返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?; O' \: L4 |& O( Q) I& N
即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。

) ]+ R4 _4 ?) q: f! V% ~, x
$ X. d7 l+ M1 J9 f9 c( g  d公仔箱論壇www.tvboxnow.com- @5 K& B) g7 s. F9 L- }+ i
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。
+ F+ Q$ t2 ~% \3 T) atvb now,tvbnow,bttvb tvb now,tvbnow,bttvb7 a* d  c  z* V/ a1 i$ C5 G
阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 p9 u- k. d1 z% I0 `
9 m% W+ H$ ]% p0 j2 X
不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?
0 c) b! `2 e* Ctvb now,tvbnow,bttvb / ^- a3 o: Q/ Y, J( M6 N
謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃/ M$ \. e6 `  E# T  G$ e

2 L( g5 e- d! @4 e, S公仔箱論壇但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?2 r9 X0 W. h  q! M; G  u
投完票後請分享一吓意見。
7 N7 g9 q# k6 S$ Y' i2 Q5 J

( f- ]1 f: {- ~$ {7 @公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收
" j5 Q- u( J) ?$ awww.tvboxnow.comTVB 續集死路一條TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 R7 S2 u$ D* A/ v' O( X
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
) r  \& M, Y* a* r! S% {  e. {公仔箱論壇我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高
+ v% ~& J! V3 K' X$ p4 W) X# @/ x) e公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
tvb now,tvbnow,bttvb- t' Z7 O; X( u* T9 d( O
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
  Z& {' C0 U% W9 u$ `4 x- cwww.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
. @  {* ?6 O! D) t反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
8 X' y: I6 m! b+ j* Y- @Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
$ p( c5 C0 h9 W/ s- u# m" k' ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 u' ~" f/ }  S. H' u5 i4 p/ fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...tvb now,tvbnow,bttvb1 V4 B5 s* W+ c0 p( @/ P
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
! b! ^- z4 U. F( z/ w' ftvb now,tvbnow,bttvb或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
, |9 M# V7 _( N* \1 `5 O& T公仔箱論壇limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
( G& h  u  x/ B: [
係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' G. U# T6 Q- y: M, }* M
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
& V1 e$ e8 r% p) A$ s. Y# h公仔箱論壇我諗唔會喇啩。
; l7 h; p0 q. A5 g$ o0 x" ~公仔箱論壇# u1 r7 t, t$ }' G8 H
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
0 J( a5 Z) ]( _大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
公仔箱論壇7 I; Q3 z- e0 H" [! F
你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) d  P* x& Y9 M8 G
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
( E3 g% s. g* M; ~5 F# _公仔箱論壇巢皮同皺紋...
: z) C' f. X& ]. J公仔箱論壇所有老人都是這個樣!
! O/ Q% G/ v$ P" P+ x' B* d; y& @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
0 n( ]  Q) x0 G1 p, J" C. Kwww.tvboxnow.com其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
# `5 g7 d" f+ B; {$ X1 \7 \4 R  v

# Y, _. h, j/ T) i; m$ g$ itvb now,tvbnow,bttvb咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉: G* U9 b& [$ L+ q' K$ [% X% r
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb1 p' d% A! @  F0 k% |' [0 b
哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。公仔箱論壇5 i9 k, z+ H7 X* v
我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端
" x* _0 T* S# d6 o  C' h公仔箱論壇留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
4 _- O# C6 e3 A! s6 U9 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖...www.tvboxnow.com' G- j3 B; u; C; a  y* S+ ?0 `2 e) i

# _% P! E' c) e5 H, X* e