返回列表 回復 發帖
見好就收
; p$ @5 G  j8 i9 k, S; y6 J; M! Y公仔箱論壇TVB 續集死路一條3 ]( A, Z0 e7 R' z" t& D
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
* x) @. ~; v& w" B6 @/ I" X0 h公仔箱論壇我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
( |# A( k# I. i) Jmnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 K/ X6 A1 Y$ H4 l
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳; W3 @2 P$ n6 Q9 m. d2 a
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪." q  k) \6 V- j0 \8 `8 ?8 C: y
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
: {+ ~3 o4 g8 B( U) L! QDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
& K: p/ h, {" @. L* c, p& hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 t" y4 H, N5 W& x) P' ?
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
. U' o, e9 A" ?2 k6 I8 W可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...8 d/ u# |( M% c& ]* ^. f
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
  }8 B# u) g1 B% W+ y% J- }tvb now,tvbnow,bttvb反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
( z. d9 s. F" {1 _, D" Q
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.tvb now,tvbnow,bttvb9 P  m, V2 p0 X  A+ |0 h
; S8 W7 p, k- b3 Y0 w  r
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
8 A; [: |( c$ s; d9 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
% ]+ ]! Q9 v5 V$ x: }
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
+ [- R0 P! z, hlimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
" K/ `! i8 j7 q8 X* [$ y公仔箱論壇係呀,好橋呀。
( K' \; B% u4 C; e# x8 B6 d公仔箱論壇反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
, {+ E( S1 a; d4 [" N% VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
公仔箱論壇; x0 W/ D& h! n
. k+ L. s" ?2 ]2 c, Y8 }
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

tvb now,tvbnow,bttvb5 N4 T8 B" `- c4 f% E: Y6 O
或者拍電影版加重佢戲份呢.........8 D$ j6 a2 |/ f3 d
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
公仔箱論壇. V4 E. S  U* r9 Q( U
www.tvboxnow.com8 `# Z* m  S+ S9 \/ G$ V. U
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
5 Z, `+ E3 C5 R公仔箱論壇
/ Y9 ]5 T* a2 s! z& h( U4 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.- M0 H. s0 J( \% u  O
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
8 I; Y+ Y9 ~) l5 ntvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com% B: B3 J7 Z  O, g
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後tvb now,tvbnow,bttvb1 I5 K" j( h% o7 j9 [2 w
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
5 T; u7 a7 H9 ]! w5 l. g# ~我諗唔會喇啩。