返回列表 回復 發帖
1 |7 A# B5 F" n3 C( @' s6 Z: }公仔箱論壇  K& R5 Z: O* {6 s
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
0 {+ m, C3 C; N+ K' btvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
6 O# M; b/ j1 c  [- XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" ]" y% l. g5 h. t7 M( o. U8 w2 Xwww.tvboxnow.com喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。www.tvboxnow.com) o& M0 v) Z( i+ n4 Y. ^$ O, G
www.tvboxnow.com# O% }1 _# K/ U9 f5 r% G  P" G* X
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,0 u* m2 e; A* F+ G/ k0 o
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,# a4 O! O7 W: `8 w
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。" q  {+ s5 }8 B  q" T
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
+ d- I' @; ~- ^3 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 J% B; D9 \8 Uwww.tvboxnow.com係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...0 `& Q. Z  L$ u8 `6 m& `. ^9 p
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
tvb now,tvbnow,bttvb, T; `1 V. z4 q. i, i) N0 j
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
, J4 V0 Q, M: ^% K; U. Ftvb now,tvbnow,bttvb
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。公仔箱論壇# x; i# l# d& i2 Q3 r& e2 A
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?

9 a+ h( u% n# |/ s8 f, ]4 |6 M' ]公仔箱論壇
! R5 a: H' _$ @! Z5 J8 P6 a今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。
4 V' G8 T/ e; K' q$ Atvb now,tvbnow,bttvb
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
* v( G! B% f' y) m- Atvb now,tvbnow,bttvbxxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
+ m& X4 P9 J3 N 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
# A% O% W, i$ F: R0 N7 L7 s+ }8 T: @tvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( H  [5 O+ {) V/ y& f
, j2 W: A3 M8 N, r1 p) n
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇" P, V# g$ w" Y  V
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
9 g/ o6 v4 }9 i6 K6 w6 E公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
- J  T& ~) \( I$ ^, e唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,公仔箱論壇5 x8 o6 v# V/ T' M" r; [
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,3 U9 l, i7 I8 ~$ w1 N$ o
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?
7 N! p0 H/ i+ q" c. o: y- S公仔箱論壇沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
) N: f- T& U, }. w
3 p* l# G' U2 _警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
8 B) X4 @& T% Ewww.tvboxnow.com由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. U, q9 D) L6 b3 \' z8 ?
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
% ?# y3 A4 a' j7 U犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
( |" z) O8 `6 }4 kwww.tvboxnow.com, H- B+ i7 w6 _& W
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
) X. [3 x( O9 y6 S+ [( _tvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb+ p4 @0 e/ N  d

& y/ \7 p& F( M3 H# \公仔箱論壇佘詩曼TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ [( ?1 v/ F& I( e& ~% L
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)( s: Z* U% R5 z" F. N+ @; ^* {

6 b5 ]4 R1 V1 @. U( E$ P# D2 [1 f真係邊度似呀?....
0 i* G' `/ }' e$ r4 r' R原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
& `# E; ^$ w! [- G7 e# m2 qtvb now,tvbnow,bttvb拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 i' t8 ^' O5 g
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
. n6 D3 a2 K) @7 utvb now,tvbnow,bttvb是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?
& i; Z4 c% o; F( T# w$ r* `4 x多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
+ Z& D$ O1 A6 m! S$ ~1 M" Ftvb now,tvbnow,bttvb
+ G& u1 K% @; Y1 a9 k  |. U$ o  G: Otvb now,tvbnow,bttvb好!
# n" f- `- \) t- Rtvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
' ]& @5 x2 [, c: k* |* P2927296TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ n. [: e, Z1 K( f9 c$ V
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
公仔箱論壇( [. N; k- p1 w+ C1 V
公仔箱論壇. g1 z6 ^! V; u7 V: S
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
2 M) U; F9 K- vwww.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?www.tvboxnow.com  i6 [; Z( j. ~5 B9 L8 H+ S
( Y3 v5 S$ X0 ]. Y! L' r公仔箱論壇今日睇 ...
/ w/ N3 k4 E7 \" Dleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' ~2 g- s1 R2 ]
  A9 E* e8 ?+ M* U# R1 l  U
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。. h2 b9 x& x/ r8 @  w% A
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?tvb now,tvbnow,bttvb! F. ]4 \1 w  I
% L- n0 p! r- @1 M3 z今日睇 ...公仔箱論壇) b* t) J) g: k; b
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
: I  |, R3 S; e- bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
3 [* ~! T5 G3 T$ l( e: Etvb now,tvbnow,bttvb
, p, a: O1 t+ K1 k+ X' |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
tvb now,tvbnow,bttvb, d2 L% ]+ r6 C; h( Z8 f. P& F% ~+ |
公仔箱論壇0 o) [& w7 p2 ?5 ^2 A
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
' I2 S$ R; p, m' r$ H6 ?& ]- A大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 I/ G8 @+ U  U' J& t* e
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。www.tvboxnow.com2 {4 v6 ^9 ~! ^
www.tvboxnow.com2 Y4 Q- q9 d* P+ y' t1 |+ n
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
: {' ~/ O! I5 {公仔箱論壇[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,tvb now,tvbnow,bttvb" t, j0 p4 X* A3 X4 p: q5 F  ]
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
2 ~8 @% K$ m. N/ r7 U" F* J戲中如果林峯都 ...
$ {0 G8 r  h) A1 }; K9 cwww.tvboxnow.com金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
% t9 J, }& \1 T- S8 o: W" ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing