返回列表 回復 發帖
《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!" |0 K5 ^# o3 x: L6 P  N+ L4 y
認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走...tvb now,tvbnow,bttvb2 X6 F, y# {! \: _$ Z- j& c: `0 X, ?
最後期待這套勵志 ...tvb now,tvbnow,bttvb9 _1 [6 L0 d+ @
timmaxsing 發表於 2014-9-23 10:29 AM
3 @- \% h$ }5 s4 R3 c: q2 Ztvb now,tvbnow,bttvb係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。
  C& V% _/ L3 K0 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: ?. K2 F  H' J/ u; b3 ^/ j2 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片.. ...公仔箱論壇% j; X, P% `- Z& R5 }: |' _$ }4 f
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- f) F& }8 @/ }0 H# i) B  E) C
唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。
# \% D1 V$ W  g, x4 Y# iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?www.tvboxnow.com0 P. p* Y6 m! ^
% Q2 c4 C5 A' Z4 m
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色,
  n7 |! O6 L+ I, M除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無tvb now,tvbnow,bttvb$ x# m  j- `" `2 @8 }$ M+ x
tycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
- }) s- Y8 y5 @* K' O8 w公仔箱論壇呢款「永遠得唔到表哥嘅表妹」係無記本類劇嘅常設角色嚟傢嘛。
5 j' |* h- O7 P
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
"一元35歲就要瓜斗咯......".. 即係sad ending喇.. 唔想喊.. 唔鍾意sad ending
3 G1 r3 N7 n/ n大文細佬 發表於 2014-9-25 01:36 AM
  Z! @/ B7 d7 i" P5 z9 @/ p
係呀,如果《大藥坊》個sad ending好似苦茶咁,唔好飲喇。
6 |8 P  _9 r5 J2 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不如睇《海女》吖,感覺開心又青春,好似飲紅荳冰咁。
" o+ b0 e0 c3 Xwww.tvboxnow.com
- y2 `) q: S6 Q: x; L: [tvb now,tvbnow,bttvb劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。公仔箱論壇: l) \4 u/ G% R3 f  m6 H
tvb now,tvbnow,bttvb# ~" V+ e* ]6 h8 O# y
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-27 10:46 PM 編輯 www.tvboxnow.com4 ]) d5 B$ e; |  o/ k2 D
( `3 b! I/ d' f3 B7 Q& x
www.tvboxnow.com) L, G/ f4 v  U* _2 u9 d

- @2 Y) S' Z7 s0 s" D! Y& }. X" W& eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可能會由廿集開始好睇番呢.. 可以多啲話題.. 同"使"倒轉0 _# K. w2 r# `8 S. E
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:30 AM
& U& h% E: h0 N5 m3 \2 @( j* T
本劇有30集啊。噢,我有啲啲想接檔嘅《老表你好Hea!》快啲出添。www.tvboxnow.com' @7 V) v) Z9 z4 ?
琴晚最好睇嗰兩分鐘就係......
/ v$ B5 J; Z7 e% Q7 ]. F4 T3 L' l. \3 i

$ j0 @4 W9 k- v0 F; ]  Y* a公仔箱論壇
" ], @$ @& d3 D! Y: \) y( z6 dtvb now,tvbnow,bttvb咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話tvb now,tvbnow,bttvb4 H/ Q# G+ P5 ^5 e& `
mnb1123 發表於 2014-9-27 09:30 AM
公仔箱論壇5 R# N8 C) P- Y+ b, F+ S4 i( p) K
我而家好多時都係第二朝好早一路睇琴晚嘅《大藥坊》,一路又回你哋啲帖。
6 Y! }; R2 P- S0 P6 otvb now,tvbnow,bttvb寫緊字嘅時候剛剛睇到杜茸被打pat pat。
+ b3 P3 T: W3 J$ F$ @/ Ytvb now,tvbnow,bttvb
- ]) Y" h& n0 O* fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* K9 Z* ?! y0 N8 q' g2 s5 ]
我都係睇香港啲新聞update自己香港嘅時事架... 近排
4 c/ B" A0 `5 Q1 B9 ^大文細佬 發表於 2014-9-30 03:04 AM
6 S) N  ^$ [) G啲人走晒去佔中,又少咗批人即時收睇《大藥坊》,如果仲傾唔掂數或者情況惡化,會唔會睇睇吓佳期突然插播佔中最新現場直擊架?
(3)棺材內的黃浩然...外又點呢?
! C( ]# k$ k8 N大文細佬 發表於 2014-10-1 01:24 AM
$ h6 s) h7 i2 L; Z, l9 s; u外就陰功無比啦,呢排佢因怪病入院,雖然剛出院話冇乜事,但都冇法出席本劇宣傳,又要辭演新劇《張保仔》添........
嘉欣表現可圈可點..好看
" I, f$ ~! G7 Ywww.tvboxnow.comtb037456 發表於 2014-10-2 10:33 PM
2 ~7 W  c% _% C% h" ~& M, g4 Ptvb now,tvbnow,bttvb唔好意思,"可圈可點"係唔係算讚嘅呢?公仔箱論壇/ F/ ^1 J7 {; C, L$ p' Q
係就代嘉欣收咗先啦,哈哈.......
& C8 W4 [8 N- \% _( x公仔箱論壇' [, B& |+ F0 v: ~3 D
係喇.. 聽講佢個病好似同大長針個皇帝一樣架: u+ a, m/ q% d$ v
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:03 AM
tvb now,tvbnow,bttvb, f# G/ \/ }8 y& U3 w/ `/ m& z
係呀?唔記得晒添。+ }1 ^4 D* g- `, A+ [
琴晚停播,冇得comment,有啲掛住杜茸呢個「開心菓」,佢次次出場都有笑料....
睇本劇睇到小弟開始四肢冇力同頭痛,仲有10集點捱呢?

! ]) o/ g- N, Y$ E& u( q4 Y其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。tvb now,tvbnow,bttvb5 }, w! y$ n/ d8 ^& F' M1 B; C$ o

i% D# u9 ^( ~2 p6 u2 |% p: s我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到開始令人生厭嘅地步..........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. D/ [4 C6 U/ S; N( ?" C1 C

9 z0 C0 g% J0 `1 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一句講晒:浪費咗一班好演員。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; t8 a& i& H3 F. c( R2 F7 T
我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?tvb now,tvbnow,bttvb+ k; Q2 W/ T* g; W+ i9 R& G
mnb1123 發表於 2014-10-8 09:51 AM
4 l, y; s% T/ G5 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb) k( A8 h) m( ~! s
係囉,我都望港視爭氣啲,有競爭有進步,幾時都啱聽。tvb now,tvbnow,bttvb& O, f; h& p' a6 }) p
1 E  M4 _' F; M! ?1 ?. D
千奇百趣玩HIGH-D好睇架?得閒睇吓先。
中意本剧多过使徒行者tvb now,tvbnow,bttvb5 E7 q) m! Q# S7 u8 z. _
b1991 發表於 2014-10-8 01:49 PM
1 s. S# f8 _0 t9 i0 B
使徒行者同大藥坊兩者都差不多喜愛,其實前者劇情好多沙石,唔係真係好好嗰隻囉。