返回列表 回復 發帖
哈哈哈 若然真係我影嘅我會認
我都不知幾羨慕有咁高超嘅攝影水準
若然我真係要學習攝影 你可以做我嘅師姐囉 我只不過係純粹欣賞
di0208 發表於 2021-2-18 11:39 PM
我每次欣賞你放既動物相片, 我就知道我有非常多既進步空間...學習中!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我度唔落雪都需要長開暖氣, 因為冬天好凍, 如果低過零度, 屋內水管會爆, 咁就好大件事啦! (屋外的水制已經在10尾關閉左.) 我而家少左好多工做, 因為疫情影響! 政府個個月畀錢受影響市民, 生活無憂, 不用擔心! 加拿 ...
manyiu 發表於 2021-2-19 08:24 AM
多謝你嘅旅遊資訊 我想問下加拿大有冇啲高山大自然值得遊覽嘅景點 係啦一號公路是否值得遊覽? 加拿大嘅消費是否會高過澳洲?
我每次欣賞你放既動物相片, 我就知道我有非常多既進步空間...學習中!5169890
manyiu 發表於 2021-2-19 08:29 AM
哈哈哈 為興趣有恆心 慢慢吸收經驗 一定會進步嘅 我睇好你
多謝你嘅旅遊資訊 我想問下加拿大有冇啲高山大自然值得遊覽嘅景點 係啦一號公路是否值得遊覽? 加拿大嘅消費是否會高過澳洲?
di0208 發表於 2021-2-20 12:17 AM
我冇係澳洲住過, 唔識比較呀!

加拿大基本需要唔貴, 最平係 Pasta.
如果買亞洲食品會貴一些!

奢侈品, 比如不是必須, 會好貴, 12%稅, 出外吃飯6%稅, 淨係買生既食物不用畀稅,such as 蔬菜, 米, 麵粉...etc 熟左需要畀稅.萬稅之國! 不過有病看醫生或住醫院免費.
di0208 發表於 2021-2-20 12:17 AM

1號公路是加拿大卑詩省的一條東西向公路,屬於加拿大橫貫公路的一部分,貫穿卑詩省南部,西起域多利市達拉斯道,東端在卑詩省與艾伯塔省省界駁上艾伯塔省1號省道,全長981公里,連同依靠卑詩渡輪橫渡喬治亞海峽的水路旅程則長1039公里。

我冇開車行過1號公路, 只坐過旅遊巴士, 沿住呢條公條路經過好多城鎮, 可以開車一路玩上去既 !

可以上雪山, cycpress Bowl. 冬天好美!   Rocky Mountain ~諾基山脈好出名, 不過我冇去過.