返回列表 回復 發帖
原帖由 mikeyap 於 2008-12-20 09:28 PM 發表
jack 哥,我想问week champion and 2nd 是不是又獎金????
组合赛事:

每期奖金:(WEEK FIRST & SECOND)
冠军:600,000元 + 功勳: 45 點
亚军:300,000元 + 功勳: 24 點

各人赛事:

每轮奖金/奖励:(WEEK FIRST,SECOND & THIRD)
冠军:TVB: 50 000 元 + 功勳: 30 點
亚军:TVB: 30 000 元 + 功勳: 20 點
季军:TVB: 10 000 元 + 功勳: 15 點
原帖由 joshlier 於 2009-1-7 11:37 AM 發表
may i knwo when is the week for half season??
由于[第五轮开始算总积分!]
而总数有38场赛事,
38-5=33
33/2=16.5
16.5 + 5[第五轮开始算总积分!]= 21.5
所以我觉得半程应该计由[第21期]或[第22期]先公平合理。
但详情都係要等负责人亲自公布/鉴定。
原帖由 devin 於 2009-1-7 06:50 PM 發表
好像好久都没有西甲的消息

西甲区 bankrupt 左
虽然金融风暴。。。
但TVBNOW西甲FANTASY 绝对唔会倒闭,
因为有你哋呢班咁好嘅球迷+支持者!
原帖由 woodstock1221 於 2009-1-7 09:12 PM 發表
  Total Point after Week 5   NameWEEK16Week17 1devin42.0 22.5673.5 2Ima2317.5 18.5656.0 3woodstock122175.5 34.5644.5 4chuu65.0 33.5632.0 5joshlier50.5 17630.0 6Bra FC56.0 60.5629.5 7wlt111044.0  ...
DONE!好多谢WOOD兄帮手!
原帖由 mikeyap 於 2009-1-7 11:07 PM 發表

week 17 only got 8.5point.....

。。。。sorry brother。。。。。。
加油啊!YAP兄!
原帖由 woodstock1221 於 2009-1-9 10:52 PM 發表
Week 16Week 17leanming32.50 37.00 wei23leanming14.0033.00jim5655可爱31.00 40.00 jim5655可爱38.5033.00nikotinafeimiao055.00 50.00 必胜_Winfeimiao015.0045.00HONBITERUGodblessyou67.50 33.00 walalaGodbles ...
多谢嗮 WOOD兄!
呢個周末有赛事
记得更换球员啊。。。
已经更新 多谢嗮WOOD兄!
另外 金童玉女 新仔队 组合 成为WEEK18组合冠亚军!
原帖由 C_L_Beh 於 2009-1-19 07:30 PM 發表
Fernando Llorente scored 1 goal n it's a winning goal but fantasy showed his got no goal...
係喔 仲有四個 SHOOT ON TARGET,
应该唔只 17.5分咁少。。。
各人赛事 已经更新到 WEEK22!
如有错漏 请尽快PM我或留言!
请继续支持 西甲FANTASY!
原帖由 chu553358 於 2009-2-3 09:58 PM 發表
第3位之爭 十分激烈 好多人仲有機會(包括我)
為左呢個 各位加油呀
加油啊 赌王。。。
我同样希望可以保持之前嘅状态!
大家齐齐努力啦。
原帖由 chuu 於 2009-2-4 10:43 AM 發表

我可能呢期要到150分先可以超越你地。。。
唔驶灰心啊,
呢次唔得就下次,
同英超比较 我相信西甲仲有得追!
原帖由 chuu 於 2009-2-5 01:06 AM 發表

系啊。。。西甲有时都会有爆冷。。。但系买晒巴塞羅拿前锋应该可以拿好高分。。。
ETO,MESSI,HENRY三位前锋加起嚟嘅入波,
竟然可以高过西甲其中大部分球队,
仲勇过当年嘅 荷兰三剑客!
原帖由 wlt1110 於 2009-2-8 12:20 PM 發表

巴塞又三叉戟和曼联的rooney,tevez及小小罗一样厉害!
根据报道 巴塞总共攻入=102球(所有赛事)
而曼联总共攻入=76球(所有赛事)+世界球会杯+联赛杯!
点解最近西甲咁静局嘅??
原帖由 wlt1110 於 2009-2-14 10:13 AM 發表

d会员潜水还没有回来瓜
十五都过嗮喇。。。
可能同英超相比,
西甲冇咁受欢迎啦。。