返回列表 回復 發帖
, u- I( ?1 x( F, M( I3 b# J' pwww.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb/ t! ~# [% I6 w5 n. N0 b  u5 |
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
: W0 l/ z1 t6 @$ {; x1 p. {大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
( _. q( X7 @2 x- g# qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- U. b, F: s5 s# ?喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。公仔箱論壇% e( I6 q, e$ q% w+ G

3 p- n5 _) h9 p6 I' B0 l0 ^/ Nwww.tvboxnow.com網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,
% ?: C4 d6 K9 w( u. [7 E# C5 ?3 etvb now,tvbnow,bttvb因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; r8 x3 Q4 G$ q( o
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
$ \$ a" Y" f6 r% w* Kwww.tvboxnow.com這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
5 ?; `' f$ _9 x) ]& n! YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇% {9 [$ E4 }( A, Z) x
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
) D' ^+ V* D& h0 U9 K公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ O" w& t$ y" F# I" Y3 f5 ^- C
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
3 f7 x7 y1 ^4 o" ]' ^
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
, x5 x5 h3 |# s+ wtvb now,tvbnow,bttvb你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
2 I( e2 @$ F6 A2 u

& q  V2 w$ z& s, c1 [公仔箱論壇今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
7 b! q' D" o* zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊tvb now,tvbnow,bttvb, c3 Z* H2 l0 v
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
www.tvboxnow.com& ^% U; M5 N) S$ W, ?3 n8 Y1 c
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
* H4 e" I7 E- w1 l( ]4 u6 K# [www.tvboxnow.com第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
5 i9 ]% d0 W1 \" D* R0 Jtvb now,tvbnow,bttvb tvb now,tvbnow,bttvb! S# G% N2 C! ]6 r* y4 e$ U
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
; i; Y3 ~* o. S9 E0 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
: z5 w( g1 G9 ?4 U, J9 Rtvb now,tvbnow,bttvb[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,www.tvboxnow.com9 W* o* ~4 n, B. O- i* e2 m
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
# u1 r/ B- b! w5 e4 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,3 r* y+ K. B. g
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?公仔箱論壇' ?0 B+ E  W3 D+ E$ _0 t
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
) Z; e$ v- o0 H% Z- {8 M1 M! NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% T5 l- |5 a3 h
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
2 m* A  V. @4 {$ @+ m* @公仔箱論壇由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?+ u- E  o7 }9 `5 f+ H2 A& X
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,tvb now,tvbnow,bttvb- ^; `1 y3 Z+ Y$ i
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 G/ ]$ Z( d! Y3 d/ y
5 y  Q$ D" j0 {2 T- L  _9 }* X
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
" M, q; T2 d# C# c9 k公仔箱論壇仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 公仔箱論壇5 j& ^3 E. p! G2 r' u- _6 X
  u& K0 u8 Y& ^7 c- _# |7 i1 [
佘詩曼tvb now,tvbnow,bttvb8 [& N* G# C$ N) E
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
+ [* |- }% `5 t7 v: Q4 F公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb2 ]2 v9 f: P5 u2 [" F% q
真係邊度似呀?....
, J7 ?8 d  c! t- {7 |$ {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,www.tvboxnow.com7 [/ W  ?& \4 J: A4 a
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
& N7 S! H# n9 {2 }2 ?- j! Ctvb now,tvbnow,bttvb歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,) |& s) Z: c& @' \
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
3 l  `7 D' U- itvb now,tvbnow,bttvb多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...www.tvboxnow.com6 _4 x$ Y6 `( G
公仔箱論壇' q  [6 c# D4 j" m
好!
' d4 _$ _, ~: f' t第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
/ N! _2 H' S0 m: m8 zwww.tvboxnow.com2927296* P  t/ Z8 n' V' z, A
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
+ [7 q0 \6 A+ B8 [; Zwww.tvboxnow.comwww.tvboxnow.com  x4 p6 y0 W6 M% z, s/ }
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。' x9 v, R0 a9 r, O+ w+ |+ @
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 B$ t; O1 `: D/ G
8 f& `. D! ~. L% E8 n9 i& |) Etvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...公仔箱論壇$ n8 @; z: q; f$ a# Z4 V& S
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
) D; ^6 B% ^: K" ]0 d* Z6 ~tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb0 F1 }: m4 S- T7 o( X4 ]
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 h$ G3 ^0 X; K7 c& C1 n1 O: k
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
- D7 @7 b1 w/ [3 y2927306
! Z# d7 q+ y- T. y0 i+ t( |" F今日睇 ...
# ~# @! }) q  S, otvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
, j, T3 W2 y% V5 G. _  G+ Y唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
2 [, T8 [6 i/ i+ ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。www.tvboxnow.com9 j+ H. G) n2 f8 w! ^- d, G
9 W& r6 Y. M/ Htvb now,tvbnow,bttvb
) ^5 g' k0 x/ s( }* Q# Twww.tvboxnow.com即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
- F; ~  e! Y9 J5 y; r5 _大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
, R, V/ c& k4 g2 }! c7 `www.tvboxnow.com 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ n* c; q# ]7 m/ j! j/ S
tvb now,tvbnow,bttvb+ C5 R1 p9 o: W2 m6 q7 B
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,) g/ U; S- F! K4 V# ^9 R/ g9 w
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& S; C$ f, J9 ~8 Q# K0 P+ ~7 o9 C$ I- J
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
) P4 [/ f5 Y. A8 D$ o戲中如果林峯都 ...
2 R" n* }. M0 T" B5 a' e; I( xtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 O0 }/ l2 B/ [' V+ a4 K' |  ?
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing