返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
. Z: r+ ]" z' I# e. c, G$ p. ?公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
公仔箱論壇! ]& m7 D' {  }$ D3 h' h+ W
係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。3 L! k6 M' y  T) N! j# o6 P
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, n- U; E  o: I' q- ~$ }
我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb' H4 S+ z. t+ _0 s0 U" j/ E

% o. L8 @$ ^. I4 v/ c1 T! qtvb now,tvbnow,bttvb
  b% [7 N* g$ k+ N

: V1 N3 _+ I: X6 q  N0 l6 d! ywww.tvboxnow.com同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
9 T0 x5 f9 M# _0 Q4 T' ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
8 v0 _, b, k8 [# X/ m2 I/ m" z. Bwww.tvboxnow.com係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。tvb now,tvbnow,bttvb' a) `8 j5 v3 ^, C; J" M
唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......1 K& d4 X9 T9 ]& L& B1 ~& p; L
不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
( o4 V! r# q' q8 p7 Ptvb now,tvbnow,bttvb
: V9 k, @% {$ Z3 i比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

6 C  K. a! e( `  f公仔箱論壇; h( k+ S1 ?0 f  i# Y2 ^
「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。
2 m* K2 r- L0 @( c8 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。
; ^* F' P2 |- }! [2 m. i

" c2 z5 |  F. B' btvb now,tvbnow,bttvb
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
1 Y9 o: U7 X% k# qtvb now,tvbnow,bttvb
0 p/ o+ K) p; i! `! y- X' O
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& N# v' q+ g3 s4 ~
大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
www.tvboxnow.com7 ?* V0 y4 F5 R8 m0 {
公仔箱論壇& x" M' s( Y) \9 l
吳嘉熙呀?等我研究吓先..........
4 G" E) w9 ^1 d+ Xwww.tvboxnow.com哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?tvb now,tvbnow,bttvb" v  V! S8 z1 u+ C

3 V: U/ V9 Z/ Q) B4 X( t6 U公仔箱論壇
' }; \; l3 G) h& l6 t  l8 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。) o( _% L9 a4 c
而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......公仔箱論壇! K6 ]$ \' A  K
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

' N$ N2 q# ^: t# e! C4 Y8 `細佬好嘢 tvb now,tvbnow,bttvb$ h6 v  u: f) B  H
香香瘦咗好多
* w7 ]8 a' \+ u+ w5 Q, v& j, {0 P7 vwww.tvboxnow.comchy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
' t1 U2 q5 u. n/ \' q& ctvb now,tvbnow,bttvb香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# O7 B1 s! W& I! R$ V& V
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....www.tvboxnow.com2 i3 Y% Y3 @( E# Z, q
leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
6 g; k, p1 N" S/ a$ {www.tvboxnow.com有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~7 T5 i, x- p& j  X4 v9 K( B

; _1 K) u, q, \8 o# TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~6 m0 j& c/ w# `! V5 V2 ^6 d$ J& V
www.tvboxnow.com5 E- {$ l  m9 N" L5 x. c
另 ...3 q- k# y! V  l
molaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
& j$ S0 E* c5 `. x# c啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
1 Z8 ~2 G" G' u) I" @4 w2 Fwww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# }5 q8 N6 d: Y4 D. l  n: z
1# leekwoklam 公仔箱論壇5 z$ h9 V* |6 Q! |* J3 c& R' X
thank you very much,

評分次數