返回列表 回復 發帖
原帖由 曉晴 於 2008-11-11 02:40 PM 發表

佢兩個都係6個月大..唔知有無生蟲喎...我無度蟲..因為醫生話要遲下先可度蟲..
你舅父個隻好得意呀..係咪茶杯型..
セ你一次過買兩隻咩..... 你就好啦...... 咁邊隻大D呀

我的apple才一岁哦。。。
嘻嘻嘻。。。
是小型狗来的哦
因为她小时候圆圆好像apple哦。。
我很少跟她拍照的。。。
原帖由 DOBI 於 2008-11-11 03:06 PM 發表

HEE....HEEE.....我都唔知呀.....因為他住HK架....我只係知佢唔多叫好靜呀..... 逢人跟......唔識死架...... :lol:  
係呀.玩具貴婦好多都唔會嘈...但就好活潑..最中意同人玩或同狗玩..就算金毛咁大隻都唔怕..

但佢地又好鬼怕黑...唔多中意黑色野....其實你哥哥講既係第一隻..叫阿do..俾我個妹妹攞左去..一去無回頭...所以再買過..先買阿曚...再買飛飛...佢兩個都係女仔..飛飛大阿曚少少...

大病係阿曚...佢當時只得一個半月...又真係好慘...見佢打針心都痛埋...
原帖由 tommytan21 於 2008-11-11 04:12 PM 發表

嘻嘻嘻。。。
是小型狗来的哦
我很少跟她拍照的。。。
其實怕下照都幾好...得閒拍d相黎睇下喇...
原帖由 tommytan21 於 2008-11-11 04:12 PM 發表

嘻嘻嘻。。。
是小型狗来的哦
我很少跟她拍照的。。。
細時真係要同佢哋影多D相架.......我都覺得自已少唔夠多.....牠們實在大得太快......咁你而加同APPLE影噃多D啦
原帖由 曉晴 於 2008-11-11 09:45 PM 發表

係呀.玩具貴婦好多都唔會嘈...但就好活潑..最中意同人玩或同狗玩..就算金毛咁大隻都唔怕..

但佢地又好鬼怕黑...唔多中意黑色野....其實你哥哥講既係第一隻..叫阿do..俾我個妹妹攞左去..一去無回頭...所以再買過.. ...
係亞DO呀..... 亞DO基金吖嘛...... 所以你講話亞檬亞飛
......所以我好似冇セ印像咁.....YES....係亞DO...... 咁你咪買咗3隻......一樣嘅...... 開心死呀....... 好玩呀.....
原帖由 曉晴 於 2008-11-11 09:45 PM 發表

但佢地又好鬼怕黑...唔多中意黑色野....其實你哥哥講既係第一隻..叫阿do..俾我個妹妹攞左去..一去無回頭...所以再買過.. ...
恭喜你...曉晴...你中了我第一個金樓
TVBOXNOW$50000恭喜

原帖由 DOBI 於 2008-11-12 05:10 AM 發表

係亞DO呀..... 亞DO基金吖嘛...... 所以你講話亞檬亞飛
......所以我好似冇セ印像咁.....YES....係亞DO...... 咁你咪買咗3隻......一樣嘅...... 開心死呀.......   ...
我做頭像個隻係阿do...佢而家好鬼大隻..聽人講係迷你種..而家兩隻叫玩具種..唔算太大隻..俾猫大少少...有一個品種係茶杯型..

但我感覺又太細隻...無咁好玩..細到比手掌大少少...我去放狗就有茶杯型見...

我地政府都對狗寵物幾好架..一年有兩次大型狗隻活動..今個月23日又有狗隻嘉年華..到時好多野玩..由早上11點至下午4點..

到時我影多d相放上黎俾你睇睇

楼主。。。。
那只pomeranian(初三)已经什么了。。。很难过。。。
很不开心。。。很想哭。。

我的狗狗 ~ Apple

之前拍的照片哦。。。
可爱吗??
我很喜欢第二张的。。。
因为他看到siberian husky的时候很害怕很可爱很好笑的。。。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 曉晴 於 2008-11-12 09:33 AM 發表

我做頭像個隻係阿do...佢而家好鬼大隻..聽人講係迷你種..而家兩隻叫玩具種..唔算太大隻..俾猫大少少...有一個品種係茶杯型..

但我感覺又太細隻...無咁好玩..細到比手掌大少少...我去放狗就有茶杯型見...

我地政府 ...
你就好啦....連政府都咁支持養狗又有活動搞.....開心死....比hk好得多多多多多多多多呀 唔怪得你還想養啦..... 你記住影相比我睇呀.....多d多d多d呀....
原帖由 tommytan21 於 2008-11-12 11:21 AM 發表

楼主。。。。
那只pomeranian(初三)已经什么了。。。很难过。。。
很不开心。。。很想哭。。
我知............道........了 ......願牠初三在另一方都快樂......:onion23: 主人能夠重拾心情.......或快些養另一隻啦.......
原帖由 tommytan21 於 2008-11-12 11:28 AM 發表
之前拍的照片哦。。。
可爱吗??
我很喜欢第二张的。。。
因为他看到siberian husky的时候很害怕很可爱很好笑的。。。
apple係一隻mix得好完美嘅狗仔..... 佢真係好靚....好似公仔咁..... 無論樣貌....身型都好靚.....好好嘅配合 原來apple係咁細胆.....bb都驚

楼主过奖了哦。。。
嘻嘻嘻。。。
她是我在宠物店做的时候看到最完美的一只哦。。
所以我才买了下来哦。。。
嘻嘻嘻。。。
她在家很调皮的,每次乱乱跳乱乱跑的。。。很活泼。。

我想把它拿去打种生baby哦。。。
想她和"查理斯王狗"配哦。。。给她有后代。。。嘻嘻嘻。。。

查理斯王狗好像是叫“Cavalier King Charles Spaniel  "哦。。。
你知道border collie 是什么狗吗?

那是我最想要得狗哦。。。