返回列表 回復 發帖
CARWING兄喺邊度做車㗎?
車房一向都有參差不齊
估唔到有D車房會咁
早排有架撞左車頭嘅車入黎打價
打完唔見左
無乜野,可能有人平啦
今日架車返黎話無冷氣
見佢整好左
我話實係o個間車房整完之後無幫你加返雪種
點知打開車頭冚一睇
嘩!
有無 ...
carwing 發表於 2008-9-11 11:23 AM
呢個想睇相喎
咁都得
水靜河非
電話就好像壞了
唯有睇電視
4個人幫一架車換油
上網
收工
carwing 發表於 2008-9-27 10:35 AM
應該3分鐘攪掂
LOL
CARWING兄
小弟喺美國楂07STI
想問下尾DIFFERENTIAL GREASE 要幾耐換
同埋波廂油TOO
THANKS
承蒙版主的看重,小弟确实有D野想同大家分享下geh....
以下呢部係朋友车房内重度改装o既“怪兽”!因为单单是涡轮就要万六蚊马币,折合约3万几港纸.......

.463669
463670 ...
茄茄娘 發表於 2008-10-22 08:54 PM
哇三菱藍頂?
TOMEI COMPLETE ENGINE 嚟㗎
有乜用先得幾個人見過,至於得唔得又只有兩個人知
carwing 發表於 2009-1-21 02:34 AM
笑咗
不過CARWING如果佢支炮對住你嚟啡
仲驚
初開始會怠速過高
著check engine light
嚴重的會up and down
carwing 發表於 2009-1-23 04:14 AM
我以前架91INTRGRA中哂
初初撻車3千幾轉
WARM UP 完開車停燈800 - 2700係咁跳
唔係,係好驚
carwing 發表於 2009-3-6 11:59 AM
超級驚
自家制SLOTTED BRAKE DISK!!!!!!
比人裝彈弓
條所謂改車佬幫人裝完加腳踏之後送黎做alignment
我教完之後去試車
點知個油門腳踏被地毽"kick"著左唔可以放油
架車好似支箭咁飛出去
嚇得我.........
連忙推去N波才無意外發生
好彩好彩好鬼好彩呀 ...
carwing 發表於 2010-1-28 12:33 PM
之前楂架97年CIVIC都試過
嗰刻真係手X忙腳X亂
之後發覺係條GAS PEDAL WIRE舊得滯JAM JAM哋
踩盡就會KICK實
最X大鑊係踩到底先KICK
我嗰時仲要喺MID TOWN MANHATTAN
好彩無雷咗埋去人地度
真係一眨眼....又番咗黎NY了...
多謝大師傅醒咗兩皮仔我入油..
可惜老多D油真係貴到冇朋友...
我喺 Hwy7 間  Shell 入$1.18/L....
本來諗住拜會吓大師傅....D車房原來係 Sunday 休息嘅...
兼且我隻乸 ...
Aenergy 發表於 2010-8-16 06:23 AM
大佬
流哂口水喇
我好多年都唔得閑上TORONTO食/玩喇唔好引我
BTW我都住喺NY
QUEENS 嗰邊
好啦...今日我就想同大家講吓耶穌....
你未必中意聽....不過聽咗好過冇

今次同大家“贏照”吓汽車洗玻璃水...windshield washer fluid....

上圖有三支洗玻璃水...相信住 ...
Aenergy 發表於 2010-10-27 09:39 AM
通常有冰我都會等架車WARM完開HEAT吹玻璃
等佢喺裏邊慢慢溶返出嚟:)
算啦唉
有時D女人楂住架車真係乜Q都唔知架嘛
天寒地凍架車 WARM 完起碼五至十分鐘...
跟住再開 HEAT 吹玻璃等D冰溶....
咁咪有排等???
我啱啱去Walmart 買多支 De-Icer...
以防萬一
Aenergy 發表於 2010-11-1 07:53 AM
我一定會WARM車先出街架
泊喺DRIVEWAY嘛
捐出去撻完車了返入屋先換衫
692# carwing

U.S. 裝四條軚加埋 balancing...人工盛惠六十大洋......
老多係咪咁嘅價呀???
Aenergy 發表於 2010-11-7 07:44 AM
the one i go to charge me 40 only^^
今朝call Toyota 个sales....問清問楚佢係咪V6...
个價係咪 23,500....佢實牙實齒話係...
重話如果我唔做 financing....現兜兜科水就 22,500....減多 1000...
叫佢fax 个 estimate total比我 ....加埋稅同其他雜費( ...
Aenergy 發表於 2010-12-14 09:42 AM
有時買車好講你同架車有無緣嘅啫
先唔講性能
內籠同DESIGN係個人主觀嘛
你同你老婆OK咪得囉
比你預到
又比你講價講到你OK
算係咁啦
諗返起當初09年我架舊CIVIC行到230000 MILES
死下死下要換車啦
完本諗住BUDGET8000USD
有日無無聊聊賠個FRIEND去SUBARU同NISSAN間DEALER睇車
我又唔知口痕定神推鬼甕
問個AGENT有無STI
竟然有
仲要07年尾期出廠GD行得17000MILES直版無REPORTED ACCIDENT
白色
結果8000BUDGET 變咗26000 ~_~