返回列表 回復 發帖
佢練『葵花寶典』連第一關都過唔到
LastWinner 發表於 2014-4-16 02:27 PM
第一關都過唔到,未會走火入魔
剛網上找到啦,第一關真係不唔到架
葵花寶典以後,迫不及待地翻開第一頁,面對『欲練神功,引刀自宮』八個大字倒吸了一口涼氣。 」
單從此句還看不出「自宮」是練成「神功」充分條件還是必要條件。因為語意可以是:「引刀自宮,即可練成神功」,所以「欲練神功,引刀自宮」,這樣一來,引刀自宮就是「練成神功」的「充分條件」。
雅妹,fight前睇下今期競猜活動有無更勁估中
星期5先開,咁快估邊有hint架,遲啲先啦
LastWinner 發表於 2014-4-16 02:42 PM
就係星期五,20時截止,比官方早咗不足兩小時截止活動
錯,我係楊過同小女所生的黃衫女子
LastWinner 發表於 2014-4-16 02:46 PM
這樣,未叫小小雅龍女
要再跟轉下劇情先估到
LastWinner 發表於 2014-4-16 02:47 PM
GOOD LUCK啦
你係我其中一個護花使者
LastWinner 發表於 2014-4-16 02:50 PM
有套電視劇名可配合"其中一個護花使者"幾個字,就是劇集"護花危情"啦
都幾好睇嘅
LastWinner 發表於 2014-4-16 02:58 PM
好睇得離,結局唔好呢,男主角死咗,女主角特言間都唔知發生嘜事,呆板到哭,
亂UP返來睇到更多灌水心法可能會O嘴啦
他不知几开心,他的宗旨就是乱UP嗻
lhy92725 發表於 2014-4-16 03:34 PM
這... 好快就1千帖大關,亂UP又可以找機會再派$$TVB
係呀, 開緊武林大會。
pknoface 發表於 2014-4-16 09:57 PM
錯過武林大會,我早前前說亂UP快到1千帖,會大派金錢,莫非睇到就大派千帖金錢及特別日子也大派金錢,哈哈...
最後亂UP記得玩"TVBFUN"可助你快D上任掌門之位架...哈哈哈......
天下武功最勁都無用啦,一支槍就可以K.O你啦,對不對.....哈哈哈
絕世武功唔係個個可以練成,但係槍就大多數人可以買到。 你話練武功來做乜~得閒睇下戲,賭下波好過
LastWinner 發表於 2014-4-17 01:22 AM
近期賭博都輸成四十多億,令我近期無心情睇啦,不要睇下劇集輕鬆下啦...哈哈
去學下萬萬沒想到咁一鋪翻身囉
LastWinner 發表於 2014-4-17 02:13 AM
翻到就係,翻唔到就會可能消失一段時間啦,睇定D先,贏回四十億唔難呀!
一個勤勞工作既員工又點會蛇王至得架?
pknoface 發表於 2014-4-18 01:17 AM
亂UP,就係勤勞先要蛇多D,才有工作效率嗎。