返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 12:12 PM 編輯 ( {' D  C; S& R( Q6 o

6 o+ b: a3 ?- M: v0 y公仔箱論壇
www.tvboxnow.com3 p* k2 {* x8 |
www.tvboxnow.com' q+ v* s, P* h6 h
嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...
: x. v, C3 B/ W/ Z% Jtvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
3 e4 S& K1 s5 T+ r- o  N公仔箱論壇哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。* o! |* l" R0 _% ?5 Z3 l- Z
話唔定可以見到釘姐睇檔........- l* w  A8 L6 |, A! ^
「釘姐的背影」好似書名。公仔箱論壇9 L+ ~6 N& ]; H0 O6 y4 r( e
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
; Z& C; {4 n( a2 [' I4 p% H
哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎
2 c$ c# P# H. z& M. J0 Gwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
7 Q7 ]9 |) G- ytvb now,tvbnow,bttvb多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
/ C3 k& F9 F' `" z7 P/ h8 j$ C! WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎公仔箱論壇. Z6 z/ T  v6 L- s- A. Y
# Z& h, I0 B9 u3 b+ W$ V3 z7 P公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
公仔箱論壇5 x1 {. ?  C/ ]8 p! F8 B, |, M

+ y% `7 C) o9 ^$ ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜www.tvboxnow.com, C* b1 s. u5 \5 C
9 _; d! J* C' |  b8 _- f29405572940558
9 F) f; |* S8 l公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
  |( Z5 F' I( ~- h7 M9 l+ L  HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇* h# j& G* t- W
等我都買件紅肚兜著下先
公仔箱論壇, K6 V7 w# n& s, `5 N2 e5 B5 n' p0 y
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
' Q8 [- o8 q: b7 M6 s7 e" fwww.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
% V6 r& d0 l& o
係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 p! Y2 x5 C0 a1 f4 j3 Y8 g. D; B

5 o; T% H+ e  p$ ?+ g: jtvb now,tvbnow,bttvb等我都買件紅肚兜著下先2 T8 I& i# {: e0 z& F8 U  P: _
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
; t, N6 S$ }( H; g% l0 |/ i/ M6 Q公仔箱論壇可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?公仔箱論壇( @& f7 v0 A  A
哈哈,講笑啫 唔好嬲

% h& a( ~5 Q) Q) P) g% @公仔箱論壇/ @, |% K% Z; S4 o
聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
  I6 O* A6 X( e7 |& H2 ptvb now,tvbnow,bttvb
; K5 z" G' I1 |0 a/ l2 V" mtvb now,tvbnow,bttvb
其實唔係咁明乜野叫借庫..& l6 J) Q& m6 N# k* Z7 K7 S' _: B
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
; @$ j) m2 F+ c! t. Q$ f  d公仔箱論壇维基百科
. g9 j1 }0 R# X& Htvb now,tvbnow,bttvb觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。www.tvboxnow.com; j7 G+ O1 _! _7 q- R! B' T% Y4 j

, ?- N* |, l" `! _) ?5 @$ J% |tvb now,tvbnow,bttvb簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

2943426www.tvboxnow.com8 i8 u! y  O) |" W5 [
5 I0 `1 a, e9 G& o8 a: |聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。公仔箱論壇; F, v; g* k! H& j8 Z7 [/ F
leekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
公仔箱論壇0 |- |+ E# F# r7 e0 {
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??tvb now,tvbnow,bttvb8 i; P$ O& s1 j. f# S) E
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
. c$ c: D% p  v2 i# g8 i' U
2 z2 e4 q: K2 K5 A- g公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
9 e/ L8 z: B) S! N6 ~, b+ Owww.tvboxnow.com應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??tvb now,tvbnow,bttvb6 F& B/ a( v8 E* F+ ?
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
, `3 \0 \) S+ ^; Utimmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, f7 W9 [. t8 v5 M2 R$ R% D- l
皆因我無聊吖嘛J神版主
* P6 d  P# A* O" B" [! F
1 K. Z3 Y# \9 b- l7 l1 ^7 h2 p7 Ptvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
. D$ X) @8 i4 N% wwww.tvboxnow.com這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-23 01:30 PM 編輯 6 ~0 D$ B  ^% \) Z1 l3 L( w6 U

9 D% j6 i) f0 n% GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
. m1 b5 N2 _0 e7 M& V/ }, ^8 k大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
公仔箱論壇+ N3 p  s* h! U: G8 K0 G
細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?
+ O% d0 m& T! D0 y: @tvb now,tvbnow,bttvb- x1 b5 x2 M: o5 W7 g  c* w4 h; U
公仔箱論壇9 ~! e0 [4 X/ e4 j7 i( `- Z
我再補充少少吖。
6 ?8 z5 H& k" F  ?tvb now,tvbnow,bttvb香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。
. V; [5 n2 H3 z5 @2 U- y9 H

/ [  Q; B" _$ D! q公仔箱論壇每年正月二十六為
借庫日。
$ t3 c& G6 c6 X- w1 C0 e. o
唔明再出聲啦。