返回列表 回復 發帖
本帖最後由 mnb1123 於 2014-11-25 10:29 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) V+ M) B) J$ u( M9 F

- ~8 P* B  W% l; Z6 s/ O7 Z! ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇咗两集,特點係劇情緊張、節奏緊凑,特別第一集,講出選舉種種黑暗、陰謀,唔怪得政府唔發牌俾魔童
9 M! ^! h; v1 K, m- Q7 L, h. a公仔箱論壇(雖然蘇局良DL咗4-5個app响佢手機.平版)公仔箱論壇9 G) \% C" L1 H* ^4 I, L
www.tvboxnow.com# i- L. E- ^$ f' c1 I
選舉結果應該係宋漫山會當上特首,陸偉陶廢嘅,張癸龍索K,
7 C: v3 p, ~1 n; z+ utvb now,tvbnow,bttvbwww.tvboxnow.com$ X9 i9 z6 w/ p! V- I) K: M
葉晴公平、正義,真正想為基層大眾做嘢通常都會落選,因為唔够奸,緬甸昂山素姫就係例子。P.S我都想佢www.tvboxnow.com8 M9 J6 a8 S; E+ k  w8 ]2 P) a" \

m7 R- s9 H5 C# g- g8 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。剩噃宋漫山够奸、政黨背景、黨主席、阿爺做大後台Sure Win。8 w' X7 e, S" F6 N" f- I
tvb now,tvbnow,bttvb; k- d9 h$ U9 L. i9 A( q9 d

評分次數

• timmaxsing

+ _2 s; ]2 s0 [4 n9 wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& A' L5 S/ f+ d6 A. P
mn bb, 政治真係好得人驚架... 恐怖到呢.. 唔敢亦都唔想識呢啲人 .. 如果配合現實.. 葉晴一定無份喇.. 王維基就係一個好例子喇... 雖則佢都係生意人.. 但佢願意企出嚟, 拍啲大陸禁播嘅劇情..所以咪無得開無 ...
5 d/ x+ ~+ k5 |大文細佬 發表於 2014-11-26 04:42 AM
tvb now,tvbnow,bttvb6 H* A) |9 G2 T+ K3 K. V- n- t
無論共產或民主國家政治係最陰毒、最不擇手段嘅成年人游戲。而家好多國家仲係唔同政見D人輕則坐監、重則人頭落地 .......
- H# k! F5 n" @! W* y$ Dtvb now,tvbnow,bttvb大佬,我睇劇真係鳥蛇蛇,呢套劇一開始話葉晴當選咗咩?可能有時我一路睇劇一路講電話、上徵信、覆E-mail睇漏咗 唔怪得J神
0 o. h' i6 x8 {  u
- }$ ]0 w- C7 ~# R$ mwww.tvboxnow.com《選戰》精選問題遊戲個個人答案都係:葉晴

評分次數

• timmaxsing

! f1 h* U, V* Z. w( A+ s1 M' }tvb now,tvbnow,bttvbmnb1123會員,今次遊戲不中的話,就下期繼續參與...,但不要忘記...論壇都有個開台劇《和平選戰》進行中架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; s- w3 D1 B  i$ C
timmaxsing 發表於 2014-11-27 07:54 AM
www.tvboxnow.com; {( y- H& M! W
遊戲唔中唔緊要,志在參與,玩吓啫 《和平選戰》キ《選戰》精選問題???
公仔箱論壇$ ?% Z6 s1 B" g, z$ N; |* m
公仔箱論壇5 p4 j9 p# W; c7 }2 v0 O( w
又或者葉晴當選只係佢自己發緊夢 巧驚政客...
: h* v1 c6 Q+ F) o" dtvb now,tvbnow,bttvb話時話吖.. 我覺呢套選戰好似好睇過警界線.. 因為有想繼續追嘅感覺.. 好耐都無呢種呢種感覺lu.. 除咗啲醫生日劇 ...公仔箱論壇6 \. `% H1 ^0 _6 w/ J3 |
大文細佬 發表於 2014-11-27 04:03 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# t" k% d0 F7 d& Y, T( G& Y) h
大佬,絕對有同感。警界線属於警匪片大家都睇得多,只不過故事、拍攝手法唔同,選戰講香港嘅選舉題材印像中都係第一次,有新鮮感,而且係近期熱門話題
9 P* S8 S3 `5 ~www.tvboxnow.com係論壇一年一度節慶,首次公開給會員選舉論壇版主年度表現:www.tvboxnow.com6 l2 h1 y! S! r) _' B# b3 P
http://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.html
0 \. e; J( h5 A6 r5 M( hwww.tvboxnow.com所以未叫《和平選戰》囉
2 R/ J- p7 ~5 O! l" iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
, e2 o) G& Z, m" h4 M1 v

明解明解 ‎,原來係論壇

奧斯卡仲係首次公開俾會員選舉,咁就要去提名啦
廖啟智够奸、陰险,郭峰够够邪、狡猾,倆個奸角都演得非常出色,差唔多三個月都係播得10集有D唔過癮。
啱啱睇咗13.14.15連續三集,特首係.........邊個選上唔重要,重要係:
3 X9 \' s- D3 s7 {8 S8 E$ U猫姐話齊套劇基本上就是羅列選舉的種種手段同黑暗做法,睇到我真係好唔舒服。
沒有台灣著名轉灣子彈
3 n4 l$ w# R+ }2 W7 r7 YPedestrian_A 發表於 2015-3-10 03:30 PM
) t3 ~# j. l- c' X& Y1 f2 ]/ oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係哦,成套劇好多卑鄙手段出晒,仲有一招台式轉灣子彈未出。路人甲大哥心水清www.tvboxnow.com6 e$ `( X0 w+ `9 E1 p4 X) C. U
雖然每個角色都做得好出色,但都係 '來生人'   同  '童話曲'  令人睇得舒服。
我強烈推介第二人生公仔箱論壇. S- y! K( ~& j) A
Pedestrian_A 發表於 2015-3-11 03:32 PM
公仔箱論壇" U" a7 ~- H: d
tvb now,tvbnow,bttvb1 \0 N( S' ~/ T- c8 ~4 y$ G! F
多謝路人甲大哥推介,共十一集唔會太长啱晒spring break 放一個星期假可以睇。) a8 _7 ?' \" Q

3 u. E) |' p1 g6 `# _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* p! |1 R6 K- @! _  F% w. _1 e
quote]無人幫我搵百度資源,無得睇呀
$ I. ?6 G4 O9 f( P. `3 w% q2 b2 btvb now,tvbnow,bttvb文武兄幾時返黎呢
9 h& D! M& l5 W/ }" {( glhy92725 發表於 2015-3-11 03:50 PM [/quote]
8 T  |, C4 W1 e( |tvb now,tvbnow,bttvb% `# c0 o' h4 k5 v4 k/ V
猫姐,TV分享區HKTV 劇集專區有得下載。