101
0 O* d- v% Z( ~4 Ytimmaxsing 發表於 2014-4-12 01:11 PM
# q, ?5 a+ S$ H* D8 r; l  w7 m1 z
www.tvboxnow.com  E1 ]% F5 w" F' g! x' C
J-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。" w( `4 h( p# c* ^, F
tvb now,tvbnow,bttvb$ W7 g( `% B) m0 \$ o: C. R
BTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。
. B2 T9 p; }4 S# E7 `' Hwww.tvboxnow.com
8 J! p, b+ X$ p/ T# K. t公仔箱論壇細佬,你又返咗嚟啦,太好了。" R* P3 n1 f$ X9 x

- y1 E6 [6 m* ]3 T1 k+ s所以我都話,本劇會唔會成為嘉琪佢喺最近兩、三年嘅代表作呢?
' C" p/ r/ e- s1 x# zwww.tvboxnow.com0 [: f9 }8 o* k, {
劇內呢兩位小朋友(悠悠同009),真係成為我暫時唔放棄本劇嘅三大原因之一。 ...
: b% C+ g8 T# w( ?% T8 ]/ X公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:01 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 [1 o1 l9 O9 v. \+ P1 N! _1 r

$ E  P) t4 M4 X6 n& {) t公仔箱論壇係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
公仔箱論壇* n- Y4 I: f) s9 w  r; @- M2 G1 d

) `9 k! w! s& ]: ^; l  A, z) Btvb now,tvbnow,bttvbJ-神版主,Sa姐個假髮真係好肉酸吖嘛。www.tvboxnow.com0 c7 L% l' y: D# J
# z) t" d1 e3 ?/ e3 g: p
BTW, 你係咪鬼太郎啲fans呀,我見你對動畫好有興趣喎,你新舊兩個肖像相都係卡通嚟噃。公仔箱論壇* K8 r. H2 @8 ~* s/ J/ P
leekwoklam 發表於 2014-4-15 04:07 PM
: `, k2 G/ t2 u9 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實無話喜歡定不喜歡,可能我的工作自由性較大,在時在刻的時間都找劇集睇,無分任何類別,肖像問題就網上見得意未做肖像相囉,喜歡睇鬼太郎動畫就要講返13年前因工作關係到訪鳥取縣境港市JR鐵路公司做交流,見到主題車站好美,再看...
tvb now,tvbnow,bttvb5 \  f' D2 g8 L& R7 X+ u

: @( X1 j6 f( _0 [6 ~公仔箱論壇係呀, 今個星期 spring break 呀! 追唔切你地嘅進度添... 睇咗幾集, 我like009&宋柳娟
" L' ~2 k4 r; U9 t  u大文細佬 發表於 2014-4-16 06:02 AM
; _* M1 ?3 Q7 w: C慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。
公仔箱論壇( s  v, P$ E- G  a
慢慢嚟啦,繼續睇本劇嘅其他原因包括姣妃同黃金富呢pair「父女戲」好睇,黃金富鬧姣妃成日唔著褲周圍走幾好笑。tvb now,tvbnow,bttvb( ]$ b# O/ ^- |* K) Z- C. `# l
leekwoklam 發表於 2014-4-16 04:47 PM
www.tvboxnow.com9 f/ }. x! W" H/ `; z' V6 f9 W

5 K( H0 O; V4 C: a+ y9 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。黃金貴去到當年女兒的幼稚園,變左安老院,諗到自己會孤獨終老www.tvboxnow.com" T0 S) [. |4 q9 X& X# b5 }  a
跟住去搵樂天送,在樂悠悠面前,因為想念女兒而崩潰大喊,關禮傑全段都做得好!! 睇到心都up埋!www.tvboxnow.com& D6 ~# d* r- Y) q1 [4 j
  www.tvboxnow.com3 a3 D- o6 ~4 T( ?! b/ I
之前同樂天送食菠蘿油,扮到自己有個女兒好幸福咁,但其實係自己一個人,唔知個女去左邊,關禮傑做到果份悲從中來的感覺,同樣拿捏得好好!

評分次數

• timmaxsing

唔記得講對我嚟講好重要嘅comment添... 相信香港人要比七百萬以上個like呢套劇, 因為呢套劇唔會好似其他啲愛情劇咁用外國嘅歌做background music.. 用晒本地歌星唱嘅歌呀!.. 個人意見:如果可以同時新舊歌夾住播仲好!

評分次數

• timmaxsing