返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
9 W3 c% s: ^$ u% D: A; P7 J4 Rwww.tvboxnow.com一見TVB出品先知唔關事% v5 u& d) w) M1 U* x# b. B8 E
睇左幾集都幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ [6 q+ ^  j- v( T9 n1 c1 [
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
www.tvboxnow.com6 T& x$ ]* ~8 \0 |

* b5 Z# R! B% Q公仔箱論壇播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人??? tvb now,tvbnow,bttvb, I8 n4 V" x" s9 Y" V: j
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
7 Z: e" a6 D, D! [% @
( O: h) @( O4 h9 {4 S8 L" g5 [3 b
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
0 p, \0 a4 S: m! Rtvb now,tvbnow,bttvb如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
3 P" D2 a. i8 }. W( T4 qtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* p, S2 S6 I' M: p/ b
當然, 此劇演員也發揮出色 www.tvboxnow.com& b/ o* m2 C5 O5 B
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...5 ~  P' n# [& F6 g3 D/ I
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
, Z- N, c) l7 C( q* Jwww.tvboxnow.com5 h4 `4 M% ~( d% C' M! T% W3 I
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
7 V  y8 Y3 y, K3 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
' C# o( X5 W9 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 6 `, P8 z. M, W) x4 @3 L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
( l! w2 N+ j* ]  q( b5 G公仔箱論壇
1 g0 Y3 h- O) q4 e1 X係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
9 b  f+ R0 @4 s; l6 m' C' Cwww.tvboxnow.com公仔箱論壇# g: h& c$ P5 E6 d* ^0 R
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
8 q0 z+ n7 c& X. p: w公仔箱論壇Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
7 S3 v% S. s$ P- {" P/ X公仔箱論壇他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...4 d% s& U7 m* l; F/ m7 f
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
2 T8 B$ @  @; Z1 e. B3 twww.tvboxnow.com) N$ z, O- R" U+ ]! q; V8 G
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...tvb now,tvbnow,bttvb9 x3 f$ ^  P4 Z1 N, y5 S+ l9 S
2945865tvb now,tvbnow,bttvb8 x; G+ h" Z$ z/ E1 _6 C! ^5 |
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
& R2 G: \# X' b+ [$ X公仔箱論壇我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
3 g; n# P1 p5 j" S" Y- Z% y我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
3 E* D* G2 o* \% wleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
/ k/ W7 O2 x( p  A
; ~' u; G7 X6 A0 F2 m6 R嘩.. 你揾到佢咁多資料
公仔箱論壇  `+ ~& |& I" V+ w

2 c$ w, x* q7 ~; {我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
' A3 L( q( {$ b% r" Ttvb now,tvbnow,bttvbkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
+ X6 u* m* F  j( d公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
+ Y' O+ ^$ \7 G! o9 f4 J& o! J; T: GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇& Y' n0 d0 G4 N% _8 S8 K
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集
2 _7 s- s9 O- }8 ]7 P" ]0 V# ptvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
/ U' q! l0 l% }) y& w4 ?. e/ iwww.tvboxnow.com
* \9 f) _( O8 }+ J! e# H; tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... 公仔箱論壇, a, x* t8 ]' {( u- Y( O

: j4 q# A- A/ x+ `" {tvb now,tvbnow,bttvb五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; [/ G4 T4 p+ I
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
8 r( H4 g& t. y' O2 A公仔箱論壇公仔箱論壇9 d& s" y- t7 q7 c, ?. Z) O; {, p
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
4 A# o, e3 Q% R$ E) f3 \8 X1 l0 G
, R6 M; M' G. \$ O0 o7 X  ktvb now,tvbnow,bttvb20集後不知所謂!!!
9 ~7 R* m7 E' r8 L# B# DPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) X% E0 {) ^- K$ c' v7 x4 T( D! H2 ]

( T; Z, h  D2 x& ^1 T& R8 ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
www.tvboxnow.com" j1 ^; |# Y$ T# j7 D% L0 ^
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 R+ D% D# ?1 D# x% }# b
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。+ O5 e! T  F' Y+ K: {% ^6 J

: J: ^( n. }; b* `7 ?# O' ~www.tvboxnow.com其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
, s9 s' F' o  \+ V" ?
+ U5 l+ v9 b4 _* ^公仔箱論壇有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
. B: |1 h+ ?7 ^* s2 jwww.tvboxnow.com2 w* s& j: I! H0 F" {* r6 N# l
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
. p4 k& |4 H' I* i  g9 f9 u公仔箱論壇
1 p: m5 X. D  o& CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《再戰明天 ...5 Q- B! ]4 P# I9 q! B
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
www.tvboxnow.com; f7 i1 K' s4 ?3 |4 {
$ ]$ h9 i+ I# `$ U
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添