返回列表 回復 發帖
哈...係車主玩人就真
話時話...呢架車應該有幾多 psi 至正常???
等我幾時無無聊聊搵支探熱針...
check 吓個 ac 有幾凍先

已 book 了七月尾 Hotel....on Hwy 7 ...
Aenergy 發表於 2010-5-9 01:13 AM
Hwy 7 & Warden?
616# carwing  
你拎一条短得电线插下去那个断fuse的fuse座时也没有电到咩?
Evolution(IX) 發表於 2010-5-9 02:11 PM
嘩!電線?我唔想燒左人地架車喎
如無響聲的話是無須要換
623# carwing
其實有響聲唔換會點...?
kaihoc 發表於 2010-5-20 02:34 PM
無乜,城黎越大聲,最後咪good bye囉

剛才按錯左個編輯掣編輯過你嘅回覆sorry
今日成 85F...無無聊聊...
拎埋支探熱針上架牛車...

check check 個 AC 夠唔夠凍先...
插支野落中間个噴風口...開車...
開埋个冷氣...set个溫度 63F...開兩度風..
揸咗十分鈡左右 ...
Aenergy 發表於 2010-5-22 08:26 AM
40度F咪凍到變雪條

你想搵死人咩
過多幾個月之後點搵返出黎

睇黎你好鐘意車房仔日記咁喎
不過近期非常懶,無乜新野加入黎
話說1個星期前有個客揸左個仔架CRV入黎話漏油
我幫佢下啦
嘩!
成個右邊前方都係
我話,好小會漏成咁,你搞乜黎呀?(我見個timing chain cover有新嘅o爭口膠)
佢話個仔係美國驗廢氣時間車房話條timing chain有問題,會影響驗廢氣,所以換完先驗車
我話有無搞Q錯?驗廢氣同條車頭鍊有乜關系
明明係呃人錢
都算喇,錢呃左人嘅,都幫人整好小小啦
個哇佬冚o爭口漏到
算啦
換個o爭口都係有限錢
今日架再番黎話還有輕微的漏油
情況比之前好好多了
再看看
個front crank seal又漏
又係換車頭鍊的手尾
真係小喇叭
D死鬼佬真過份
上星期尾有架03Audi A4 1.8T入黎
副偈響到拆天咁
好明顯係無偈油上去盤頭
都唔駛點睇
一於拆油底睇下個偈油泵同個吸盤有無事
經過連番搏鬥
終於拆出油底及吸盤
嘩吓!
個偈油吸盤個鋼網比D油屎塞死晒
用燈光試驗下
就只有4個小洞有光線可以穿過
試問D偈油又點可以過到去呢?
開頭諗著洗淨可以用番
點知洗完的效果唔係咁理想
問下原廠幾錢啦
原來好鬼平
換完著車之後
嘩!
正常過正常
一个陪我出生入死嘅好兄弟....終於要去仙遊喇....

真係有D感慨....十幾年嘅感情就咁就

經法医証實係死 distributor....今次決定 junk 咗佢....
Aenergy 發表於 2010-6-12 10:00 AM
始終會有這一天的
兄弟
算啦
俗語有云:舊嘅唔去,新嘅唔黎

分日幫架車換皮,點知變成換皮加換飽魚,點解?
睇下圖

唉!
各位仁兄,DIY又好,同行的師兄又好
簡單的一個動作,唔做係唔得嫁

須要的只是一支細小的螺絲批,輕輕一挑,放左啖氣就無事啦,唔好再整到人地隻飽魚爛塵冚喇,好嗎?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
唉!真撞鬼
換偈油咁小事都會遇到斷油尺
換完油當然要check level
一取出油尺咁短?
佢老板!斷左
無計啦
拆油尺通囉,唔攞返短左果部份出黎又可以放條新嘅入去呢?
各位留意下A4喇
早兩日跟左架97Camry左後及右前窗唔work,行駛途中中央鎖自動開關
嚇到個客差D就換車
好彩個老公作出錯誤决定之前都打左個電話問我點解
於是乎我用左2個鐘就同佢解決晒所有問題
問題就係出在司機門條龍身上
即是司機門同A柱之間果二十幾條電線
拆開睇下,唔多,斷左5條,另外有8條裂開晒
係咪比D老鼠曱甴咬爛架???
成揪線換鬼咗佢???
Aenergy 發表於 2010-6-22 07:34 AM
電話都可以診症就知這是經常發生啦
開關太多
死!
唔開門點上車?
都唔係太貴姐
今個week已經証實左3架車要換
已換左2架,分別係98accord同02 rav4
明天換多架01prelude,佢去年先完個雜廠催化,估唔到12個月都用唔到
壞車都好似有傳染咁壞開就壞,真低死

原廠選用高價金屬比雜廠多
加上現今的汽車電腦監察非常先進
所以好多雜廠cat都會著p0420code

之前都試過好多次個客話原廠催化貴,所以無換
但係又唔聽我講,走左去第二到換左個雜廠野,結果又著燈
再返黎問我係唔係無得搞,我話係
佢就話果間野同佢講話唔會著,依加著左又唔理佢