返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...www.tvboxnow.com4 W  k, O, _2 F, `4 E1 o) b
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
8 c' }2 V$ d& c7 I

) S* I! E/ Z7 k4 Ftvb now,tvbnow,bttvb我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。tvb now,tvbnow,bttvb8 B  M3 d: i. c* Y( {' u4 v
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

: d7 y5 b. D  hwww.tvboxnow.com TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ {' J  V; a+ g" r7 a6 _
大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& g# Q3 k8 l. }# z8 {0 Z
大佬,你好醒呀。
" ?3 [. g/ _( q
大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
% y4 B7 H5 Z  ^& Qtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ {4 F# H! t8 @
www.tvboxnow.com" _2 p8 y/ o& `' R3 l, J
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& W( w# h# a) u; D
大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
公仔箱論壇9 E; ~0 r: D! g+ ~; {
tvb now,tvbnow,bttvb' e  Q, }* B. h2 J$ A
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉!
  k. P) U% n$ c- z3 F" L. M
! N: i0 r7 B0 @( Twww.tvboxnow.com呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
7 S' K2 T% D* Y' g$ l) U; dtvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb# K9 \& |* J" L
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
$ T) Q7 C  I& B+ ktvb now,tvbnow,bttvb又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...www.tvboxnow.com0 w- {9 e+ m8 n! k% z& N
leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
4 R8 ~2 o- J9 y1 Z公仔箱論壇公仔箱論壇" J9 v( J3 R" r- B9 N" U1 ~
我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
- G* n8 V- i% N# W5 f  t+ a5 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ H" u2 R0 P0 k4 i8 u
你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
+ i3 Z7 a$ m% c1 B* {大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
+ x- S/ Y, Y4 u( r$ Z% @公仔箱論壇係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~
5 P/ T! U8 h# h! X6 |) hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。ICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
' }% i8 g' b3 c2 j$ T3 `* b0 mwww.tvboxnow.com係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
' d0 J3 P( e) T/ t3 d: J3 [5 Fmnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
. O# Z: O3 b6 H2 b3 w5 S: k/ ?
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好Dtvb now,tvbnow,bttvb) e6 U& B8 {0 L: w( l% p7 B/ m
mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ D5 B1 Z% u2 K
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 R+ M" m4 c8 q  J
我都係呀... .... 唔知點解???
. A0 x% F' q$ F, K( u/ oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' @  M$ M0 }+ F& o! A/ S
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
% F, p5 d" `* V* M6 j: NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* ?" k8 L+ Z( ]/ h! U

1 L* z' r; w! X咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到tvb now,tvbnow,bttvb3 r! H  Q* }  r/ v# F- Q0 I+ C
hello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
! W1 u/ X! N% e  i8 `1 X+ M可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
www.tvboxnow.com" C1 y9 ~* Y4 g0 z) T
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...# ]- ^: t; D. F, d
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
* ^0 D, i0 A" G6 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 c, S8 E" q& C% C; G公仔箱論壇唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-24 11:29 PM 編輯 公仔箱論壇- @& }% E" b. o
6 {: J0 d) A9 |8 }0 {1 k
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
% v0 T; w+ j. ?, B# eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
+ a$ Y) |" U3 K/ i. J, L

f5 @( b$ B* p2 z' M" D, p  FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展www.tvboxnow.com% r* r/ Y8 O! }1 b5 P" H

- e/ E( L$ R  A/ f( |! A* m# wwww.tvboxnow.com已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好 公仔箱論壇& w5 L  w$ x$ ^: h$ _+ @6 u
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& I8 Z8 P- W, f
在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落
2 |$ J% g+ l/ {: J tvb now,tvbnow,bttvb/ b" L- N- ^5 S/ C* P: f
皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑!
  u) N* V9 }# ^, _4 |0 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 www.tvboxnow.com6 C2 Y! D  [0 I9 B. k! p  M
黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?
: b$ r* s& [* R4 w# D  M
$ r, E, ^1 [) A+ V# \% `9 n本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing