返回列表 回復 發帖
美國果邊網絡費很便宜吧?週末都有人黎換線?
lhy92725 發表於 2014-5-31 09:37 PM
網絡費貴過香港!週六通常仲有到屋服務,周日我地呢度就一定冇。
瞓夠咪起身囉! 遲早都唔緊要啦。
費用都貴过cable嗻. 不過速度就比較稳定.
pknoface 發表於 2014-5-31 09:53 PM
呢個世界硬係冇免費午餐!!! 唉...
我依家用緊既係cable. 月費$65. 网速: 下載50mbps / 上傳25mbps.
新安裝係光纖三合一(上网, 電視, 電話). 月費前二年每月$102(連稅), 二年后可能要每月$120(連稅). 网速: 下載50mbps / 上傳25mbps.

我呢度周末都 ...
pknoface 發表於 2014-5-31 10:01 PM
我地淨係電視同上網每月$60。
你地就好啦. 咁平.
pknoface 發表於 2014-5-31 10:16 PM
都係因為周圍問價同埋撞啱優惠新丁(客戶)服務。以前TimeWarnerCable就好貴。
個速度米同以前一樣咯,做咩貴佐甘多
lhy92725 發表於 2014-5-31 10:31 PM
Cable係同一班人共享一個Bandwith,多人時段可以蟻躝咁慢。一分錢一分貨囉!
電視都用果條線架?甘系米睇曬所有臺架
lhy92725 發表於 2014-5-31 10:36 PM
有唔同 "套裝" 服務,多D唔同台或者高清台價錢唔同。總而言之,所有"午餐"都有唔同價!
現在是獨立嘅?甘肯定穩定好多啦
lhy92725 發表於 2014-5-31 10:39 PM
係呀,依家係獨立嘎! 穩定好多嘎!
可惜我地呢度冇AT&T呢. 選擇好少.
pknoface 發表於 2014-5-31 10:48 PM
係呀! AT&T服務真係唔錯嘎,一有問題打電話去,個技術員連屋外匣線到屋內接線都換埋,依佳又快又穩定。要讚讚!!
甘已經多到吾辦法睇曬架啦
其實有無中文臺架?
lhy92725 發表於 2014-5-31 10:50 PM
彗星套裝就有,250幾一個月!!

仲唔係原台節目,係海外版!!

係咩? 我呢度得optimum cable同verizon fios 咋. 冇得選.
pknoface 發表於 2014-5-31 10:56 PM
係呀,呢度可能競爭大D,TimeWarner,Verizon AT&T...都有所以平少少啦 !
所以咁鬼貴.
pknoface 發表於 2014-5-31 10:59 PM
係鬼咁貴,仲+鬼咁垃圾!  
要去街街啦!! 請請!!
哎, 讲出黎真係失禮.

起屋企等足三粒鐘唔敢出街. 三粒鐘過后都冇人黎. 即刻打比電信公司問勿事唔出現啦? 客服問我个order#, 我話我冇喎, 佢又問我購買時用既電郵可以幫我查到, 我話都唔記得咗用边个電郵去 ...
pknoface 發表於 2014-6-1 10:49 AM
Ken 掌門真係夠哂烏龍!!

今日開始可以做埋烏龍派掌門!!  

Ken 掌門端午節快樂!! 都唔知幾奈冇食"傻子"囉。