返回列表 回復 發帖
見好就收
4 I; K  V( U" e& FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVB 續集死路一條; R9 S$ Z$ R' F0 t0 {0 `
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
) c9 S- D6 g  l4 j7 I我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
& h. {  d5 ^- [1 K+ I' [5 M8 Gmnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
  I4 G! i; ]& X. s6 E6 C; t) b% h呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
5 i/ m) ]8 `) L5 e/ b4 A公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
+ D$ E5 R: K% ~mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
) B. ~: ~# _1 d( ~; zDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.# w  y, Y0 D1 N7 T; [2 I
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
& ^* s" u1 t: w9 n5 j( z9 h: k* Atvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
% O' e' u, w! O公仔箱論壇可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...: u3 U9 R2 ?9 [+ L& z- E4 Z) D1 h& Y
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
- u% ?  y+ v7 D$ T- O# wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
  N- ~+ U3 ^. q) o' c6 S3 p. ?. sDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.0 c8 X, h+ r! s, H2 w" G1 g& N
3 T& S& C$ r0 F9 r1 h, E+ }
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
+ z/ R, l* z- [; _www.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
公仔箱論壇! Q' |  b- L* H9 B3 i5 F
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
1 d. O+ E) o, ~" |1 _+ Vlimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
/ u6 `' H* f5 D; x5 K2 x5 q
係呀,好橋呀。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* @: y) X% w9 E; {/ Q) F( G5 `0 {! [
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
; U  s! s* z# ]; u公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
! D1 ?' w- x; [  DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 f# e7 o0 ]( B' Z
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

公仔箱論壇7 \. M0 Q; ]( q, [# [
或者拍電影版加重佢戲份呢.........; B4 z1 R' ]7 p$ v. W
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
2 o) Q( P9 y. y" P
- \0 N' \6 M4 k4 {2 h, n! v' etvb now,tvbnow,bttvb許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
9 y- I8 T) K" b3 B" K5 R- L
+ D! ~0 s4 I. n  v8 \, d9 B) b
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% v- [3 h# o. w6 m- L
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
0 z# `9 n7 n2 W1 O4 Z9 l公仔箱論壇( j- k! Z& J- r+ p) N
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後www.tvboxnow.com* {6 {0 f& q, K2 _, T0 O  `
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
2 o! l- m: [  D$ @公仔箱論壇我諗唔會喇啩。