返回列表 回復 發帖
1 D0 D$ A. x9 L6 u7 P& sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉
  F; [8 o& d6 n2 W( l' x7 Vtvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
/ X2 @" u9 e; e9 Z  s2 P
5 s5 R& L* j6 Y& b8 `

; Y0 m  M% w" P  `! j8 Z% pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
公仔箱論壇' g3 u, O" n! a; _5 |
5 D7 |5 n8 \6 }: E
tvb now,tvbnow,bttvb9 E+ N7 ^! K; N4 P! P8 _1 C
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
8 G- l8 d$ p; ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
www.tvboxnow.com/ I4 [+ f' x, b, d
所以有兩大寫筆守則:
3 Y0 l7 w' U0 q( y' i) yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩
  s8 i3 `+ H7 G3 wtvb now,tvbnow,bttvb2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
  u( ~2 u" p5 [+ L9 u5 A! w* Q
9 g# q# m9 S& T5 W
3 m( Y! {! u  x0 B$ i: M5 H% L公仔箱論壇
3 c7 A1 v7 B/ f/ R9 G4 x" k4 i2 \( G) [& }- B. n; A1 ?
你睇食為奴就知,大結局好求其咋
; N5 P( I' b& T7 \2 NLastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ^( J+ N5 z: S3 ?

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持$ \, g3 g& p/ W7 }* d5 O* a
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
% c- i6 r2 X. s+ i, @
好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
7 u* r& ]7 L! wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察4 g7 n+ k( H2 M2 q: _
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
6 e, ~: Q$ G+ E; y" o) `7 |

$ V, {- A' L, awww.tvboxnow.com《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
+ V1 J) d# t, q( s2 R: u, z! kwww.tvboxnow.com7 x# z  O; s# S! ]- {
唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。3 y- d0 P* s, B* U2 d

# v  C; @: j4 X- [3 `% vtvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持9 t7 y  f. g4 \3 H0 F
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
, \0 y, e3 T! A; n4 N
係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
& H9 B" w1 b% L) g公仔箱論壇. R4 F- z3 }  o2 J- W

* Z2 G% f  r1 T$ B2 d- \5 j" S( utvb now,tvbnow,bttvb你睇食為奴就知,大結局好求其咋
0 ]% P6 v; U: e+ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 A$ Y/ }* s& a! P& B& K; A& ?  F! y
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!公仔箱論壇; v; q1 k8 Q" Z3 H
9 j3 ?. R$ v* l& ]5 l
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!
! E- H+ M0 Z# w  D) r* a- KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com% G( s' t/ |2 r, j0 P
希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!
1 i; S* n, J, J) a  u7 Xwww.tvboxnow.com- W8 d7 [* n# K4 u5 z; X5 b
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% D; o3 W6 d" H  Q' E/ o0 f
大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, M& p4 Y, Y3 @
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。公仔箱論壇1 g: J$ w1 e  j  }' l
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
www.tvboxnow.com/ _7 S$ i' p6 d5 Y* {$ r1 x2 z! t

/ y" T9 v# ^$ L9 `+ f多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
' N! J2 Y6 e* {  K- ^9 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( T+ y9 q3 F/ M, G

! I: n2 K) e3 N0 x3 A講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?