返回列表 回復 發帖
  V; B7 K3 u0 l5 O. Iwww.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& @" A. y1 u0 m; J/ C$ h
係咪!.. 我第一個反應都好似你咁.. hotel一定有heater架嘛.. 唔make sense! .. 都係嗰句"揾戲嚟做"
4 U8 d- q& J1 O8 I$ [* aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-8 04:07 AM
, e- J* {  |- l. `www.tvboxnow.com哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
公仔箱論壇5 p4 d9 S. p; [- ?8 S4 |  `

% L6 }% W; i; K$ S' N" O! d公仔箱論壇"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...tvb now,tvbnow,bttvb6 a) R) X) V8 i  U+ c' _1 r
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
8 V3 I  a3 D, N! D1 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。
3 D: g2 d6 ^! ~7 X" A/ g
4 A8 I% i3 ?! P, h! wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。相反前者民初背境已經有少少趕客.......; o5 u2 U& ^; A5 c/ ^0 W& C( \
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
' s1 O7 s/ a- U' G/ _8 W$ E

( }3 O6 Q# J, S& v5 U6 p公仔箱論壇tbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
6 {, t9 l! _! ~tvb now,tvbnow,bttvb忠奸人反而可成為今年的重頭劇。tvb now,tvbnow,bttvb4 ]% Q0 c$ C7 e( Q9 B+ B
www.tvboxnow.com% z& G' N* }& C2 U' H3 \7 w$ ^
使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。tvb now,tvbnow,bttvb% h4 Q2 c8 ~+ b
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,tvb now,tvbnow,bttvb7 _, @! z: b3 ?  |  U* A
...
, ^1 p" A% i, R" T% @0 x& J0 Qtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
" m! v( |0 x9 R睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...
& i4 b: C+ l; ], s" V大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
( Q* e$ _7 R! X# g# `/ s6 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, v# L* i- C# Y1 k  z  s9 h細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。tvb now,tvbnow,bttvb3 @' E! S# u5 o+ q
0 H% K* e2 E3 x) o1 v! s! Z" G7 x
我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。' {. g; f- Q' `

5 h% _0 ]0 w$ f$ o* xtvb now,tvbnow,bttvb但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
www.tvboxnow.com- H' X8 L% m3 \2 c( i6 A

3 z* i7 h' m: S7 I0 ?樣搞笑多啲公仔箱論壇5 k7 A' V/ @9 S( {8 _$ p
大文細佬 發表於 2014-9-11 01:34 AM
www.tvboxnow.com1 h% {/ f( g! R: x, O2 O4 K6 H
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。www.tvboxnow.com3 g: @( u- E1 ]& @( y, Y
第13集最後一幕
8 l* H% ^9 e& [: F: Z0 o' Ftvb now,tvbnow,bttvb陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷... . f9 `" q$ ?4 M4 Z/ `, ~; N
Pedestrian_A 發表於 2014-9-11 11:39 AM
- P2 ^& j5 i, ~1 S$ A冇錯,非常明顯,不過睇開啲啦。
9 d0 w2 _/ u4 Q: u% ytvb now,tvbnow,bttvb
2 v/ k+ S: Y8 B. ctvb now,tvbnow,bttvb我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過8 C, Y# o! j% F) p  l
大文細佬 發表於 2014-9-12 02:11 AM
& ]6 v3 I! O  k, u% |6 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?% H1 A! c& S% I: L
但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........
) ^8 a4 d/ n7 F$ s5 E% I
, f4 q( A# I) F6 a) P我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
' F2 p. c1 }# @7 k3 z7 c+ _: x
' i9 m% S) b& y8 D; R! b( I; y& b2 r公仔箱論壇歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) G  U7 e- {- F2 a  u
大文細佬 發表於 2014-9-13 05:02 AM
; `4 V4 ~- P. c! m% x! g" ]# i; J( M
係囉,歡喜係UC唔係冇可能,但如果係真,條「橋」要扭得好盡,編劇就抵讚。
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. k+ h5 K+ K4 G6 l2 f; F# z
. n6 k4 G9 S) v7 z6 n
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...  y9 Y  F$ [+ X$ W. l+ q
金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
8 s5 l# s- |- H! b/ |. I公仔箱論壇啱啱啱,有啲急,又要睇番原本批人,悶。
係喇.. 响15集咁多人死.... ..
7 }8 S  x& W& F" w* Ctvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com. D' |8 t# w! C, a
如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
3 R2 Z) _/ {0 ~0 ?/ qtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-14 06:51 AM
+ n8 Y$ R+ B% S- j我都係咁話。
" C$ Q8 ~+ X# Y3 `0 Gwww.tvboxnow.com
更神怪的地方係當爆seed射爆石油氣罐拖住釘姐一齊走去貨van開門時,釘鉏上車後爆seed明明中鎗唔走得,跟住先死命叫釘姐楂車走先,爆seed中鎗後的一段時間再約去交收,釘姐身纏所謂的爆炸品靠嚇成功令人地放過佢地, ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 O; T- k8 m' P; h
金田Sam 發表於 2014-9-13 04:47 PM
- _% u  K. M+ {, p3 h
即係變咗警校教材呀?+ \: j+ V4 M0 Y
或者安排放喺港台啲官方宣傳片?
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,
7 {" `3 N% K* @" _9 Q6 y3 s7 z! Btvb now,tvbnow,bttvb或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
6 I9 V. e! ^" j2 [/ d" w7 s: i8 Z. O8 d0 z3 H8 f# v
釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!tvb now,tvbnow,bttvb+ G  D% I7 G4 O. v
我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
# J( @4 r$ ^! o% E: _2 ctvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-16 02:06 AM
  G, D( x8 F% G" a4 jwww.tvboxnow.com哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。
真實情況有人中鎗後到完全康復可能已經需要九個月時間,回顧的九個月中各人分別中鎗多次,差不多所有男角也有試過楂鎗射過人,鎗械何時在香港不受管制? 爆SEED背部中鎗時走不動,而且當時人地射中了就停了手? 如果繼 ...
$ f  y2 {/ W$ f9 ^# Y金田Sam 發表於 2014-9-15 05:35 PM
9 n; T( @- ?& [( |# z9 ]
唔好咁勞氣啦金田Sam,無記啲劇我都係DL咗慢慢睇嘅。
% a. j# g& K, e! k! A5 T( w8 @唔啲bug好多觀眾已經慣咗,唔當係乜嘢問題架啦............
公仔箱論壇! w* K& {: p1 W

u. G& w- {, w' ]) T我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法.. 公仔箱論壇( h0 y+ g# q7 t9 v0 v/ U& m
大文細佬 發表於 2014-9-17 01:40 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ h' s9 Z5 p/ r+ ~$ J' C2 V$ N
公仔箱論壇0 I. L2 r! ^3 \; i# l, y
* _- @9 r! ?- b8 s
係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。1 F  j5 s3 x. Z9 m  N- h: f/ e) X
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。