返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
; g! l1 {; f! T7 O+ k4 I: F2 Rtvb now,tvbnow,bttvb一見TVB出品先知唔關事
" r' S# \. y3 [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇左幾集都幾好www.tvboxnow.com; H: }* \1 K2 N5 ]' H  I: O
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
( r, K: L3 c0 ]. K3 Q' Atvb now,tvbnow,bttvb
" u+ L: K3 }- L) Q+ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
5 U) x+ P7 m! o& k8 @$ KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
" a! o* g) }# h( s" s) O; C, B# q7 _5 ]* Z" d
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) \4 u9 K7 A8 v) W. w, A# x4 `6 S
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ I: T/ |. t. @5 ?2 o; |- |% v

, C3 {6 e# j$ w1 N當然, 此劇演員也發揮出色 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* S& u9 _9 ~) B5 z$ \' u( U$ g
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...www.tvboxnow.com' n1 y9 k) r5 b7 n# u- O
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
3 s. O) \/ Y$ b

+ g  P  j' ?7 X$ Atvb now,tvbnow,bttvb好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
$ U9 y/ {. F. x& Y, A5 W8 iKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪公仔箱論壇; g" t& \6 x" H% Q1 `( d
爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告 tvb now,tvbnow,bttvb4 y+ v! u8 p5 a7 c3 s
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
& N7 I3 N# R, H1 f公仔箱論壇公仔箱論壇; F4 ]/ G7 L. e( C4 z+ i; Y
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
* e9 B& S. D' l$ v- Y- O% Owww.tvboxnow.com0 {) k  M% X  a
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
% J8 V( Y. W  S/ `6 {! T2 x/ {公仔箱論壇Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖
! R5 Z0 }* }' }# q他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
0 p. P. s7 u. q( x" ewww.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
www.tvboxnow.com" Y. Z# f/ Q7 q1 T! U# B
tvb now,tvbnow,bttvb; U, `3 ~2 n, C+ z& M
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
9 _, D9 _6 N) e4 Q+ O, ?1 a5 a2945865
$ g. v8 |5 n  ]% r! M& b+ w) Q, bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...
5 H% r( t- w4 \+ n: _) F: n4 L4 y' w4 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...
' A5 l$ I# e# y. r5 d0 h- qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...www.tvboxnow.com8 r4 v2 I9 }8 @# Q/ L4 }
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
& e$ ?% A* K0 A/ l8 K/ A6 `8 M

9 \5 ]; d7 X3 `$ lwww.tvboxnow.com嘩.. 你揾到佢咁多資料
) w# [8 }8 U+ M4 s1 P公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb/ u9 P# z+ n2 j$ w* z6 @- q+ J! h
我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
/ W6 L: _9 j, P% n9 ^3 g% U公仔箱論壇kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...www.tvboxnow.com/ R8 S9 n8 d  h9 q* B$ j
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
& Y$ U+ Z3 I* s  P
7 ^2 M+ G. _. u- jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集" \: [! @6 t; ^' |! o' A
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! www.tvboxnow.com* i4 \( X7 O. z9 e8 Z* E6 S

. F4 R% S; @8 I, R- n' _tvb now,tvbnow,bttvb爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... + }1 Z4 \- M$ s. V, ~) N- r

" D8 q- \- x0 x6 ^5 k9 J五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...( j0 K* l( ]9 u3 A  L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
! @2 J8 m) A/ R& {- f$ kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 h6 p9 H* p8 H$ z( O8 h, @3 x可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  tvb now,tvbnow,bttvb  z9 o& J& Y2 E; d% {' X( i8 P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ~0 @. Y) p3 m% x- v& m, m# b
20集後不知所謂!!! tvb now,tvbnow,bttvb* w4 k9 Y7 B6 v1 k1 _* d
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
公仔箱論壇+ |1 Q) d+ @# [0 y
* S' L; V4 I" C5 W9 l* J" K
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
# w$ v$ ~1 ]; Q; r1 A7 I; h. ^* T+ D& h. \
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。5 G. S4 O& ^% @, ?. Q
公仔箱論壇+ \8 t0 H  Y( J( C
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。公仔箱論壇5 }" L4 G0 g- v
1 ?# ~8 Z4 @2 d( {2 e# ~
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
" U" ]9 d) n% M公仔箱論壇+ x  }/ {% D1 b1 h# U& e! l' e3 c# U
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...www.tvboxnow.com  P8 e! |; o2 R0 W" c4 O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% {! a- Y6 u+ n1 q" J
《再戰明天 ...
) O2 j. f/ t4 w; T, t; Zleekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
) H0 L8 X7 P( {. ^) b# l$ N: t# [( Nwww.tvboxnow.com
: H* Q: b# `7 O$ G原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添