返回列表 回復 發帖
; q8 e4 {% t( R2 U& q+ ?$ J
哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。公仔箱論壇6 C" l/ l" Q6 C& @: q
leekwoklam 發表於 2014-9-9 12:51 PM
  I" @$ m1 w/ x5 M/ E" a% p/ V. l$ g/ B6 @9 Y
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架
覃歡喜樣吾奸
; t( N# p4 Y2 b1 G5 [1 jwww.tvboxnow.comjohuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
! e4 q& k/ n/ Q$ |0 z# v
0 V, [& v9 a! D/ a& W* u: ~9 _樣搞笑多啲
1 k  l# M% L# _% e, g) y
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。) y- }& ?! j# w# F4 R- v# W
2934808, u1 a& Q( |- X, g$ m  ~
相反前者民初背境已經有少少趕客.......
) K2 K  L5 f' ^3 A, U$ FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...www.tvboxnow.com1 l5 Q2 Z/ _0 Y: H" d0 c
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
2 ~2 W$ }+ Y3 r$ H# d( rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb" Y) g& G5 k# ~( p( F; E( O
安琳又幾靚靚嘅
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
tvb now,tvbnow,bttvb7 P3 C* \: i+ w; V
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。
$ I, y8 J# P, ?6 C2 S& F5 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2935571
. O! j4 g( _2 G  D: w: h0 c公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
www.tvboxnow.com/ G# j7 z) S0 H3 L3 r0 m( ]

k; E1 N  P/ S9 g4 }9 C. uleekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
3 v. x' C7 Z  z8 W' e" g( k$ a公仔箱論壇歡喜哥是第五個臥底
! |$ M1 b  r& i- _) Owww.tvboxnow.com所以隻眼開隻眼閉
2 j4 P6 W" g2 ?$ R& s9 JPedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
$ k, W# \" j/ y: L, n0 p5 ^

' Y  y4 h+ j( {0 j( vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
( u; K3 c2 U; h4 b+ R( E2 C% V& F
真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
  q2 \, C" ]& G9 w% Xwww.tvboxnow.com但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........' w* l8 ~4 w6 K: @& C
leekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 q* w: S5 r' s  A; Z
www.tvboxnow.com( m/ R" j3 E8 w
如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?公仔箱論壇1 [6 {- a* I) E* B2 I3 A/ F) G

. ?- G( B# F# z9 _: pwww.tvboxnow.com今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
5 W( T: e; v6 H+ y" ^5 C7 [0 k9 f' gtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 i2 X! r7 q, f/ }# @  G

8 o% ^1 k! b: e* P- |% l* o我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
  b$ ?9 s$ f. L' Ltvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 E/ h5 Y( l/ `
歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助..
) w: f# }, O6 M  A7 v) S, n, atvb now,tvbnow,bttvb
; M6 y7 Q/ z, w  _9 a" `% C( @公仔箱論壇(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
係喇.. 响15集咁多人死.... .. 公仔箱論壇$ U0 U) q1 Q( i

: f2 u7 l5 D/ }. W公仔箱論壇如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 G) {1 o9 J' _: S6 _
或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" m8 [' u* ~1 ~: d* T
leekwoklam 發表於 2014-9-15 03:37 PM
www.tvboxnow.com1 l4 _2 c& U" B- J/ J
" T1 e5 [% C$ J1 {9 ~2 H
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
* B- K. W, W+ i- z8 W我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
  a8 M* q- ^: U+ U" {5 q0 d$ z9 o哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% t4 X7 y. u, d$ N* r
leekwoklam 發表於 2014-9-16 12:37 PM
$ O) f( c  o7 q. ~5 l; c  }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ f8 X0 o2 w8 E- O" h6 `我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
' I5 p* y8 a# O* V9 Q公仔箱論壇金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....公仔箱論壇# d& w1 y; Q3 w" {
  K* c( w5 t; X% q2 Z# p1 Xleekwoklam 發表於 2014-9-17 02:48 PM
  ~) z- i( G5 O) L公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb- i, a& D- \3 j0 z  M
個公仔係咪火雲邪神嚟架?
$ Z* V3 I- S6 n3 i1 h: w! H8 y0 G0 dtvb now,tvbnow,bttvb2939660公仔箱論壇1 S9 |. A% a6 {7 }& ?9 [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% l% m) m! r- ]6 W
係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。www.tvboxnow.com+ o0 ^" z# `6 g7 L6 {, ~7 H
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。 ...tvb now,tvbnow,bttvb8 s; s% [9 `4 C
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:41 PM
www.tvboxnow.com! k: I: f2 e1 H% r; H' Y, Z) |

! O; F+ }  t/ O- ]: h( Z) v5 F+ m叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg 公仔箱論壇" z0 w4 ?0 \. u& N% q
tvb now,tvbnow,bttvb. K" J0 w: r1 ]5 b# Z( q
江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?+ s3 R' ?( M2 |

6 v/ M$ X7 v6 t6 twww.tvboxnow.com笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...tvb now,tvbnow,bttvb2 Y/ s4 _4 B4 r- {& q
金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
www.tvboxnow.com! D0 a; |; G& |6 Y. u

$ J8 ]0 L4 z; m4 G7 s: U( E8 Q+ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好似唔係咁夾.. 就好似田蕊妮响忠奸人咁.. 點扮都唔可以扮到似啲wet 妹... 徐子珊同佢差唔多大.. 但徐子珊就可以扮到wet妹喇.. 因為個look 夠young囉... note:我唔係佢地任何一個fan.. 只係講緊個人觀點.
& T# i* P& \* t$ x8 ~  T/ kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......* E$ r* \  f: n# u/ z9 @' K5 X3 R  S
公仔箱論壇5 W* z: y8 T2 Q; I( I" ^
5 ^4 Y8 _* n6 f- V不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》 ...' l0 U1 Y6 V6 b; t2 k' V5 k' z) {
leekwoklam 發表於 2014-9-20 02:59 PM
' U- P) R4 Y; J7 Y- W+ stvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇2 t, M  W8 \) j3 N+ u+ t
同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸角阿哥勁多唔合理情節... 總之兩套只係一般.. 啲人羊群心理.. 講講下講咗第二套劇添tvb now,tvbnow,bttvb# |; @1 w4 H/ z: S; V3 M
講返呢套劇, 真係OK架.. 不過又係啲感情線唔得囉.. 得釘姐呢pair好睇啲.

評分次數

• timmaxsing