返回列表 回復 發帖
依度维修车有一项 Labour Cost = 工人费

甘既系我要帮车厂老板还人工遮
yxx01 發表於 2019-11-18 02:43 PM
要分都得,不过会入货单未必比你啦。比你果张系人工费+入货价 一张单咋
梗係有機會啦,所以先有後加(簽證單)產生
lhy92725 發表於 2019-11-18 11:49 PM
地产商有着数咯
比如你去维修车, 张单就唔会有一项 Labour cost 咯 ?
yxx01 發表於 2019-11-19 09:45 AM
张单名细表会列出劳工费,零件费,机油费。。。
边个着数都好,你中佐标开佐工都要继续做落去架啦
lhy92725 發表於 2019-11-20 10:24 AM
甘又系播
除非大家關係交惡咗,否則有生意做,有時仲要睇下係咪長久的合作關係,如果係有時某D方面蝕底都係可接受範圍
lhy92725 發表於 2019-11-20 11:29 PM
呢边都会甘样,两房间变三,房间尺寸变佐。 楼花中介话施工误差,仲多间房添
即系摆明玩劏房?我呢边正规发展商唔敢,不过之后再改建就难讲
lhy92725 發表於 2019-11-22 01:39 PM
呢种系买楼花时出现。劏房系业主在室内再劏
大陸現在唔準賣樓花的,層樓一定要封咗頂先有預售證
lhy92725 發表於 2019-11-22 10:50 PM
楼花系 香港果边传出来噶
以前大陆都卖架,开始架起个云梯就话卖楼架啦
后来出现好多发展商走佬情况,就严格佐D
lhy92725 發表於 2019-11-23 08:13 PM
呢边试过烂尾,政府要楼花存入另一户口。
乜意思啊?
lhy92725 發表於 2019-11-24 11:17 PM
楼花唔入发展商户口。
圣诞节 快乐!
是空屋和小车
4461 發表於 2019-12-25 10:55 AM
起码比我部旧车好。以前部车开得多开到残晒 依家就入20L油开成个月
现在唔使送报纸,换架小巧D嘅车咯
lhy92725 發表於 2019-12-26 09:33 AM
旧车公里数甘大,唔值钱 。换车都系摆在到多过开车
你赢了。小弟天天跑超过70公里
4461 發表於 2019-12-26 06:48 PM
以前开档兼送报纸每星期入两缸油
唔會啊,你地出入都要揸車吧,例如去超市啊,出外啊咁
lhy92725 發表於 2019-12-26 11:23 PM
居住地shopping 方便,学揸两轮袋装专车, 老人专用
怡保送报纸的是摩多
4461 發表於 2019-12-27 02:14 PM
报纸公司收会送报纸权,明年三月份后报纸档全部无得送。