返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關www.tvboxnow.com6 a! P# \7 _. _
一見TVB出品先知唔關事tvb now,tvbnow,bttvb4 `  W* c3 v, o
睇左幾集都幾好
9 e' @* q; _( x/ G' U( L7 r) \. J* ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
" T$ j7 h7 q; ^' DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. P7 m) T6 r$ o1 e; r5 L* f% Ywww.tvboxnow.com播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
. u5 {/ s$ {2 N公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
# G' Z+ Q3 W5 k
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) o' w& c1 S, A' m- T
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
% J) a  @  ?  `4 ?9 E2 T如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果0 H0 B0 S& Q: L$ H

8 t% r3 N. m! o* ?, O4 X/ ]& HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然, 此劇演員也發揮出色
, y- M5 U: I& ?5 Q' c5 dtvb now,tvbnow,bttvb三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...公仔箱論壇& a8 K( X# b* `9 ?; Q
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
4 U9 I( R1 ^' m5 a2 Q* d; Z! R+ r
: ^: |* G1 G# _公仔箱論壇好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
3 L* n% n$ I- E. P6 B. Q  ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
* h9 ^6 r6 }' I' C8 S公仔箱論壇爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 www.tvboxnow.com5 I, D- ~- f2 ^
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
. K1 C& B9 C7 C5 S7 M9 v! `tvb now,tvbnow,bttvb
% X7 P9 L& Y. h, m# b7 n6 {係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
2 z1 F) M$ n- r5 s+ w! _公仔箱論壇
- @" W. {0 o) C6 i$ \9 n6 s3 ~公仔箱論壇tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集! U( Z) V9 K+ m9 m8 k" E! Z0 {$ k5 t
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
; g/ {3 P7 M2 {, W# l" Dtvb now,tvbnow,bttvb他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...$ v9 }) t) W' r2 V+ S9 e7 e
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
2 n: z3 w2 c: M. J2 Z% W/ }" xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 W: b; X0 u: c7 y8 E2 e$ I我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
3 t- N0 {9 s6 o; J& Y9 w  S2945865
% o+ [% d  B; U# l% E8 I: wtvb now,tvbnow,bttvb我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
: [5 ?: }) m1 z0 Z; N3 Awww.tvboxnow.com我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向).../ r9 p0 T* K/ e/ K/ t1 }9 o
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
3 s/ k) L+ ]4 ^8 K1 w& Q5 Z, Gleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
" \, t% j1 B% |/ M+ i

$ Y, `& c( _2 V8 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘩.. 你揾到佢咁多資料
7 l/ T7 X6 |% t0 h3 I9 o. @公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb5 j5 E$ b$ J: b* l
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
  T$ K6 B- G. Ekobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
6 n: L; t+ W' _# ~tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' b( |# i  _  T- E' T0 K

5 u# i# r8 ]; z第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集公仔箱論壇& u1 d( a- j  {
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 公仔箱論壇' Z8 d8 n! N) ]5 B0 u, e5 Y

! l2 l2 N( M( z# n爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
9 I' l" s/ O* |  d3 Nwww.tvboxnow.com$ J) `: q3 i2 c
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
. m6 E4 ~6 z& x! C' g公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 z+ |& v5 [6 ^% y! X+ ]! R. B

0 s" y5 u3 e) B  f可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  公仔箱論壇0 j! B5 p1 A4 O8 n: o5 Q$ h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 S) ~+ i" ~1 k! W+ I
20集後不知所謂!!! tvb now,tvbnow,bttvb. L7 m3 m" p) `9 e3 O8 j, n
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
& N' M) T1 x# B4 N/ C6 O公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 R' V, {  U: z
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 v$ e" q- W4 Z) ^( ^& W
- `7 ~+ D  U9 O! F; u9 E2 ~2 L+ a
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
4 b: F0 s1 Q( ]3 D- W2 J; u' z6 b) O- x; u
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。$ |. q. w- Y3 M% l6 g8 W
/ ~: G% ]  r0 D% t6 H* x+ j3 V5 M
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
+ `. u! r4 x- C* a1 F5 u& O$ mwww.tvboxnow.com9 J: }. ?+ l6 W$ M
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
5 I- F6 i% s; _) R; Q2 y) itvb now,tvbnow,bttvb
" m* e% y# T. Xwww.tvboxnow.com《再戰明天 ...
9 X& t# n( e2 w. o公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" {  O( V! H4 g5 m# l/ w% _) t

3 g9 N' d6 |% CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添