返回列表 回復 發帖
講懲教署嘅劇較少再加上係台慶劇應該唔錯呱,睇下點
tvb now,tvbnow,bttvb  R1 B; o% n, i( j4 N! `1 ^
係呀,監獄劇向來都好睇嘅。. V. l* ~% p/ h, e$ O3 f- t
噢,又令我想起經典美劇Prison Break,雖然《再戰明天》應該冇越獄嘅橋段,當年Prison Break熱播時mnb1123你可有追看?
7 f+ G  d9 l0 Z# Gwww.tvboxnow.com2951020
5 _4 K. u+ h, B  |% Y4 E; h2951021tvb now,tvbnow,bttvb+ @5 y$ _' O3 {: R/ ?1 }
2951022 ...
- O- \% S6 f. s' Y9 wwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-2 04:10 PM
公仔箱論壇5 Z2 P! b6 }; k/ B' k
冇啊,淨係睇過几集啫。記得好似5-6年前嘅事。當時几乎日日做足10個鐘,加上揸2個鐘頭車响來回交通上 ,返到屋企己散晒。好彩鬼佬公司每星期做五日,
5 K) U- [% J1 I: q; |* m1 U+ M  I公仔箱論壇超遇四十個鐘,每個鐘X1.5都几和味 希望《再戰明天》就算冇Prison Brea咁正但都唔好令人失望,期待著
嘩!睇你啲資料, 原來套劇咁多人架.. 有朱小姐都OK喎, 雖然佢演技仲嫩, 但佢有天然美, 唔似依家咁多膠人!, e- \2 i. V9 w$ z6 }
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:10 AM
* Y2 h8 C; L6 D  k( n6 _) m7 ltvb now,tvbnow,bttvb仲有心穎BB阿大佬
tvb now,tvbnow,bttvb. ?4 @. P" k$ Q' ^" O. l: C& c2 K0 u/ c
1 y4 Z: ~, v3 h- ]tvb now,tvbnow,bttvb咁mnb1123兄唔會失望,心穎BB第一集就出場囉。
' ?' i. @( Y. A. T* F" G公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-10-7 01:03 PM
+ \+ s/ O5 x8 S! O5 ], q9 m係啊,不過劇中係一個完全冇主見嘅女仔, 暫時冇勿機會發揮,要再睇多幾集先
2951828 你戰佢戰,個個都在戰TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; `- [1 L# V& x0 L9 x  y3 F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" }5 H2 g. |9 c
14/10/214  「忘年戀」太多,削弱有趣劇情 [1/2]7 c/ d- G- t) a  w6 O$ r
啱啱喺隔離話完《大藥坊》只係copy過往《茶是故鄉濃》系列成功嘅方程式但越睇越悶。公仔箱論壇+ n% R- E0 i. c% m% |' ~
公仔箱論壇3 n; {( F: I4 w
呢種感覺好快蔓延到《再戰明天》,唔係話本劇抄 ...
9 {. T! w0 T1 r3 p+ Pwww.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-29 01:37 PM
8 i/ P) C8 i5 q% ^" F, s
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
監倉戲,環境太新淨,地方太乾淨,空氣又流通,自由自在有間房可以擺吓私人嘢,定時定候有人派飯,得閒可以睇吓書,照道理監房仲會有電視睇,獨立廁所,如果中五重讀生想搵個靜靜地的地方讀書,戲中的監獄係一個唔錯的選擇,唔 ...
" U9 n% m" Z! y4 J& v6 D' Ktvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-10-15 02:51 AM
4 K( z1 @5 k: X, I' c金田兄一語道出呢套劇嘅`精彩'之處。我諗呢套劇應改名為:「忘年戀之一一畸戀明天」
4 w5 V" N' I% e5 Z, F7 mtvb now,tvbnow,bttvb
* R, x* _! D) D6 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。話時話吖.. 心穎BB出場幾好笑/ H: C6 |$ Z* N* p" R5 r
大文細佬 發表於 2014-10-17 12:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 K2 D: [. y$ ?4 f$ I% A) _
BB拖住個行李喼論論盡盡、鳥烏龍龍出場都几搞笑同跨張 但我比較中意呢D搞笑輕松嘅劇
公仔箱論壇5 w. G' m* f, a8 d' a9 p4 P4 t3 M
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 {" h7 n$ m6 \8 C* O
唔知係咪《學是學非》train得多,心穎做啲開心搞笑情節幾好睇。公仔箱論壇+ ~+ v( j7 z- ?* H" G. L  t
2961768tvb now,tvbnow,bttvb( c* ~) I( k5 T( `- ^/ p
leekwoklam 發表於 2014-10-17 03:50 PM
# J9 J' S  v+ O% w+ y# Htvb now,tvbnow,bttvb肯定係《學是學非》train得多。記得四個是非精上森美、小儀嘅千奇百趣玩HIGH D做嘉賓搞到我笑到眼水都標埋

評分次數

• timmaxsing

公仔箱論壇0 a0 E' v# }: @) c

' C/ m( X8 g3 `7 j我都好鍾意佢地四個女仔www.tvboxnow.com( `; H$ F& [, O' s" x: O6 b7 ~, N' ~
大文細佬 發表於 2014-10-21 12:27 AM
* D. y- h7 c/ o
睇第十集心穎被Q記罰完在雨中同哥哥文上升果段對話真係好感動,雖然仲有進步空間,對一個新人來講已非常之好,起碼感動到我
本帖最後由 mnb1123 於 2014-10-22 01:44 PM 編輯 $ d+ n( ^. [6 k. o

: P" z6 ^% m! M- B3 h2 P0 s# g+ bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( b; z* `& R/ B9 h( L2 a. M( Q% stvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com! X* _  ~$ Y  j/ }* ~
不過呢套劇開始好似無乜好講添.. 希望跟住會好啲喇... 老表好好笑呀, P' p: F- J3 \) D* K, t6 H
大文細佬 發表於 2014-10-22 12:57 AM
tvb now,tvbnow,bttvb+ @8 Q2 {- c/ q  H; @
係阿,大佬.D人去晒睇飛虎2同老表hea,細嘅今日都淨係睇咗老表啫
( g3 L$ i3 g' Ptvb now,tvbnow,bttvb
2 ^) Y5 F1 v& |
3 R) `4 j( g$ o+ G8 M5 B* dwww.tvboxnow.com咦.樓上個位大大用咗你個嘜頭.係唔係你個孖生兄弟?

評分次數

• timmaxsing

近排比較忙,有几集仲沒睇,看來呢個周末要追返晒