返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
( x* A# q  r; twww.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb* Y3 Z, T; q# }
公仔箱論壇$ p# a& H0 F/ `- Y* a% L' f3 s+ K
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)公仔箱論壇. {+ E" h7 m7 F, z; `: y" ]

. y  s0 F$ e! E* L- iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
8 o+ d8 s9 Y* q「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
1 f, ~) i6 `: X; ]www.tvboxnow.com) S1 b& T9 A$ T: G3 l
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
/ R- |) v! ]( ~1 q, \公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb) T0 w+ d6 g% R6 m9 L8 b: B7 e
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
( e0 ^) P1 F/ F4 @7 L$ h  dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  J7 u! {( w2 S  V0 S0 k  ]$ d
今晚恰巧8點幾 ...
* Q3 `5 r! W) ]1 E3 }公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 I( r& k" P3 ]/ H
! W1 p" |- y' Z  q* N+ ?0 ]3 e
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
; F: R( o! q' aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ P) D1 B# t+ [% E( b, o% F  i: ?
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  n) B: N0 U  g) q" x
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...www.tvboxnow.com. R0 |5 r2 a! S4 n+ o) B
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
( f' E/ v1 |( l. w+ `, g! a3 A. Rtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 v7 x( v  v' B' r) s+ \- Y/ p
係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
  I- b. _& u: M% E9 r9 h! ewww.tvboxnow.com
1 `7 [: D; X- I0 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* r* n. K. p. R5 i" H5 m1 s
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
; ]+ q: I8 k5 ~" j! }  O4 |www.tvboxnow.com
0 V8 v6 ?$ Z! y! V" K; D公仔箱論壇學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......
3 p1 T( H' C) F3 w公仔箱論壇其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
' E  J1 q2 j, {2 A' S4 b- B# rwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com5 B% N5 ~4 {6 B5 b# ^$ W% v
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb3 j% U$ V# C4 f6 T3 d) t; J
  X2 e2 P  l- W( K- y# n' {- ]
今晚恰巧8點幾 ...
: ?7 Q" b, a5 t* x9 U9 ctycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
www.tvboxnow.com( g* l$ Y3 C* H0 ^, L8 ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 U# m1 M- m" l0 Z+ z

6 o( F" R# ^; |* a0 U0 }+ h8 R* WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
5 d5 q. _) Z: _: X9 Stvb now,tvbnow,bttvb同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ www.tvboxnow.com9 G! V% V# c( \  Q) H/ z, q# X0 o
第二集就慢慢開始可以適應啦~ * b$ X# \1 e4 _! s8 E! H6 x5 c* e
期待今晚呢一集~
0 e* G, t8 ^; [- E) qwww.tvboxnow.comzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb5 ^& H2 b7 t5 [: m

6 p( ^* v! r  s5 s公仔箱論壇zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
  e4 K! b7 l3 }% K$ @7 A公仔箱論壇www.tvboxnow.com6 W, T7 M0 M$ P4 |, v7 l, }( Y2 a( s
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
7 r, g; b, y7 {. G0 M& S/ P$ L www.tvboxnow.com9 `% f( l& T+ y4 H. C8 K
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
/ a5 X: D/ f4 d- H( o tvb now,tvbnow,bttvb$ l% `  M$ c: U# S- z7 A* Y
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
( [$ [7 r, t3 P! [2 P' k& c! r公仔箱論壇公仔箱論壇5 Y- x0 s: Y0 ]% s6 D" k/ {) i4 d
雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
2 h8 Y% p: a) i3 }/ _* P! Y/ P  Xtycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
2 D6 c0 ^3 z+ l! N5 W; T, t% hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% a; }6 ^' z9 o  E" u4 y1 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
1 s6 p- A7 l3 Y$ gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 H3 v, X4 B  w' J3 [! j* ^9 G3 X3 o" _% ^
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,tvb now,tvbnow,bttvb( a' H' A2 q8 f7 `$ }8 B4 A
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
' i" U( N' [( r8 a, D& A8 E, {: ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我覺得嘉琪今次都做得幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 V/ p1 Q/ t" D3 X( T
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
- }, m# L4 H8 ?- E% x) G4 J1 ewww.tvboxnow.com佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 5 b; ~8 W1 I; i9 }$ U" F  q/ S

1 G3 W# E) U. D0 C  u
+ b$ p" u& N) p' Atvb now,tvbnow,bttvb佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!tvb now,tvbnow,bttvb7 t# S  S- \+ ?9 f) Y7 [1 h& u
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 ?) F0 @; g1 L6 P8 U+ H
對!
3 [' U: \! |2 p2 i2 r) O黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
- Z. N' t7 }4 n  d8 e公仔箱論壇另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* H5 E5 C. V5 J  p' m
除左關禮傑做得好好之外,
1 M/ h% Q- M9 m: l+ T其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb5 n7 ~8 U: n4 S
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
9 M( d6 h2 v  W  j0 Owww.tvboxnow.com嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。/ z* [: ]  e/ [
公仔箱論壇& @. D, g* f2 R7 _1 v2 k' P
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
; s: d; Y8 ^- R1 x: B' ?7 b公仔箱論壇+ b9 d: k" a7 ^1 m- a

2 D) h' |7 B. ^! M; P+ ~: ?; Z# J, d) i9 B9 @- y! n( g
* x5 B8 \0 h, [8 r$ y公仔箱論壇
! ]2 T+ M$ ~! J* A+ L& V; l
/ w& E3 q: j: V6 J) K
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
* E7 p( E0 a4 O+ e) z2 E6 btvb now,tvbnow,bttvb
8 J: l  @9 }4 K" XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
( o5 D! P9 W5 _* _$ tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2713145
+ m* Q# C9 y  Wtvb now,tvbnow,bttvb
# a. p" G8 O# k' stvb now,tvbnow,bttvb
9 j- P. j4 N" K6 h- W$ d! H5 R( _ ...www.tvboxnow.com. N! u1 p! @& K0 V( e: o& m4 z, L+ P
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
' Y; l# T) t* Z- A! B( \0 f
都係講事實o者~~
% o7 s2 h: L* fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.公仔箱論壇* \; N: v! R. e( C( ^8 U4 N; M

& o1 q8 ]' Y. g- P6 z/ H/ ztvb now,tvbnow,bttvbSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
; n2 p" N' Z9 W; D/ d]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數